18 Φεβρουαρίου 2010

Μιχάλης Σιγανίδης & οι Φίλοι του Μίλτου Σαχτούρη - Οι άλλοι Live (2009)

Δεν υπάρχει μουσική δικαιοσύνη. Εάν υπήρχε, ο Μιχάλης Σιγανίδης θα έπαιζε κάθε καλοκαίρι στο Ηρώδειο και οι δίσκοι του θα γέμιζαν τα torrentsites όλου του κόσμου. Αυτός εδώ δεν υπάρχει ούτε σε rapidshare. Μέχρι και στο μουσικό τμήμα της Πολιτείας δεν το βρήκα (είχαν εξαντληθεί τα λίγα κομμάτια). Αναγκάστηκα να το ψάξω στο μετρόπολις (αυτό ήταν σαν χρονομηχανή, θυμήθηκα πόσο μαγικό φάνταζε αυτό το μέρος στα μάτια μας στα μέσα της δεκαετίας του 90 όταν ανεβαίναμε Αθήνα για να περάσουμε μια βόλτα από τους ορόφους του, επαρχία γαρ). Μην περιμένετε να σας εξηγήσω ποιος είναι ο Σιγανίδης ή τι μουσική παίζει (δεν ξέρω). Πώς να μιλήσεις για κάποιον που μετατρέπει εκρηκτικά ποιήματα του Σαχτούρη σε σουρεαλιστικά ταξίδια με κοντραμπάσο, σαξόφωνο, απαγγελίες, ανάγνωση αγγελιών και samples Aphex Twin, Michael Kamen, Οδυσσέα Ελύτη, αγρύπνιας στην Ι.Μ. Ξενοφώντος; Δεν είναι μουσική για τις φυλές του ίντερνετ αυτή (πώς το λέει εκείνο το τσιτάτο ο Τζίμης-φεισμπουκάκια, στα κλουβιά σας). Δεν ξέρω καν για ποιον είναι. Είναι για τους 3000 οι οποίοι αγαπούν την ποίηση όπως έλεγε ο Σαχτούρης; Είναι για τους ακόμη λιγότερους που τους αρέσει η αυτοσχεδιαστική ελληνική τζαζ; Δεν μπορώ να δεχτώ πάντως ότι είναι "ελιτίστικη" μουσική (η ευκολότερη των δικαιολογιών). Οι Ανάσες των Λύκων ήταν ελιτίστικος δίσκος; Η Μυθολογία του Χατζιδάκι που πούλησε κάτω από χίλια αντίτυπα μετά το όσκαρ για τα Παιδιά του Πειραιά; Απάντηση: "Αν δεν υπήρχε ο θεριστής, θα 'μουνα παραθεριστής." Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη, ποτέ δεν μπορούσε.

5/5

Αγαπημένα (της στιγμής): Δεν Είναι ο Οιδίποδας, Σερσέ Λα Μαμ, Και Μόνο Που Με Κοιτάς Λειώνω, Το Πρωί και το Βράδυ


3 σχόλια:

  1. mipws exeis kana link me thn diskografia tou?
    tha ekanes ena antrwpo poli eytixismeno!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ματιά που έριξα, δεν υπήρχε τπτ, αλλά έτσι κι αλλιώς ήθελα να τα αγοράσω. Τον πρώτο δίσκο του τον είχε δώσει ο ίδιος ο Σιγανίδης σε έναν κολλητό μου μετά από live επειδή του τον είχε ζητήσει!

    Για περισσότερες πληροφορίες, στείλε ένα μήνυμα στο mail του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..etsi kim alliws respect se opoion exei xrisimopoiisei ti lexi Sabbath se tragoudi/disko tou...trelaras o Siganidis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή