31 Μαΐου 2009

MUZ1NE #07


Το αγαπητό Muz1ne (muzine.gr) στο τελευταίο του τεύχος έχει αφιέρωμα στο θέμα web radio. Κι επειδή καλή είναι η επανάσταση αλλά πιο σημαντικό το ποιoν των επαναστατών, αντιγράφω κάποιες από τις απόψεις που φιλοξενεί το περιοδικό και με βρίσκουν σύμφωνο:









Η πορεία έδειξε, τουλάχιστον στα καθ' ημάς χωράφια, πως τα fanzines δεν καλυτέρεψαν το μουσικό Τύπο, πως το alternative τροφοδότησε το lifestyle, η αριστερά τον καπιταλισμό και ούτω καθεξής. Κοντολογίς, το e-radio οφείλει να λογίζεται ως κομμάτι του παζλ και όχι ως μεσσίας, τη στιγμή μάλιστα που ολάκερο το παζλ δεν αφορά και τόσους, όσους θαρρούμε.
LOAN ME A DIME

Κοινώς μην μου τα πρήζετε άλλο με το νετ ρέηντιο. Τα ίδια μικρόβια που έχει το μεηνστρήμι έχει και τούτο. Το ότι δίνει την δυνατότητα σε όποιο πίθηκο θέλει να βγει και να λέει την μπούρδα του, δεν το κάνει σωτηρία. Το αν χέζεις δεξιά ή αριστερά της λεκάνης, στα εφ εμ ή στο νετ το ίδιο είναι. Αισθητικό και ελαφρώς ιδεολογικό είναι το θέμα. Εγώ πάλι μια χέστρα βλέπω. [...] Irony is a bitch boys. The revolution WILL be televised and has been sponsored by Coca Cola since before you were born. Good day.
ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Να σας συμπληρώσω και κάτι ακόμα: το πρόβλημα δεν είναι η φύση του μέσου, αλλά το ποιον του παρουσιαστή. Οι περισσότεροι μικροφωνούχοι, κρατικοδίαιτοι ή όχι, ιντερνετικοί ή όχι, αγωνίζονται να ψελλίσουν στον αέρα δυο μπούρδες άνευ σημασίας. Αυτό ποια τεχνολογία μπορεί να το αλλάξει;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ

5 σχόλια:

  1. αγοραζω καθε τευχος του και με κερδιζει,τα 2 cd που περιεχει ειναι χορταστικα ενω θεματικα καλυπτει πολλα ενδιαφεροντα συγκροτηματα μαζι με συνεντευξεις,
    τωρα σχετικα με τις e-radio days, η απαντηση ειναι απλη: with a buzz in our ear...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η απάντηση είναι άλλη και αν όλα πάνε καλά θα ανακοινωθεί σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρακαλείται ο κύριος mouxlaloulouda να επικοινωνήσει με το oksikemia at gmail. thnx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πιο καίρια αποσπάσματα διάλεξες ;)

    Καλημέρα και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή