2 Νοεμβρίου 2009

The Athens Review of Books


Το Athens Review of Books είναι ένα καινούργιο μηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης για το βιβλίο, τις νέες εκδόσεις, τις ιδέες, τα πρόσωπα, τις ιστορίες με τις οποίες ασχολείται η βιβλιοπαραγωγή – αλλά και η κοινωνία. Περιέχει μεγάλα, εξονυχιστικά ακριβή κείμενα, γραμμένα από σημαντικούς εκπροσώπους της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, της λογοτεχνίας και της δημοσιογραφίας.

Στο 1ο τεύχος του Athens Review of Books, που κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου, μπορείτε μεταξύ άλλων να διαβάσετε:
● Ένα αφιέρωμα στον δημοφιλή Αμερικανό συγγραφέα-στοχαστή Φίλιπ Ροθ, που υπογράφει η Κατερίνα Σχινά.

● Την ιστορία της Εξελικτικής, από τον Δαρβίνο ως τις μέρες μας, και τον τρόπο με τον οποίο την προσέλαβε η Ακαδημία Αθηνών, από τον βιολόγο και ακαδημαϊκό Κώστα Κριμπά.

● Όλα όσα δεν ξέρετε για τον εγκληματία πολέμου Ράντοβαν Κάρατζιτς, η δίκη του οποίου άρχισε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Γράφει ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης.

● Την πραγματική διάσταση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, από τον καθηγητή John O. Iatrides.

● Μικρά διεισδυτικά βιογραφικά σημειώματα για τρεις σημαντικούς εκλιπόντες, τον Άγγελο Ελεφάντη, τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη και τον Σπήλιο Παπασπηλιόπουλο, τρεις αριστερούς χωρίς Αριστερά. Γράφει ο Λεωνίδας Λουλούδης.

● Ακόμα: ο Αλέξης Ηρακλείδης γράφει για τα ελληνοτουρκικά, ο Νίκος Μαραντζίδης για τον Δημοκρατικό Στρατό και την ιστοριογραφία, ο Χρήστος Χωμενίδης για την εθνική λογοτεχνική εσωστρέφεια, ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου για τη μυθιστοριογράφο Ζυράννα Ζατέλη, ο Χ.Ε. Μαραβέλιας για τη θρησκοληψία και τον αθεϊσμό. Μπορείτε ακόμα να βρείτε ανάλυση για το φαινόμενο Μάικλ Τζάκσον, ένα κείμενο γνωριμίας με τη λογοτεχνία του Τόμας Πίντσον, άρθρα για τον Βέρνερ Χέρτσογκ και για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Ψυχή βαθιά και πολλή ακόμα, ενδιαφέρουσα και προκλητική, ύλη.


site is under construction: http://www.booksreview.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου