3 Απριλίου 2010

παπαδες να πατε να γαμηθειτε


Μεταξύ άλλων ζητούν:
* Να μην υπάρχει παρακράτηση φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια, παρακράτηση η οποία ισχύει για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.
* Να εξαιρεθούν κτίρια αλλά και εκτάσεις εκτός σχεδίου από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ηδη προβλέπεται απαλλαγή για τους ναούς, ενώ τώρα ζητείται να εξαιρεθούν ακόμη και τα διοικητικά κτίρια.
* Να μειώνεται ακόμη περισσότερο η φορολογητέα ύλη από τα μισθώματα, μέσα από τη διαδικασία υπολογισμού αποσβέσεων.
* Η Ιεραρχία δηλώνει ότι συμφωνεί στην επιβολή φόρου επί των μισθωμάτων με συντελεστή 20%, πλην όμως θέτει ένα μεγάλο «αλλά».
* Να εκπίπτουν από τα μισθώματα «πάσης φύσεως δαπάναι του εκκλησιαστικού νομικού προσώπου και ως ποσοστόν 50% των εισπραχθέντων μισθωμάτων». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για μισθώματα 1.000.000 ευρώ ο φόρος μπορεί να περιοριστεί στις 100.000 ευρώ, αντί 200.000 ευρώ, που προέβλεπε το φορολογικό νομοσχέδιο στην αρχική του μορφή.
Η Εκκλησία κάνει ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας «να αφαιρείται από τα τα ακαθάριστα μισθώματα ποσοστό 5% του μισθώματος διά αποσβέσεις εις οικοδομάς αι οποίαι εκμισθώνονται ως κατοικίαι, οικοτροφεία, σχολεία, φροντιστήρια, αίθουσα κινηματογράφων και θεάτρων, ξενοδοχεία, νοσοκομεία ή κλινικαί, ή ποσοστόν 3% διά οικοδομάς, αι οποίαι εκμισθώνονται διά άλλας χρήσεις (π.χ. Καταστήματα)». Σε όλα τα εισοδήματα από ενοίκια προκαταβάλλεται στην εφορία το 50% του φόρου μισθωμάτων. Η Ιεραρχία ζητάει πλήρη εξαίρεση από την προκαταβολή ούτως ώστε «το ποσοστόν του φορολογικού συντελεστού να μην πολλαπλασιασθεί υπερβολικώς». Υπενθυμίζεται ότι η προκαταβολή φόρου επιβάλλεται ακόμη και στα ενοίκια που εισπράττουν όλα τα φυσικά πρόσωπα.
[via]

Καλή Ανάσταση!

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τη φορολόγηση. Είναι τόσο μεγάλη μαφία η εκκλησία που θα βρει πάλι κάποιο τρόπο ωστε τελικά το ποσο που θα πληρώνει θα είναι ψίχουλα σε σχέση με την τεράστια περιουσία της. Πάλι καθαρή θα τη βγάλουν οι απατεώνες. Θα έπρεπε το υπουργείο οικονομίας να προσλαμβάνει παπάδες να διαχειρίζονται τα οικονομικά της χώρας για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση. Αλλά ποιός εμπιστεύεται το λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εν τω μεταξυ εχω την αισθηση οτι συζηταμε τα αυτονοητα. ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος, αλλα συζηταμε τη φορολογηση των επιχειρησεων της εκκλησιας. δε μιλαμε για τα ακινητα που δεν εκμεταλευεται (τα οποια ειναι η μιση ελλαδα). ενω εσυ ας πουμε αν εχεις ενα χωραφι που απλα υπαρχει, φορολογεισαι για αυτο.

    αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή