9 Σεπτεμβρίου 2009

μεταφράστηκε.

Ένα παιδικό βιβλίο για την Μπίρα; Ναι, είτε το πιστεύετε είτε όχι? αλλά το Μπι όπως Μπίρα είναι επίσης και ένα βιβλίο για μεγάλους? και, βέβαια, έχετε υπόψη σας ότι είναι ένα έργο του αντικομφορμιστή συγγραφέα Τομ Ρόμπινς, που φημίζεται διεθνώς για την ικανότητά του να διαφωτίζει σοβαρά αλλά και να ψυχαγωγεί κωμικά. MΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ (πάνω κάτω τώρα) υπήρχε ένας πλανήτης (τι θα λέγατε γι αυτόν εδώ;) που οι κάτοικοί του κατανάλωναν τριάντα έξι δισεκατομμύρια γαλόνια μπίρα τον χρόνο (είναι γεγονός, μπορείτε να το δείτε και στο Google). Ανάμεσα σ αυτούς που επηρεάζονται, ο καθένας ή η καθεμιά με τον δικό του ή τον δικό της τρόπο, απ όλες αυτές τις μπουρμπουλήθρες και τα ρεψίματα και τους αφρούς, ήταν και μια έξυπνη, περίεργη, παράτολμη μαθήτρια του νηπιαγωγείου, η Γκρέισι, η ταλαιπωρημένη μαμά της, ο αναίσθητος μπαμπάς της, ο αντικομφορμιστής θείος της και ένας μαγικός δυναμικός εισβολέας από έναν κόσμο κρυμμένο μέσα στον κόσμο μας. Με πρωταγωνιστές τους προαναφερθέντες χαρακτήρες το Μπι όπως Μπίρα ― γοητευτικό αλλά και ανατρεπτικό μαζί ― οδηγεί τους αναγνώστες του, μικρούς και μεγάλους, σε μια απρόσμενη και εις βάθος διερεύνηση των ορίων της πραγματικότητας, τις μαγικές ικανότητες των παιδιών και, φυσικά, στο υπέρτατο νόημα μιας ωραίας παγωμένης μπιρίτσας.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίουΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

4 σχόλια:

 1. ανυπομονώ να το διαβάσω...αλλά έχουν σειρά τα υπόλοιπα έργα του αγαπημένου συγγραφέα, που περιμένουν υπομονετικά στα ράφια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί όχι; εξάλλου παραμένουν τόσο φρέσκα (μέσα στον Αύγουστο διάβασα το Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν)!

  Νομίζω πως, αν μετράω σωστά, μου έχει ξεφύγει μονάχα το Μισοκοιμισμένοι μες στις βατραχοπιτζάμες μας, για το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ακούσει και πολλά σχόλια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μισοκοιμισμένους στις βατραχοπυτζαμες μας διάβασα το καλοκαίρι. Δεν ήταν κακό, αλλά δεν το βάζεις στα καλύτερά του. Λίγο κουραστική θεματολογία (χρηματιστήριο-κραχ)αλλά διάσπαρτα ψήγματα της εντυπωσιακής σοφίας του συγγραφέα και πάντα το δικό του ιδιαίτερο χιούμορ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απλά απίστευτος συγγραφέας! Τα έχω διαβάσει όλα εκτος απο Βατραχοπυτζάμες και Καουμπόυσες. Αγαπημένο μου το "Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν απο καυτά κλιματα".

  Το "Μπι όπως Μπίρα" το είδα τις προαλλες που χαζευα στο Public, 15 euros έχει. Το ξεφύλισσα αλλα δεν είχα γράφκα πάνω μου για να το πάρω. Ένιωσα πάντως οτι πρέπει να το διαβάσω (ακόμα και μαλακία να είναι τελικα) είδωμεν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή