26 Ιουλίου 2009

Big Bang #2

Τι άλλο μένει να πούμε; Μήπως θέλετε να δικαιολογήσουμε τον γενικότερο ενθουσιασμό; 9άρια στους Abbie Gale, τον Boy, τη Monika κ.α. 8αρια σε κάθε τι της Cast-a-blast, ομοίως σε Gone X3, Cayetano, Xaxakes... έπεται ο Lolek και ο Simon Bloom. Τελικά έχουμε την καλύτερη σκηνή του κόσμου; Είναι δυνατόν; Γιατί δεν ασχολούνται όλοι με μας; Μην το αποκλείετε, δεν αποκλείεται.

Άρης Καραμπεάζης @ MiC

// Ο oksikemia πιστεύω θα συμφωνήσει 100%.

6 σχόλια:

  1. χμ, ο καραμπεάζης σίγουρα υπερβάλλει. ωστόσο νομίζω και εγώ ότι στη χώρα μας υπάρχουν πάρα πολλές πολύ καλές μπάντες. το άσχημο είναι ότι το εναλλακτικό κοινό ακολουθεί μόνο τους φίλους του και κράζει τους υπόλοιπους. ως εκ τούτου, άποψή μου παραμένει ότι αυτό που πρέπει να κυνηγήσουν τα ελληνικά συγκροτήματα είναι μια "διεθνή καριέρα". η χώρα μας αποδεικνυεται πολύ μικρή και κυρίως ανέτοιμη να στηρίξει μια "σκηνή".

    στους film τώρα, δεν τους συμπάθησα ποτέ ιδιαίτερα, και λαιβ που τους είδα δε μου άρεσαν αλλά αφού παντού σαρώνουν στις κριτικές έβγαλα το richie havens και τους έβαλα να παίζουν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν οι Matisse γεμίσουν το Γουέμπλεϊ θα σου πω εγώ!

    Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολύ καλά συγκροτήματα (που αδικούνται από τη μικρή αγορά της χώρας), αλλά επιμένω ότι για να πας έξω πρέπει α) Να έχεις κάτι καινοτόμο να προτείνεις και β) Να είσαι πολύ καλός και στα live.

    Μακάρι να κάνουμε λάθος βέβαια, εμείς θα χαρούμε περισσότερο από τους ξένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπάρχουν μπάντες με φοβερή σκηνική παρουσιά, ενδεικτικά θα σου πω τους flakes. και έχουμε τους κομπλεξικούς να λένε για την κοπελίτσα απαξιωτικά "αυτή που κυλιέται στα πατώματα"! και σιγά που πρέπει να σαι καινοτόμος, καλά τα λεέι ο καραμπεάζης. η florence τι ακριβώς κάνει που έχουν φαγωθεί όλοι;

    λεφτά και τύχη χρειάζεται μια μπάντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χεχε, χθες έβλεπα τους flakes στο mad νομίζω... καλή παρουσία, να πάταγε και λίγο καλύτερα στη μουσική δεν θα 'ταν άσχημο, τέλος πάντων, συμφωνώ, η κάθε Florence, Lily Allen κτλ. δεν είναι (και πολύ) καλύτερες.

    Θέλει λεφτά, τύχη, lives στο εξωτερικό, θέλει και νιάτα για να τα κάνεις όλα αυτά (άμα ξεκινάς στα 30 είναι λίγο δύσκολο), anyway... είναι διάφοροι παράγοντες.

    Υλικό και δυναμικό υπάρχει, για να δούμε που θα μας βγάλει όλο αυτό. Πάντως η λέξη "μικρόκοσμος" καλό θα ήταν να σταματήσουμε να τη χρησιμοποιούμε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης θέλει και ταλέντο στο να γράφεις pop τραγούδια για να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό.
    Εναν πολύ καλό μάνατζερ μαζί με τουρ μανατζερ.
    φυσικά πολύ υπομονή και να ασχολείσαι μόνο με την μουσική σου και τίποτα άλλο. δηλαδη σχολές, δουλειές κτλ.
    Και όλους αυτούς τους ξέρει όποιος ασχολείται με την μουσική στην ελλάδα.
    Δεν είναι τυχαίο ότι την Μονικα την αποκαλουν φαινομενο και ο λόγος επειδή την έχει ακουστα και η θεία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο inverted_a πολύ καλά τα λέει (να ένα θαυμάσιο ποπ ρεφραίν). Πρέπει οπωσδήποτε να έχεις κάτι καινοτόμο να προτείνεις. Οι Flakes μπορεί να είναι σούπερ στα λάιβ, αλλά αυτό που παίζουν το ακούμε από το '82 και, αλήθεια τώρα, πολύ καλύτερα... Και μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή η μπανανία διαθέτει μια εξαιρετική avant, noise σκηνή, η οποία δεν τα πάει καθόλου, μα καθόλου άσχημα στο εξωτερικό - και χωρίς μάνατζερ και μπούρδες. Γιατί πρέπει πάντα να κολλάμε στην ποπ, αυτό δεν έχω καταλάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή