11 Μαρτίου 2009

Πτώχευση Ελλάδας και Ιταλίας βλέπει η «Wall Street Journal»

Η φυγή κεφαλαίων προς ασφαλέστερες τοποθετήσεις απειλεί με οικονομική κατάρρευση τα ασθενέστερα οικονομικώς και υπερχρεωμένα μέλη της ευρωζώνης, δηλαδή την Ελλάδα και την Ιταλία, υποστηρίζει σε χθεσινό πρωτοσέλιδό της η «Wall Street Journal». Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα θεωρεί επίσης ότι η διεύρυνση της διαφοράς (spread) σε ό,τι αφορά την απόδοση των ελληνικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων σε σύγκριση με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου προοιωνίζεται για τις κυβερνήσεις της Αθήνας και της Ρώμης πρόσθετες δυσκολίες για την επιτυχία των προγραμμάτων στήριξης των τραπεζών και της πραγματικής οικονομίας που έχουν εξαγγείλει. Η WSJ σημειώνει, ωστόσο, ότι η αύξηση του ρίσκου, που αποτυπώνεται στις εκτιναχθείσες στα ύψη αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των συγκεκριμένων κρατών, υποδηλώνει ενδεχομένως την πρόθεση των επενδυτών να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενες αδικαιολόγητους φόβους ότι οι συγκεκριμένες οικονομίες κινδυνεύουν να πτωχεύσουν. Παραθέτει μάλιστα δήλωση καθηγητή Οικονομικών του αμερικανικού Πανεπιστημίου ΜΙΤ, ο οποίος θεωρεί «ελάχιστα πιθανή μια κατάρρευση κρατών με πλούσιες και ευημερούσες οικονομίες όπως είναι όλες οι οικονομίες της ευρωζώνης».
[via]

8 σχόλια:

  1. http://myp2p.eu/

    για τζάμπα web tv (μπορείς να δεις και nova!). είναι p2p οπότε όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα. διαδώστε το πλζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα χειρότερα, οι Financial Times έγραψαν ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα είναι η 2η χώρα (μετά την Ισλανδία) που θα καταρρεύσει οικονομικά (υπάρχει στην registered περιοχή του site).

    Βέβαια, ο ξένος τύπος ποτέ δεν είχε καλά αισθήματα για τη χώρα μας, οπότε η κινδυνολογία του είναι αναμενόμενη (και πολύ αργήσανε βασικά!). Το θέμα είναι αν κάνουμε κάτι εμείς για να βελτιωθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα... Ξέρω την απάντηση του "ελληναρά": "Δεν κοιτάνε τα χάλια τους στη Wall street - θα πουν σε τα μας τώρα;"... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι μασονοι τα ελοχιμ που τα εχουν βαλει με το ανωτερο εθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δούμε πότε θα αρχίσουν να πουλάνε κανένα νησί για να ρεφάρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΚΗΦΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξαναζωντάνευσε το ποστ τώρα που μας ξαναθυμήθηκαν οι Financial Times... μεγάλο καημό μας έχουν αυτοί οι FT!

    Τέλος πάντων, για να δούμε πόσο θα μας κόψουν τους μισθούς, πόσο θα μας αυξήσουν τους φόρους, πόσο θα πάει η ανεργία, κοτζάμ σοσιαλισμό έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα καταφέρανε οι μάγκες και γυρίζουν τη μια μερίδα του λαού εναντίον της άλλης.Ιδιωτικούς εναντίον δημοσίων, δημοσίων εναντίον ιδιωτικών κ.ο.κ. Βλέπεις ποντάρουν στην αφέλεια και την ανθρώπινη μικροψυχία. Όλοι δυστυχώς οι άνθρωποι ανήκουν στο ίδιο είδος και εμφανίζουν τα ίδια ελαττώματα ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.
    Ας σοβαρευτούμε επιτέλους όλοι μας και ας σκεφτούμε η δυστυχία του ενός επηρρεάζει και τον άλλο και ας μην είμαστε τόσο προβλέψιμοι και ευκολομεταχείριστοι. Βλέπεις όλοιβλέπουν το τυράκι, αλλά κανείς τη φάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή