7 Αυγούστου 2009

καλές διακοπές!

Πότε άλλαξε τόσο δραστικά η ζωή μας και 2 ψωροβδομάδες διακοπές μας φαίνονται σωτηρία, μα τον, θεό δεν το κατάλαβα. Ε, ρε και δεν γίνομαι κι εγώ καθηγητής (τεμπέλης δηλαδή) να κάνω διακοπές 4 μήνες όπως παλιά (επί πληρωμή όμως); Τέλος πάντων, θα προσπαθήσω να χαλαρώσω όσο μπορώ και μην ασχοληθώ ιδιαίτερα με διάβασμα/μουσική/κινηματογράφο/ίντερνετ κτλ. Κι επειδή ξέρω εκ των προτέρων ότι δεν τα καταφέρω έτσι εύκολα, τα παρακάτω απολύτως απαραίτητα θα τα κουβαλήσω μαζί μου. Όλα γνωστά, revisited, χωρίς σειρά:

Xaxakes - Το valse των ελαφιών // Για μια νότα ομορφιάς, για μια γκλαμουράτη μελαγχολία Doves - Kingdom of rust // Για να μπω στ' αυτοκίνητο και το ακούω ώρες jj n° 2 // Για να μεθύσω στην παραλία κάτω απ' τον ήλιο Συνήθεις Ύποπτοι - Είμαι αυτό που κυνηγάω // Για να γυρίσω πίσω 9 χρόνια Vladimir Ashkenazy, André Previn, London Symphony Orchestra - Rachmaninov: Complete Piano Concertos // Για να θυμηθώ τι σημαίνει μουσική Wagner: Karajan - Tristan und Isolde, Parsifal (Berlin Philharmonic Orchestra) // Για να απολαύσω το μπαλκόνι μου Michelangelo Antonioni - L' avventura // Για να θαυμάσω το θάρρος του σύγχρονου κινηματογράφου που γεννήθηκε από αυτήν ακριβώς την ταινία Alfred Hitchcock - Vertigo, Rear Window // Για να σταματήσει ο Πολίτης Κέιν να έχει την πρωτιά Hiroshi Teshigahara - Suna no onna // Για να βυθιστώ στην άμμο Alex Ross - The rest is noise // Για να αναφωνήσω πως η μουσική είναι μία(;)

Με περιμένει επίσης για διάβασμα το Ταξίδι στην άκρη της νύχτας του Σελίν, ενώ κάθε καλοκαίρι λέω να τελειώσω τον Προυστ, αλλά φυσικά δεν τα καταφέρνω (αφού δεν τον διάβασα στο στρατό δεν θα τον διαβάσω ποτέ).

[inverted_a]


ααααααχ, καλοκαίρι! ήρθε η ώρα να αναχωρήσουμε σιγά σιγά και εμείς για τις διακοπές μας. δύο εβδομάδες γεμάτες μουσική και διάβασμα..

στις φετινές μου διακοπές θα βρώ το χρόνο να ασχοληθώ με τη σκηνή του los angeles. την αρχή έκανε πέρσι ο flying lotus και φέτος gaslamp killer, nosaj thing και gonja sufi με περιμένουν να ασχοληθώ επιτέλους σοβαρά με την τρέλα και την ψυχεδέλειά τους!

από κοντά το νέο ιδίωμα, το wonky. με αφορμή το καταπληκτικό νέο ΕΡ του zomby, θα ακούσω προσεκτικά hudson mohawke,10-20, rustie και θα ανακαλύψω τα νέα hip ονόματα στην συλλογή rinse 08 που επιμελήθηκε ο alexander nut.

τα 100 καλύτερα τραγούδια της εταιρίας motown σύμφωνα με το περιοδικό mojo θα μου κρατάνε παρέα κατά την ανάγνωση του φοβερού βιβλίου dancing in the street που μου ήρθε από την αμερική και περιγράφει την ιστορία της motown σε συνάρτηση με τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στο detroit στα 60s.

δύο ακόμα βιβλία θα πάρω μαζί μου, το rewind της φίλης μας μαρίας ξυλούρη (σχόλια όταν το διαβάσω) και το logicomix γιατί οι τρελοί είναι ευφυείς. όχι, όχι οι ευφυείς είναι τρελοί.. την ανάγνωση θα συνοδεύει η καταπληκτική, νωχελική free jazz των φίλων μας julie driscoll και nostalgia 77.

στα διαλείμματα από την ανάγνωση των βιβλίων θα διαβάζω περιοδικά! να τελειώσω επιτέλους αυτό το τεύχος του wire που έχω τρεις εβδομάδες να πιάσω, το φρέσκο τεύχος με το φίλο μου madlib στο εξώφυλλο, το νέο muzine αλλά όχι και το καινούριο wax poetics μια και εξαντλήθηκε στο rnr circus και δεν έχει φτάσει στα πρακτορεία ξένου τύπου ακόμα. αυτά θα τα συνοδεύω με κάτι χαλαρό, το be yourself των new mastersounds που έχει και τον καλοκαιρινό ύμνο!

ταινίες λέω να μη δώ, θα αρχίσω όμως τον τέταρτο κύκλο της σειράς shield που ώρες ώρες με κάνει να αναπολώ το six feet under!

τέλος, όσα ξημερώματα με βρουν στην παραλία (ναι καλά) θα ακούω biosphere.

(το 1/5 των παραπάνω να κάνω και θα είμαι ευτυχής!)
[oksikemia]

11 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά τι να πω,ούτε για εξετάσεις να πηγαίνατε,με αγχώσατε.Και εγώ σε μια ανάλογη παγίδα έχω πέσει,θέλω να κάνω τόσα πολλά αυτό το διάστημα,που ξαφνικά επιθυμώ να ξαναπάω στη δουλειά!!Κάπου είχα διαβάσει ότι "Αναζητώντας το χαμένο χρόνο μόνο τον αυξάνεις".ΚΑΛΕΣ ΠΑΤΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις κι άδικο, αλλά επειδή θα περάσουμε κάποιες μέρες στα σπίτια μας, σίγουρα όλο και κάποια ταινία θα δούμε, κάποιο βιβλίο θα διαβάσουμε.

    Ο Προυστ ειδικα, είναι ξεχωριστή περίπτωση, δεν νομίζω να υπάρχει όμοιά του στην παγκόσμια λογοτεχνία. Αναγάγει την ανάγνωση σε κάτι διαφορετικό, σε κάνει να πιστεύεις ότι όντως ξανακερδίζεις τον χαμένο σου χρόνο πίσω! Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά, ούτε έχω τελειώσει όλους τους τόμους, ωστόσο πρέπει να παραδεχτώ την μοναδικότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω παντος δεν προκειται φετος να παω πουθενα-beba needs-αν καταφερω να διαβασω του J.Le Carre "Το τραγουδι της ιεραποστολης" θα ειναι ευτυχια,δεν συζηταω για τα "Απαντα Πεζα" του Μπορχες που πριν ενα μηνα αγορασα,σε καποιο αλλο χωροχρονο ισως μπορει και να τα καταφερω!!Ασε που τραβιεμαι δικαστικα και με ενα ιντερνετικο ραδιοφωνο,θελει σωνει και καλα να του καλυψω ολοκληρο το Αυγουστιατικο προγραμμα!Μου το τραγουδουσαν χρονια τωρα οι Smiths το "Hang the Dj" και δεν τους επαιρνα στα σοβαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χεχεχε! Τα Άπαντα του Μπόρχες είναι ένα κόσμημα στη βιβλιοθήκη μου, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα έσωζα αν έπιανε όλο το σπίτι φωτιά. Τα (ξανα)διάβασα πέρσι στην παραμεθόριο, πριν και μετά τη σκοπιά. Αν δεν προλαβαίνεις, διάβασε το Άλεφ για ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η αλήθεια είναι ότι εμένα τουλάχιστο με πιάνει στις διακοπές πρόωρο σύνδρομο σεπτέμβρη, κάνω άπειρα σχέδια που συνήθως δεν πραγματοποιώ.

    ναι αλλά η αύξηση που θα πάρεις στο web radio.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @inverted_a Το Αλεφ καθως και Το βιβλιο απο αμμο,τα εχω αγορασει χωριστα παλιοτερα και οπωσδηποτε θα τα ξαναδιαβασω.Τωρα μπαινω στο πειρασμο να πω το βιβλιο που εγω θα εσωζα σε περιπτωση πυρκαγιας-απο τα ελαχιστα που εχω διαβασει-το "Τζαζ 1900-1990" του Κωστα Γιαννουλοπουλου.
    @oksikemia σε τι αυξηση αναφερεσαι;εκπομπων (CO2,SO3),προβολης,κυρους ωστε να μπορω να χρησιμοποιω τα studios για συνεντευξεις και δρωμενα;ή μηπως θα μου δωθει η "ευθυνη" ελεγχου του διαφημιστικου τμηματος μιας και οι κρατικες διαφημισεις σε blogs εχουν αρχισει να πεφτουν βροχη;σπλιτς σπλατς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. inverted περιμένω σχόλιο για τον Σελίν, είναι ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων μου :)
    εγω επέστρεψα αθήνα for good, oksi να περιμένεις mail (αυτό είναι απειλή :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά έκανα μια απέλπιδα προσπάθεια πάνω στον προυστ (και φέτος), οπότε η ανάγνωση του Σελίν θα αρχίσει τις επόμενες μέρες. Θα ανταλλάξουμε απόψεις σύντομα γι' αυτό το βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το αγόρασα πριν μερικές μέρες και περιμένει υπομονετικά να τελειώσω τον Μέτρ και τη Μαργαρίτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή