3 Απριλίου 2009

η μεγαλύτερη ελληνική μπάντα. ever.



























ετοίμαζα την εκπομπή της δευτέρας και σκέφτηκα να βάλω κάτι από boko. με αυτή την αφορμή έβαλα να ακούσω το exit (trance), μετά το jet lag, μετά το slowburner και πάει λέγοντας. είμαι τυχερός γιατί τους έχω δεί live, αν και διαβάζω ότι σύντομα ίσως ξανακάνουν κάτι και άρα ίσως και ζωντανές εμφανίσεις. μπορεί ο τίτλος του ποστ να μοιάζει υπερβολικός, αλλά αν δεν υπήρχαν οι closer δε θα είχα καμμία αμφιβολία.

"Ας πούμε για τη βαθιά περιφρόνηση που τρέφουμε για συμπεριφορές «λακέ των media» που υιοθετούν διάφοροι εν Ελλάδι «συνάδελφοι» με τη δικαιολογία «ξέρουμε ότι η τηλεόραση (για παράδειγμα) είναι για τα σκουπίδια, αλλά χρησιμοποιούμε τη δύναμη του μέσου για να προβάλλουμε την (ευγενή, υψηλή, κ.λπ.) μουσική μας». Σκατά χρησιμοποιείς! Η πολυπλοκότητα και η ισχύς αυτού του μηχανισμού είναι τόσο αφάνταστα μεγαλύτερη από τη δική σου βαρύτητα, όποιος κι αν είσαι, που σε καθορίζει για πάντα! Και η καλλιτεχνική σου δημιουργία δεν είναι κάτι ξεχωριστό από τη δημόσια στάση σου: το προϊόν και η μιντιακή εικόνα του συνθλίβονται το ένα πάνω στο άλλο. Θα πει κάποιος: ωραία ρε φίλε, και εσύ τι κέρδισες που το παίζεις υπεράνω; Τίποτα υλικό, αλλά κράτησα το φαγητό στο στομάχι μου."

4 σχόλια:

  1. αυτή η συνέντευξη που έδωσαν στο crackhitler ήταν απο τις λίγες περιπτώσεις που ελληνικό συγκρότημα τα λέει ΠΟΛΥ σωστά!

    (έχω κατεβάσει sakamoto, δεν έχω προλάβει να ακούσω τίποτα ακόμα, θα γίνει όμως!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ρε ειναι μπαντάρα και τα λένε και γαμώ, αυτή η τεράστια συζήτηση που λέμε κατά πόσο πρέπει να συμβαδίζει το έργο με την προσωπικότητα του καλλιτέχνη. αυτοί τουλάχιστο είναι συνεπείς.

    κάτσε να σε προλάβω πριν με βρίσεις, sakamoto δεν είναι σε καμμία περίπτωση τζαζ, το ξέρεις. αλλά έχει κτ τρελά πιανάκια και ειμαι περίεργος πώς σου ακούγονται.. take your time!

    ΑπάντησηΔιαγραφή