10 Απριλίου 2009

στη γυαλιστερή καράφλα του

9 σχόλια:

  1. Ρομαντικές εφηβικές αναμνήσεις...

    Πολύ ΜΕΓΑΛΟ κομμάτι...(που στο διάολο το ξετρυπώσατε απορώ πραγματικά)

    Ανατριχιαστική η ερμηνεία του Γιώργου Τσίγκου.
    Ένα 9λεπτο μανιφέστο όπου η κάθε λέξη είναι ένα κοφτερό μαχαίρι...

    Μια περίοδο όπου η ελληνική ροκ σκηνή είχε να δηλώσει πολλά πράγματα με πολλά και σπουδαία γκρούπ (Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Διάφανα Κρίνα, Λευκή Συμφωνία, Magic De Spell, Ίχνη του Ανέμου, Ενδελέχεια, Μωρά στη Φωτιά, Υπόγεια Ρεύματα, Panx Romana, De Facto, Μάσκες, Σταγόνες Καπνού, Πράσσειν Άλογα...ούφ stop)

    Απο την άλλη νιώθω τόσο χορτασμένος απο εκείνη την εποχή που σπάνια πλέον θα ανατρέξω σε αυτήν (το θεωρώ πλέον τόσο παρασιτικό (όσο το να βάλεις να ακούσεις π.χ. το some great reward των dm εν έτη '09)

    Κακά τα ψέμματα η ελληνόφωνη ροκ σκηνή άφησε τη τελευταία της πνοή στά τέλη του '90 και δυστυχώς αυτοί που αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια (?) δεν είναι παρά μια ομάδα απο ψευτοεπαναστάτες που όταν αρχίσει και βραδιάζει πηγαίνουν μπουσουλώντας στο μπάμπα τους και του ζητάνε χαρτζιλίκι...

    Πραγματικά ωραίες εποχές γ'αυτούς που τις ζήσαν έντονα, και σαν γέννημα θρέμμα των δυτικών προαστίων θεωρω ότι το συγκεκριμένο είδος υποστηρίχτηκε και αγαπήθηκε όσο λίγα πράγματα...

    Απλά έπεσε άδοξα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ιστορία...
    Έχω μια "φίλη" στο facebook και αυτή έχει "φίλο" τον Τσίγκο...
    Έλεγε λοιπόν ότι μετά από 6 δίσκους και 5 βιβλία δεν μπορεί να τα βγάλει εύκολα πέρα...
    Και ενώ ο 11χρονος γιός του ήταν σημαιοφόρος αρνήθηκε να παρελάσει λέγοντάς του: "ρε μπαμπά εδω θέλουν να μας πάρουν το σπίτι πρέπει να τους τιμήσω κιόλας τους πλούσιους αφέντες μας;"
    Σημεία των καιρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγινε το ροκ.. στοίβες αποτσίγαρα



    ...τι κομμάτι, αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μήπως υπερβάλλουμε λίγο; δεν αμφισβητώ ότι ο τσίγκος μιλάει για γνώριμες σε αυτόν καταστάσεις και έτσι βγάζει μια αυθεντικότητα. από εκεί και πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε νομίζω. Εκφράζει πολύ κόσμο. Και εμάς εν μέρει κάποια παλαιότερη εποχή (την οποια δεν προλάβαμε 100% λόγω ηλικίας). Αλλά τον νιώθω, και μου θυμίζει γνωστά πρόσωπα και καταστάσεις (μην κοιτάς που δεν καπνίζεις - lol!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πω πω πω! Πόσες φορές είχα σπάσει το δωμάτιό μου κάπου εκεί στο '96 ακούγοντας αυτό το κομμάτι! Άτιμη εφηβεία... Συμφωνούμε στο οτι είναι οτι κοντινότερο (δλδ αντιγραφή) έχει βγει από Ελλάδα στο "Child in time"; (δεν κάνω πλάκα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χμ, έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι ότι πιο κοντινό στο Child in time. άλλο έπος και αυτό!! :ppppppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή