26 Ιουλίου 2009

it's hot..



















τελευταίο σαββατοκύριακο του ιουλίου, το πιο ζεστό του καλοκαιριού, όλοι οι φίλοι σου να έχουν φύγει για διακοπές και εσύ να έχεις ξεμείνει στη αθήνα με μία στοίβα περιοδικά, εφημερίδες και βιβλία. αν δεν είναι αυτό ευτυχία, ποιό είναι; η μουσική απαραίτητα μαύρη, μας την προσφέρει το νέο αγαπημένο blog!

δύο παρόμοιοι δίσκοι που ταιριάζουν άψογα με τον καιρό, ο πρώτος μας έρχεται από το μεγάλο αστέρι της εταιρίας tru thoughts, τον quantic ο οποίος σε κάθε βήμα του αλλάζει ήχο και εσχάτως προσφέρει μουσικά ταξίδια σε χώρες της καραιβικής. φέτος ταξίδεψε στην κολομβία και με τη μπάντα του combo barbaro προσφέρουν εξωτικούς ήχους: soul, funk, ψυχεδέλεια, κρουστά και μουσικές που έλκουν την καταγωγή τους στην παράδοση της χώρας.

παράλληλη σχεδόν πορεία, ένας άλλος φίλος μας, ο blend. αφήνει και αυτός για λίγο στην άκρη το hip hop και παρέα με τον παιδικό του φίλο palov ηχογραφούν το debut τους σαν palov and mishkin στην cast a blast. και εδώ συναντάμε έντονα εξωτικά στοιχεία, ένα χαρμάνι (πόσο κλισέ λέξη για ανάλογες περιπτώσεις;) από funk, soul, hip hop, breaks, περίεργες φωνές, ωραία κρουστά και πνευστά. άχρηστη λεπτομέρεια που ενισχύει τον παραλληλισμό που έκανα στη αρχή και συνδέει τα αλμπουμ, το τελευταίο τραγούδι στο twink twice είναι ένα remix του tm jukes της tru thoughts!


δύο δίσκοι που ακούγονται εναλλάξ, ιδανικά κάτι μέρες σαν τη σημερινή..

2 σχόλια:

  1. it's fucking hot indeed,
    και γώ αθήνα ξέμεινα, δεν είσαι ο μόνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Linda Morena, μπαλκονι, περιοδικα, και φαντασια οτι ειμαστε cuba. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή