5 Μαρτίου 2009

έλεος! (νουμ. 2)

Ένα μήνα μετά το 5/5 στον Springsteen, το καινούργιο Rolling Stone (περιοδικό που δηλώνει ευθαρσώς ότι όλες οι κριτικές που δημοσιεύει εγκρίνονται πρώτα από την διεύθυνσή του) έδωσε 5 αστεράκια και στο καινούργιο δίσκο των U2, No Line On The Horizon (look). Το περιοδικό προφανώς ζει σε ένα New Deal και του φαίνονται όλα καταπληκτικά. Και να πω τουλάχιστον ότι ενισχύει τα νέα συγκροτήματα... στους Animal Collective έβαλε 3,5/5 (κι ας μην είμαι φαν, θα το καταλάβαινα). Έρχομαι στα λόγια του oksikemia που διαμαρτυρόταν πρόπερσι για το Modern Times του Dylan (είχε δίκιο, ακόμα κι αν εκείνος ήταν καλύτερος δίσκος από τους δύο που σχολιάζουμε τώρα)! Αλλά δεν φταίνε αυτοί θα μου πεις, εγώ φταίω που κάθομαι και δίνω σημασία σε τόσο μεγάλα trademarks όπως είναι εδώ και δεκαετίες το RS. Αλλά ξέρετε, things have changed...

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα! Απαγορεύεται να τους αρέσουν; Και ο Ζήλος στον Springsteen έδωσε 4.5 αστεράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως και ο κανελλόπουλος σήμερα στο other side λέει ότι τον βρίσκει καταπληκτικό! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι ρε παιδί μου, δεν απαγορεύεται τίποτα, ο καθένας λέει τη γνώμη του (και χαρακτηρίζεται από αυτήν).
    Τον Κανελλόπουλο τον διαβάζω, αλλά ποτέ δεν ακούω τους δίσκους που λέει. Μ' αρέσει ο τρόπος που σχολιάζει, αλλά δεν τον συμβουλεύομαι μουσικά.
    Ο Ζήλος δε, μου έκανε τε-ρά-στια εντύπωση. Δεν το πίστευα μιλάμε, νόμιζα ότι είχε ασυμβατότητα ο firebox με το site και τα έβγαζε λάθος. Υποθέτω ότι το βρήκε μέσα στο πνεύμα των καιρών, τι να πω, ελπίζω να μην βάλει 5* και στους U2, δεν θα ξέρω τι να διαβάσω πια. Τώρα εξακολουθώ να "ακούω" Ζήλο και Μηλάτο -σχεδόν κανέναν άλλον.

    ...ίσως βέβαια το κουράζω πολύ το θέμα χωρίς λόγο (αλλά από κάπου πρέπει να ενημερώνεσαι, πώς θα γίνει). Ελπίζω στο τέλος όλα αυτά να μου αποκαλύψουν πράγματα που δεν έφτασαν στα αυτιά μου μέχρι τώρα, διαφορετικά χάνω (-νουμε) πολύ χρόνο άσκοπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o zilos evale 4 asteria stous killers!! exexexe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ότι τελικά, η δουλειά ενός κριτικού δεν είναι να σου πει "άκου το Α κι όχι το Β" αλλά να καταφέρει να σου δώσει μία οπτική που δεν την είχες δει πριν. Αν μάλιστα εσύ αρχικά διαφωνείς με αυτήν, τόσο το καλύτερο. Αρκεί να σε πείσει γι' αυτό, όχι να στο επιβάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βασικα παρακολουθεις καποιον κριτικο. αν δεις οτι ενας δυο τρεις δισκοι που προτεινει σου αρεσουν, τον παρακολουθεις και στο εξης εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να ανακαλυψεις απο αυτον κατι που σου αρεσει (μια και τα γουστα σας θα μοιαζουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή