10 Ιανουαρίου 2010

The Flaming Lips and Stardeath and White Dwarfs With Henry Rollins and Peaches Doing The Dark Side of the Moon (2009)


Βγήκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα μόνο για το i-tunes αρχικά. Cover album με αρκετό κέφι και ωραίο εξώφυλλο, μία ανάλαφρη (θέλω να πιστεύω ηθελημένα) ανάγνωση ενός από τους σημαντικότερους δίσκους στην ιστορία του ροκ και... κάπου εδώ σταματούν όλα τα θετικά σχόλια που μπορούν να γίνουν γι' αυτή την κυκλοφορία. Το Dark Side of the Moon είναι προσωπικά ένας από τους λόγους που ξεκίνησα να προσέχω τη μουσική και να ακούω τους δίσκους από την αρχή ως το τέλος, ξανά και ξανά, προσέχοντας όλο και περισσότερο. Δεν μπορώ να κάνω πλάκα για τους Floyd, ούτε να αφήσω να πέσει κάτω ανάλαφρα ένα remake που δεν προσθέτει τίποτις μα τίποτις στον πρωτότυπο δίσκο. Όχι πως δεν έχει τις ομορφιές του -μετά την τρίτη ακρόαση μάλιστα συνηθίζεις λίγο το στυλ του και το ακούς χωρίς να ενοχλείσαι ιδιαίτερα, αλλά ειλικρινά... λυπάμαι αν θα υπάρξει έστω και ένας νεότερος ακροατής που θα ακούσει το δίσκο για πρώτη φορά σε αυτή την εκτέλεση (τώρα βέβαια υπερβάλλω λίγο, αν θέλει θα την βρει την άκρη ο νεότερος ακροατής, όπως γίνεται πάντα εξάλλου, αλλά ok, καταλάβατε). Οι Flaming Lips έχω την εντύπωση πως δεν πήραν τη δουλειά στα σοβαρά, οπότε αν κάνουμε και 'μείς το ίδιο και τους ακούσουμε για pure fun θα είμαστε περισσότερο ικανοποιημένοι και ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

2,5/5

4 σχόλια:

  1. magkes kalh xronia k megeia to layout (erwtas).

    inverted poly endiaferousa h kritikh sou me intrigkarei na akousw to disko ouk oligon.
    tis teleytaies meres exw kollhsei me to tromero "remake" ths mpananas twn v.u apo to record club tou beck p einai arketa paromoia fash kai an to exeis akousei tha thela na akousw th gnwmh sou..

    btw, ayth th stigmh eimai me ton prwhn* synadelfo sou noiR ap to forum tou di an ton thymsai.
    sas diavazoume apo ollandia :)


    *kai nyn logw blog pes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά nek, καλά να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. rainbow shit legetai.

    grafei k sta ellhnika kai kapoia poihmata tou exoun dhmosieytei sto teflon kai se mia kainouria ekdosh tou idrymatos takh sinopoulou me titlo "ta tetradia tou elpinora".

    e re ti vgazei to di :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή