17 Ιανουαρίου 2010

Where does money come from?

Money as Debt (Greek Subtitles) from Pat on Vimeo.


Είμαι σίγουρος ότι το 99% των αποφοίτων πανεπιστημίου δεν ξέρουν την απάντηση (για τους υπόλοιπους δεν το συζητάω καν).

5 σχόλια:

  1. Από ότι έχω διαπιστώσει οι περισσότεροι blogers δεν έχουν δει αυτό το ντοκιμαντέρ. Έχεις σκεφτεί κάποιο τρόπο, μέθοδο να το διαδώσουμε? Παρακολουθώ τις οικονομικές εξελίξεις και το δούλεμα που πέφτει και ζαλίζομαι.
    drosulitis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αναγνώστη δεν ξέρω (δυστυχώς) πως να διαδώσω οτιδήποτε. Νομίζω όμως ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όλοι είναι να μιλάμε για αυτά τα πράγματα σε όσους ξέρουμε και να τους αφήνουμε να βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

    Είναι τραγικό πάντως που δεν διδάσκεται η ουσία της οικονομικής θεωρίας στα σχολεία. Και δεν εννοώ τα οικονομικά μεγέθη, εννοώ την ουσία! (όπως κάνει αυτό το βίντεο, με όσο πιο απλοϊκό τρόπο μπορεί)

    Την πρώτη φορά πριν λίγα χρόνια που έψαξα, βρήκα και ζήτησα να διαβάσω ένα πανεπιστημιακό βιβλίο για το θέμα δεν πίστευα στα μάτια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να υποθεσω οτι εισαι του πανεπιστημιου? κουνια που σας κουναγε αφελεστατα ανθρωπαρια που μετα την θεαση ενος ντοκιμαντερ νιωθετε αμεσως ξεχωριστοι απ το αδαης πληθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι το αδαες πληθος, ειναι ουδετερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και να φανταστείς ότι το έγραψα ειρωνικά για τους αποφοίτους πανεπιστημίου.

    btw, του λυκείου είμαι ακόμα! Το ντοκιμαντέρ είναι μία μορφή τέχνης, στρατευμένης ή μη -και κάθε μορφή τέχνης είναι ατελής. Αλλά λέει περισσότερα απ' όσα π.χ. οι τελευταίοι υπουργοί οικονομικών μας. Sad or not?

    ΑπάντησηΔιαγραφή