1 Νοεμβρίου 2009

City of glass

Στο όνειρό του, το οποίο ξέχασε αργότερα, βρισκόταν ολομόναχος σ' ένα δωμάτιο κι άδειαζε ένα περίστροφο πάνω σ' ένα γυμνό άσπρο τοίχο.



















Paul Auster, City of glass (1985)
μφρ. Σάρα Μπενβενίστε (Ζαχαρόπουλος, 1991)

8 σχόλια:

  1. Με την αναφορά στον Πολ Όστερ, το μπλογκ αυτό άγγιξε την τελειότητα. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαταπληκτικό εκείνο το βιβλίο.Και το επόμενο μέρος τη τριλογίας με είχε συνεπάρει - βασικά ήταν αυτό που με είχε εισάγει στον Ώστερ.Λογικά και το τρίτο κομμάτι θα αξίζει τον κόπο.Καιρό τώρα ζαχαρώνω και το κόμικ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Winton, το τρίτο μέρος όχι απλά αξίζει τον κόπο, αλλά δένει όλη την Τριλογία. Όσο για το γκράφικ νόβελ, είναι διαμάντι.

    [Ελπίζω αύριο να φτάσει το καινούργιο βιβλίο, θέλω επειγόντως δόση Auster και φαίνεται. Το πάλευα κάπως, αλλά αυτό το ποστ κυριακάτικα δε με βοηθά ιδιαίτερα. :ο)]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μπερδευτεί τώρα...

    Να συνεχίζω με τα υπόλοιπα της τριλογίας, το Gravity's Rainbow του Pynchon ή να ξεκινήσω επιτέλους τον Σελίν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα της τριλογίας, να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα της τριλογίας, να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα της τριλογίας, ελπίζω να σε πείθω (γιατί πάνω από όλα έχω επιχειρήματα :P), εξάλλου το Gravity's Rainbow καλύτερα να το διαβάσεις αργότερα, να αφήσει κατακάθι πρώτα το V.

    ΥΓ. Το Ταξίδι στην Άκρη της Νύχτας το έχω αφήσει στην άκρη κάτι μήνες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον θα αφήσω το Gravity's Rainbow για τα Χριστούγεννα. Κάνω κάτι απίστευτα στις γιορτές, διαβάζω όλο το απόγευμα, μετά βγαίνω το βράδυ και μετά συνεχίζω για λίγο όταν γυρνάω το πρωί, πώς κάποιοι φτιάχνουν καφέ βρε παιδί μου; (σ.σ. Έχω αναφέρει την ψυχιατρική μου περίπτωση, έτσι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μου φαίνεται παράξενο, τα κάνω κι εγώ κάτι τέτοια, ας πούμε χθες βράδυ μετά την έξοδο διάβασα μισό βιβλίο να μου βρίσκεται. Όταν έχω διημεράκι ελεύθερο μπορεί να τελειώσω και τρία, τέσσερα, πέντε. (Ελπίζω να νιώθεις φυσιολογικός τώρα, εγώ έχω κάτι θεματάκια να λύσω.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο βιβλίο αναφέρεσαι ή στο κόμικ; Το πρώτο δεν το έχω διαβάσει, το δεύτερο το έχω διαβάσει στην αγγλικη έκδοση. Έχει βγεί στα ελληνικά;(Μεταφράζουν πολλά τελευταία και έχω χάσει τον λογαριασμό).
    Το κόμικ αρέσει σε πάρα πολύ κόσμο, εγώ δεν ξετρελλάθηκα. Είναι αρκετά ενδιαφέρον βέβαια. Ήρθε και ξανά στο προσκήνιο τώρα με την νέα δουλειά του Mazzucchelli, "ASTERIOS POLYP".
    ( http://www.amazon.com/Asterios-Polyp-David-Mazzucchelli/dp/0307377326 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή