11 Ιουνίου 2009

booker t. jones | potato hole (anti-)

































ο booker t jones είναι μία από τις θρυλικότερες μορφές στη μουσική, ever. ακόμα και αν δεν ασχολείστε με τη soul, σίγουρα θα ξέρετε το χαρακτηριστικότατο organ στο green onions. αρχηγός των MGs, της θρυλικής session μπάντας για την εταιρία stax, κρύβεται πίσω από ηχογραφήσεις των sam & dave, otis redding, bill withers και πάρα πολλών άλλων. φέτος επέστρεψε με solo album έπειτα από 20 χρόνια , ο booker στο όργανο, ο neil young στη lead κιθάρα και οι drive by trackers στα υπόλοιπα όργανα. εκ πρώτης όψεως έχουμε να κάνουμε με ακόμα ένα δίσκο από έναν ένδοξο του παρελθόντος που επαναλαμβάνεται και που επιστρέφει μόνο και μόνο για να πάρει τα 4 αστέρια από το uncut. η πρόταση αυτή ισχύει κατά το ήμισι, πήρε όντως 4 αστέρια στο uncut. στα της μουσικής όμως, οι 7 νέες συνθέσεις του booker και οι 3 διασκευές (στα hey ya των outkast, get behind the mule του tom waits και space city των drive by trackers) ναι μεν θυμίζουν ηχογραφήσεις του παρελθόντος αλλά αυτό γίνεται τόσο καλά που έχει πραγματική αξία και στις μέρες μας. το organ του booker μπροστά από όλους, ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο neil young και οι drive by trackers δένουν σφιχτά το σύνολο με το παίξιμό τους. απίστευτος δίσκος που προσωπικά με έπιασε εξ απήνης (!). ποιός να μου έλεγε ότι θα κολλούσα με το νέο δίσκο ενός εξηνταπεντάρη που συνοδεύεται από έναν συνομήλικό του και από μία σύγχρονη southern rock μπάντα..

υγ. στο τελευτάιο waxpoetics δίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. το waxpoetics μπορείτε να το βρείτε στο r n r circus με 10 ευρώ.

7 σχόλια:

  1. η γρια η κοτα εχει το ζουμι,μικρουλι...
    παντος το green onion ειναι αξεπεραστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και να φανταστείς ότι μόλις είχα πρωτακούσει το green onions αναρωτιόμουν ποιοί είναι αυτοί που κατακλέβουν τους doors!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω και κανα δίμηνο θέλω να κατεβάσω αυτόν τον δίσκο, είμαι σίγουρος οτι θα μου αρέσει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε δεν είχε βγάλει πρόσφατα δίσκο με κάποιον άλλο; δε μπορώ να θυμηθώ γμτ, πάντως μου είχε φανεί εκείνο το άλμπουμ ψιλοτραγικό. αν δεν ήταν ο booker t ποιός ήταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gamaei to potato hole..
    afou re pseyth green onion mia fora p milagame s lew katevase exei mesa drive by trcuckers k m les katevazw twra xaxax

    (nektarios)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έτοιμος ήμουν, δεν θυμάμαι γιατί δεν κατέβασα τελικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή