17 Ιουλίου 2009

ήρθε στο mail μας.

Πανδηµία Κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσµίως πεθαίνουν δύο εκατοµµύρια άνθρωποι από µαλάρια, κάτι το οποίο θα µπορούσε να αποφευχθεί µε µια κουνουπιέρα. Οι δηµοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.
Κάθε χρόνο παγκοσµίως πεθαίνουν δύο εκατοµµύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα µπορούσε να αποφευχθεί µε ένα σιρόπι των 25 σέντς. Και οι δηµοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.
Ιλαρά, πνευµονία, ασθένειες θεραπεύσιµες µε φτηνά εµßόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατοµµυρίων ανθρώπων παγκοσµίως κάθε χρόνο. Και οι δηµοσιογραφοι δεν λένε τίποτα.
Είναι κάποια χρόνια που εµφανίστηκε η γνωστή πια γρίππη των πουλερικών. Παγκοσµίως οι δηµοσιογράφοι µας πληµµύρισαν µε πληροφορίες, πανικό, σήµατα κινδύνου. Επιδηµία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, µια πανδηµία!!! Μιλάγανε µόνο για την τροµακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών. Και ßέßαια, η γρίππη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο µόλις 250 ατόµων παγκοσµίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.
Η κοινή γρίππη σκοτώνει µισό εκατοµµύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσµίως. Μισό εκατοµµύριο έναντι 25. Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία µε τη γρίππη των πουλερικών. Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κοκκορας», ένας κόκκορας µε µεγάλο λειρί.Η διεθνής φαρµακευτική Roche µε το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατοµµύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες. Ακόµα και αν το Tamiflú έχει αµφίßολη αποτελεσµατικότητα, η Βρετανική Κυßέρνηση αγόρασε 14 εκατοµµύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσµού της.
Με την γρίππη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο µεγάλες φαρµακευτικές εταιρείες που προµηθεύουν την αγορά µε αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατοµµύρια δολλάρια. Πρώτα µε τα πουλερικά και τώρα µε τα χοιρινά. Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίππης των χοίρων. Και όλοι οι δηµοσιογράφοι του κόσµου µιλάνε µόνο γι’αυτό. Πια δεν λένε τίποτα για την οικονοµική κρίση ούτε τους ßασανισµένους στο Guantánamo. Μόνο για τη γρίππη των χοίρων. Και διερωτώµαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να µην υπάρχει ένα «µεγάλο γουρούνι»;
Ας δούµε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche. ROCHE: Εµάς µας απασχολεί πολύ αυτή η πανδηµία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουµε στην αγορά το θαυµατουργό Tamiflú. - Και πόσο πωλείται το «θαυµατουργό» Tamiflú; - Λοιπόν, είναι 50 δολλάρια το κουτί. - 50 δολλάρια το κουτί µε τις κάψουλες; - Πρέπει να καταλάßετε κυρία ότι τα θαύµατα πληρώνονται ακριßά. - Αυτό που καταλαßαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες ßγάζουν µεγαλα κέρδη από τον δικό µας πόνο.
Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αµερικής έχει την πατέντα του Tamiflú. Ο κύριος µέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από µία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραµµατέα αµύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεµο κατά του Ιράκ. Οι µέτοχοι των φαρµακευτικών Roche και Relenza τριßουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς µε τις πωλήσεις τους, που για άλλη µια φορά φέρουν εκατοµµύρια, του αµφίßολου Tamiflú. Η πραγµατική πανδηµία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.
Δεν αρνούµαστε τα απαραίτητα µέτρα πρόληψης που λαµßάνει η κάθε χώρα. Αλλά αν η γρίππη των χοιρινών είναι µια φοßερή πανδηµία απ’ ό,τι λένε τα µέσα ενηµέρωσης, εάν τον Παγκόσµιο Οργανισµό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσµιο πρόßληµα της δηµόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρµακα για την αντιµετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανοµή δωρεάν γενικών φαρµακών σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

11 σχόλια:

  1. να σημειώσω κάτι που είχε γράψει ο ιος. όταν ο ramsfelf (μέτοχος στην tamiflu) είχε αναλάβει τα πρώτα του κυβερνητικά καθήκοντα (νομίζω στα 70ς), πάλι είχε ξεσπάσει πανδημία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γενικα κάθε 3-4 χρόνια ξεσπά μία παγκόσμια "επιδημία" που απειλεί να σκοτώσει εκατομμύρια και τρέχουν όλοι να προσκυνήσουν τις ίδιες εταιρείες που κερδίζουν τρισεκατομμύρια, αλλά τελικά έχουμε θύματα τησ τάξης μερικών δεκάδων σε όλο τον πλανήτη (δηλ. όσοι σε ένα ΣΚ στους ελληνικούς δρόμους).

    Αλλά ξέχασα, μας έσωσαν "τελευταία στιγμή" οι θαυματουργές εταιρείες (που έχουν μετόχους κυβερνητικούς και στρατιωτικούς παράγοντες, υπογράφουν ανετότατα βομβαρδισμό πόλεων κτλ.).

    Και μέσα σ' όλα αυτά, κάποιοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει ο ιός του έιτζ (παρόλο που έχει σκοτώσει εκατομμύρια και συνεχίζει να μας γεμίζει νεκρούς κάθε μέρα)!!!

    Καλά θα μου πεις, εδώ η Θώδη λέει πως θεραπεύει τον καρκίνο, τι ψάχνεις τώρα εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μόνο η πίστη σώζει (δες δεξιά άνθιμο και buzz)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά. Γι' αυτό πάπες, αρχιεπίσκοποι και λοιποί απαγορεύουν το προφυλακτικό. Αρκεί να σε παντρέψουν αυτοί, έτσι; Μετά γ@μ@τε όσο θέλετε. Αρκεί η ευλογία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γουρούνια και κτήνη, αυτό είναι.Όλοι όσοι είναι μέτοχοι σε τέτοιες φαρμακ/νιες. Απλά θέλουν σκότωμα.Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για αυτό είπαμε, "open source" σε όλα. και στα φάρμακα εννοείται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου φαίνεται περισσότερο ένα από αυτά τα μαζικά email ηλεκτρονικής επαγρύπνησης γραμμένο από τον Πρέζα χωρίς τα 'διαδώστε το διαδώστε το', κάπου θα υτπάρχει και γκρουπ στο fbook.
    Υπάρχει έστω και ένα link που να στηρίζει όσα γράφει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το στυλ είναι, ναι, λίγο βλακεία-καταγγελτικό, ξυπνήστε κτλ. ωστόσο το γεγονός ότι δύο-τρεις φορές/ανά δεκαετία ξεσπά μία μεγάλη ιατρική φούσκα που κάνει κάποιους δισεκατομμυριούχους είναι πασιφανές.

    Για τον Ράμφσελντ και τα σχετικά δεν έχω link να παραθέσω τώρα, καλό θα ήταν να ψάχναμε λίγο παραπάνω αργότερα, έχεις δίκιο σ' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χωρίς να έχω πρόθεση να απαντήσω στο κόμεντ του gsus, εξάλλου συμφωνώ μαζί του, σχετικά με όσα έγραψα παραπάνω για ράμσφελντ επικολλώ.

    Όταν ακούστηκε στο κυβερνητικό επιτελείο ότι υπάρχει ζήτημα «γρίπης των χοίρων», κάποιοι έσπευσαν να αδράξουν την ευκαιρία. Ο νεαρός τότε υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, με συνδέσεις προς φαρμακευτικές εταιρείες, «ήταν επικεφαλής μιας ομάδας συμβούλων οι οποίοι φοβούνταν ότι ο Φορντ μπορεί να έχανε το Λευκό Οίκο αν δεν κατόρθωνε να εμφανίσει κάποιο εθνικό πρόγραμμα το οποίο να αγγίζει κάθε πολίτη με άμεσο τρόπο» (William Sergant, “Crab Wars”, σ. 50). «Και ποιός ήταν καλύτερος τρόπος να δείξει (ο Φορντ) ότι μπορεί να κάνει κάτι, απ’ το να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εμβολιασμού ‘κάθε άνδρα, γυναίκας και παιδιού’, εναντίον αυτής της διαβολική γρίπης των χοίρων;»

    Αλλά αυτή τη φορά ο κ. Ράμσφελντ ήταν πολύ προετοιμασμένος. Μεταξύ άλλων διατέλεσε πρόεδρος της εταιρείας Gilead Sciences Inc. (1997-2001), η οποία έχει την πατέντα του γνωστού φαρμάκου Tamiflu, ενώ την εποχή που ξέσπασε ο πανικός για τη γρίπη των πτηνών, ο τότε υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ κατείχε μεγάλο μέρος των μετοχών της εταιρείας. Από το περιοδικό Fortune η αξία αυτών των μετοχών υπολογίζεται σε 5-25 εκατ. δολάρια (31/10/05). Τον Ιούλιο του 2005 το Πεντάγωνο (του κ. Ράμσφελντ) παράγγειλε από την εταιρεία φάρμακα αξίας 58 εκατ. Μέσα σε έξι μήνες η περιουσία του κ. Ράμσφελντ αυξήθηκε κατά 1.000.000 δολ. μόνο από την άνοδο της μετοχής αυτής.


    http://www.iospress.gr/ios2009/ios20090503.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι εταιρείες, από την πλευρά τους, σε μια κίνηση «καλής θέλησης», που ωστόσο κρύβει σκοπιμότητες, ανακοίνωσαν τη δωρεά εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου σε χώρες της Αφρικής. Η γαλλική Sanofi-Aventis θα παράσχει 100 εκατομμύρια δόσεις στη Μαύρη Ηπειρο και η βρετανική Glaxo άλλα 50 εκατομμύρια δόσεις, ενώ η Novartis ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το εμβόλιο σε χαμηλότερες τιμές.

    *Ετσι, οι «φτωχοί» Αφρικανοί θα εμβολιαστούν πρώτοι και στην ουσία οι εταιρείες θα τους χρησιμοποιήσουν για να δοκιμάσουν το εμβόλιο πριν την τελική έγκρισή του από τους αρμόδιους οργανισμούς ελέγχου. Μικρότερα ερευνητικά κέντρα που παίρνουν μέρος στη μάχη της παρασκευής του εμβολίου πληρώνουν έως και 50 δολάρια το «κεφάλι» για όσους θελήσουν να αποτελέσουν τα «πειραματόζωα».

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=64959

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επίσης...
    http://faeenamalaka.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή