7 Δεκεμβρίου 2009

Μπι όπως Μπύρα

Το 9ο βιβλίο του 73χρονου πλέον Τομ Ρόμπινς είναι και το πρώτο του παιδικό βιβλίο, μία ιστοριούλα που θα έλεγε αυτός στην εγγονή του ας πούμε, οπότε δεν θα πρέπει να σας κάνει και μεγάλη εντύπωση που η ιστορία αυτή είναι ένας ύμνος στις μπύρες όλου του κόσμου! Δεν είμαι αρμόδιος να σχολιάσω ένα βιβλίο για παιδιά, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι 130 μικρές σελίδες του διαβάζονται με μία ανάσα, ενώ οι φανατικοί του αναγνώστες θα χαμογελάσουν με ευχαρίστηση ακούγοντας τη νεράιδα να λέει:

-Θέλω να μου υποσχεθείς ότι θα είσαι πάντα τόσο γενναία -πως όταν εκμεταλλευτές μεταμφιεσμένοι σε δημοσίους υπαλλήλους σου προσφέρουν προστασία από παραφουσκωμένους κινδύνους, θα τους γυρίσεις την πλάτη και θα φύγεις χοροπηδώντας. Υποσχέσου μου ότι δεν θα φοβάσαι τα ταξίδια, τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από σένα, τις αράχνες, τις νυχτερίδες, τους παλικαράδες, τους οδοντίατρους, τους δικηγόρους, τις πιέσεις των φίλων σου, το κακό γούστο, την κοινωνική αποδοκιμασία, την ανασφάλεια, τα Ξωτικά της Ζάχαρης... ;
-Γιατί τα Ξωτικά της Ζάχαρης;
-Δεν έχει σημασία. Ότι δεν θα τρέμεις μπροστά σε γέρους με τίτλους και προπαντός ότι δεν θα φοβηθείς ποτέ ν' αγαπήσεις, ούτε καν όταν υπάρχει πιθανότητα να μη σου ανταποδώσουν την αγάπη σου.

# σου ανοίγει την όρεξη για μία παγωμένη Duvel...

1 σχόλιο: