1 Αυγούστου 2009

γι' αυτά πολεμήσαμε...

Απλοί πολίτες και ομάδες συναντιούνται την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 10:30, έξω από το μετρό στο Μουσείο Ακρόπολης για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τη λογοκρισία που διέπραξε το υπουργείο Πολιτισμού σε βίντεο του σκηνοθέτη Κ. Γαβρά, μετά από απαίτηση της Ιεράς Συνόδου.

[via]

Το ότι οι υψηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοί (αλλά κι εμείς ως πολίτες-ψηφοφόροι που τους εκλέγουμε) ξεφτιλίζουμε αυτή τη χώρα καθημερινά και με κάθε ευκαιρία, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να ξεπουληθούμε ομαδικώς. Θα διαμαρτυρηθούμε, ναι, αυτό γίνεται στη δημοκρατία. Ούτε θα καταστραφούμε μόνοι μας, ούτε θα μοιράσουμε τη χώρα κομματάκια στους Άγγλους, τους Μογγόλους και τους κατοίκους της Νέας Γουϊνέας.

Μην τρελαινόμαστε. Έχουμε πιάσει πάτο, αυτό το ξέρουμε, είναι πασιφανές -και πιθανότατα, με τους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει, η γενιά μας δεν θα δει εύκολα προκοπή. Είμαι κάτω απ' τα 30 και ξέρω ότι, ακόμα κι αν ξεκινήσουμε σήμερα, θα μας πάρει πάνω από μισό αιώνα να ξεφορτωθούμε τη σαπίλα των κυβερνήσεων (και της περίφημης "γενιάς" ολόκληρης φυσικά) της μεταπολίτευσης.

Μόνο που πρέπει να ξεκινήσουμε κάποια στιγμή, σωστά; (μεταξύ μας, αυτή η στιγμή απέχει ακόμα δρόμο μακρύ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου