22 Απριλίου 2010

wooden shjips

μία πραγματικά ενδιαφέρουσα μπάντα αύριο βράδυ στην αθήνα. στο αν οι wooden shjips, oι οποίοι έχω την αίσθηση ότι θα κάνουν φοβερό live. μεθαύριο και πάρα-μεθαύριο σε θεσσαλονίκη και λάρισσα (!). περισσότερες πληροφορίες εδώ.

δελτίο τύπου

Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει τους:

WOODEN SHJIPS (ΗΠΑ) Nechayevschina (Αθήνα)
Παρασκευή 23 Απριλίου
@ An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, Αθήνα)
opening act: No God Ritual
Σάββατο 24 Απριλίου
@ Eightball (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσ/νικη)
opening act: T.B.A.
Κυριακή 25 Απριλίου
@ Stage Performances (Ήρας & Φιλίππου 8, Λάρισα)
opening act: T.B.A.
Είσοδος:
€20 προπώληση/ταμείο
€15 (περιορισμένες κρατήσεις στα: http://woodenshjipsath.eventbrite.com (Αθήνα)
http://woodenshjipsthes.eventbrite.com (Θεσ/νικη) http://woodenshjipslar.eventbrite.com (Λάρισα)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Η συναυλία ξεκινάει στις 21:00
Σημεία προπώλησης:
Αθήνα: Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς) Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
Θεσ/νικη: Tickethouse - Μητροπόλεως 102
Λάρισα: Hobo - Λέσβου & Παλαιστίνης 6 9 ΡΙΧΤΕΡ - Ανθίμου Γαζή 37Α

Η γέννηση των Wooden Shjips επήλθε κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας ευθυγράμμισης πλανητών, μέσα από μία νεφέλη απροσδιόριστης προελεύσεως καπνού... Έτσι εξηγείται μάλλον η εξωκοσμική ιδιότητα τους να μαγνητίζουν το κοινό σε οποιαδήποτε άκρη του κόσμου κι αν έχουν εμφανιστεί, από τοPrimavera Festival, έως το All Tomorrows Party. Η περίφημη πλέον, μπάντα από το San Fransisco ντεμπουτάρισε το 2006 με το αυτοχρηματοδοτούμενο "Shrinking Moon for You" 10ιντσο βινύλιο και έκτοτε οι γοητευτικά μονότονοι garage ψυχεδελικοί με kraut ψήγματα ήχοι τους, εκδίδονται με ρυθμό μυδραλιοβόλου μέσω σημαντικότατων εταιριών όπως Sub Pop, Holy Mountain και Sick Thirst! Ισορροπώντας μεταξύ ψυχεδελικού και χαοτικού, δε διστάζουν να πειραματιστούν ακόμα και με σχεδόν χορευτικές φόρμες και κυριολεκτικά να υπνωτίζουν με τα live video projections στις μυσταγωγικές συναυλίες τους. Καθόλου άδικα με το πιο πρόσφατο full-length album τους "Dos" βρέθηκαν αμέσως στη κορυφή των προτιμήσεων των απανταχού ψαγμένων μουσικόφιλων, και άφησαν έντυπο και διαδικτυακό τύπο (βλέπε Wire, Pitchfork, NME, Rolling Stone) να παραμιλάει χαρακτηρίζοντάς τους κύριους υπαίτιους της σύγχρονης μετενσάρκωσης του 70ς ψυχεδελικού garage kraut ήχου. Ήρθε η ώρα να διαπιστώσουμε το γιατί.
Στο πλευρό τους και τις δύο ημερομηνίες, η ολοένα και μεγαλύτερη συμπάθεια του υποψιασμένου underground κοινού, Nechayevschina. Kraut, ψυχεδέλεια, drone, ambient, doom, ευθείες μελωδικές και ρυθμικές βαλκανικές-ανατολίτικες αναφορές και πάντα instrumental, έχουν καταφέρει ένα μοναδικό χαρμάνι ήχων! Με τη φρέσκια υπερπεριορισμένη έκδοση του ομώνυμου ντεμπούτου ΕΡ τους, αναμένεται να ετοιμάσουν ιδανικά το έδαφος για τους μέντορές τους.
Τη βραδιά της Αθήνας θα ανοίξουν οι νεοσύστατοι No God Ritual. Η minimal drone/noise εκδοχή του 1/2 των Velayat Faqih, θα επιδοθεί σε αυτοσχεδιαστικούς βόμβους και οργανικά beat-less ηχοτοπία για όσο ακριβώς θα χρειαστεί ώστε να αρχίσουμε να βλέπουμε τις μελωδίες που αχνοφαινονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου