5 Μαΐου 2010

Αίσχος και τραγωδία



3 νεκροί σε τράπεζα που πήρε φωτιά από μολότωφ κατά την διάρκεια της πορείας.

Ήμουν προς το τέλος της πορείας και βλέπαμε τον καπνό από χαμηλά στην Σταδίου.

Όταν περάσαμε από εκεί οι πυροσβέστες έβγαζαν σιγά - σιγά κάποιους εργαζόμενους από το μπαλκόνι του πρώτου δεύτερου/τρίτου ορόφου. Δεν ακούστηκε κάτι άλλο, φαινόταν να είναι υπό έλεγχο η κατάσταση.

Συνεχίσαμε λίγο πιο ψηλά στη Σταδίου και όταν άρχισε πετροπόλεμος στο Σύνταγμα φύγαμε προς Ακαδημίας για να απομακρυνθούμε από τις φασαρίες.

Μόλις μπήκα σπίτι πριν λίγο και έμαθα για την τραγωδία.

Ήθελα να 'ξερα πώς νιώθει τώρα όποιο καθίκι πέταξε έτσι απλά την βόμβα στο κτίριο που είχε μέσα εργαζόμενους. Πώς θα κοιμηθεί ο πούστης το βράδυ;

Καμιά φορά εύχομαι να υπάρχει θεός για όλους αυτούς και στην κόλαση να καίγεσαι όντως για πάντα.

Καμία ανοχή στους δολοφόνους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

70 σχόλια:

  1. και ελεγα χθες οτι φοβαμαι την τυφλη βια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είδες ρε γκριν; αυτοί που ήθελαν αίμα το βρήκαν: έκαψαν ζωντανούς μία έγκυο γυναίκα και 2 συναδέλφους τους εν ώρα εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά ήρεμα θα κοιμηθεί το βράδυ. Αυτό τον πληρώσανε να κάνει, αυτό έκανε. Δεν πιστεύω ότι κανένας απο τον κόσμο που διαδήλωσε (ήμουν κι εγώ εκεί) είναι τόσο αφελής ώστε να μην καταλαβαίνει τόσο ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ προβοκάτσια...
    Εννοείται ΚΑΜΜΙΑ ανοχή στους δολοφόνους.
    Μην τους ψάχνετε όμως στον αναρχικό χώρο δεν θα τους βρείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω ποιος/οι το έκαναν, δεν είδα καν το σκηνικό πως έγινε, ήμουν πολλά μέτρα πίσω, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα στους δρόμους. έλεος πια. Τι θέλουν να συμβεί στη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε λες χοντρές μαλακίες που δε βασίζονται σε λογικό υπόβαθρο. Τη λέξη προβοκάτσια και όλα αυτά που αναφέρεις περί πληρωμένων που δεν εντοπίζονται στον αναρχικό χώρο από που τα ξεπατίκωσες; Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαλλον ενας απο τους 300 το εκανε, ή ισως καποιος απο το δντ. αποκλειεται να ηταν ελληνας πολιτης.

    αυτοι ειμαστε κυριοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μιχάλη ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ευχαριστώ που δέχεσαι μια άλλη άποψη απο κάποιον που ήταν εκεί. Ότι θέλει πιστεύει ο καθένας δεν είμαι εδώ για να πείσω κάποιον απλά ήθελα να το αναφέρω.
    Ο καθένας το σκέφτεται και το κρίνει χωρίς χαρακτηρισμούς. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω σε παρακαλώ να μου το πείς για ποιος το έκανε. Δεν είμαι κολλημένος ανοιχτό μυαλό έχω και θα ακούσω όποιον παρουσιάσει επιχείρημα.
    Προσωπικά βλέπω ότι οφελεί κάποιους αυτό και ο κόσμος θα φοβηθεί να κατέβει σε πορείες.
    Φίλε oksikemia δεν είπα αυτό. Δεν είμαι εθνικιστής και ξέρω πόσο καθίκια είμαστε ως έλληνες και ικανοί για όλα. Και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες έχουν αυτή την άποψη, γιατί σας φαίνεται τόσο περίεργη. Δηλαδή ενας καυλωμένος αναρχικός που θέλει να τα σπάσει και απο όλους τους στόχους επιλέγει την Marfin του Βγενόπουλου σας φαίνεται πιό λογικό? Τότε πάσο, αλλά να σέβεστε τις απόψεις όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν έχω λόγια πραγματικά...έχω χάσει την αίσθηση που σταματάει η ατομική ευθύνη και ξεκινάει η συλλογική και αντίστροφα...είναι δυνατόν "διαδηλωτές" να καίνε αυτοκίνητα της πυροσβεστικής; είναι δυνατόν να καίνε ζωντανούς συμπολίτες τους; κι όμως είναι.

    το σίγουρο είναι ότι η έννοια δημοκρατία είναι πια άγνωστη λέξη στην Ελλάδα. Δεν έχει δικαίωμα κανένας σε ειρηνική πορεία, σε άρνηση απεργίας, σε διαμαρτυρία χωρίς να είναι όμηρος αυτών των γνωστών αγνώστων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε ανωνυμε, μαλλον εγινε απλως μια μαλακια. τι στεκεσαι σε ποια τραπεζα εγινε? η μοναδικη μολοτοφ που επεσε σημερα ηταν? το θεμα ειναι οτι οι μολοτοφ δεν οδηγουν πουθενα, παρα μονο σε πραξεις οπως οι καταστροφες αυτοκινητων ασχετων ανθρωπων και ΜΑΛΛΟΝ σε γεγονοτα οπως τα σημερινα.

    απλα ειναι πολυ ασχημο ενω εγινε αυτο το πραγμα, να ψαχνουμε να βρουμε προβοκατσια. και τελος πσντων καποιον αλλο να παρει την ευθυνη, πραγμα που γενικως θεωρω οτι μας βολευει να κανουμε.

    εγω ειπα τα αυτονοητα, οτι διαμαρτυρομαστε, καθε φορα γινονται μπαχαλα και σημερα το πραγμα ξεφυγε. ολοι ξερουμε ποιοι φταινε για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε ανώνυμε απο το "αντεξουσιαστές πέταξαν μολότωφ σε τράπεζα" τι σου φαίνεται περίεργο; δεν έχει ξαναγίνει;

    Δεν λέω οτι σώνει και καλά ήταν αναρχικοί και όχι προβοκάτορες, φασίστες ή χούλιγκαν - αλλά τέτοια επιχειρήματα είναι αβάσιμα. Πιθανότατα έχει δίκιο ο oksikemia: ήταν μια "μαλακία" έγινε "κατά λάθος" πάνω στη μανία της στιγμής και χωρίς καμία συναίσθηση.

    Και αυτό είναι το "καλό" σενάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιορδάνης Χασαπόπουλος στο MeGA:
    "Με όλα αυτά που έγιναν, τώρα το αίσθημα δικαιοσύνης στον κόσμο είναι ότι πρέπει να περάσουν τα μέτρα".
    Με τέτοια ΜΥΑΛΑ απο δημοσιογράφους δεν βλέπω να ηρεμεί σύντομα η κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θέλω να δω τι θα γίνει εάν αποδειχθεί ότι οι δολοφόνοι ήταν α/α. Πώς θα μετασχηματιστεί όλο το πολιτικό ιδεολόγημα της χώρας αν αύριο συλληφθούν οι δολοφόνοι και αρχίσουν να λένε τα γνωστά "κάνουμε επανάσταση για να αλλάξουμε την κοινωνία και επομένως πρέπει να μας δικάσει πολιτικό δικαστήριο, γιατί οι ενέργειές μας έχουν πολιτικά κίνητρα" και άλλες γνωστές παπαριές.

    Ομοίως θα ήθελα να δω τι θα γίνει εάν αποδειχθεί όπως λένε κάποιοι ότι οι δολοφόνοι ήταν προβοκάτορες.

    Για κάποιους φαίνεται αυτονόητο το πρώτο, για κάποιους το δεύτερο, αναλόγως τις ιδέες (ή τις ιδεοληψίες) που έχει ο καθένας.

    Φωνάζουμε ότι τα σκάνδαλα των πολιτικών δεν τιμωρούνται. Η εν ψυχρώ δολοφονία 3 πολιτών δεν αξιώνει να βρεθούν οι δολοφόνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. inverted_a πιστεύεις ειλικρινά οτι θα αποδειχθεί κάτι απο τα 2; και όταν λέω αποδειχθεί εννοώ με την αποδοχή όλων. φοβάμαι οτι πάντα οι μεν θα λένε για α/α και οι δε για προβοκάτορες. μακάρι να κάνω λάθος γιατι έχει σημασία. Δεν είμαι σίγουρος πόσο μεγάλη βέβαια, η βία είναι βία.

    Και άλλωστε άμα πιστεύεις στη βία ως μέσο, το σημερινό μπορεί να το δεις ως "παράπλευρη απώλεια". Δεν έχει τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι μπορεί να είναι α/α. Εννοείται ότι ισχύουν οι δύο θεωρίες (και δεν θα αποδειχτεί τίποτα). Ισχύει ή οχι όμως ότι τα ΜΜΕ υποβαθμίζουν τις πορείες σε ΚΑΘΕ περίπτωση και δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο γιατί 150 000 κατέβηκαν στους δρόμους? Ασχολούμαστε όλοι με έναν άνθρωπο(ότι κι αν είναι). Αυτό σαν δημοσιογραφία είναι λάθος και λαικισμός.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε εννοείται. Με το που σταμάτησαν να λένε γεγονότα και άρχισαν οι σχολιασμοί το έκλεισα το ραδιόφωνο. Οι χειρότεροι είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκεί πάμε λοιπόν, σε μία κοινωνία ωμής βίας;

    Το βλέπαμε τόσα χρόνια θα μου πεις, η βια υπήρχε μέσα μας.

    Ίσως κάπουυ εδώ να έσπασε το καπάκι.

    Σκατά. Πάμε να φύγουμε, έχει δίκιο ο oksi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σε αλλες περιπτωσεις ναι, σημερα ομως οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ανακοινωση βγενοπουλου
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4573191

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ενώ ο Βγενόπουλος που ενώ ήξερε για την πορεία και άφησε την τράπεζα ανοιχτή δεν έχει ευθύνη...ωραία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε μλκες... ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ? Κρατάτε σημειώσεις, θα μας ρωτήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Όσους απο μας επιβιώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. επειδη ακουστηκε αρκετα, τι εννοεις; αν καποιος ηθελε να δουλεψει επρεπε να κανει απεργια?

    η μιλαμε για προστατευτικα στις πορτες που δεν εβαλαν? αν το δευτερο πολύ κακώς αλλά πώς το ξερουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οχι, αλλα δεν μπορει να κατηγορει ο καθε Βγενοπουλος την πολιτεια οτι ηξερε και δεν εκανε τιποτα. Αφου και αυτος ηξερε, δεν ωφειλε να προστατευσει τους εργαζομενους του? Ας μην εβγαζε λεφτα για μια μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. και εγω που ειμαι πελατης γιατι να μην εξυπηρετηθω;;

    οκ, κακο χιουμορ. δικιο εχεις μαλλον αλλα ειναι κατι που εγραφε με πολυ λαικιστικο τροπο το τροκτικο και μου χτυπησε ασχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. η λέξη "ηθικός αυτουργός" υπάρχει στον intellecual alternative κόσμο σας;

    'Η την χρησιμοποιείται κατά περίπτωση;

    ξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. διαβασα την ανακοινωση Βγενοπουλου.εχει δικιο.Μονο που αν εξαιρεσουμε τους επικινδυνα γραφικούς, πλεον ,μαλακες που σπανε ,σκοτωνουν ,συγγνωμη δε ζητανε και ω!γαμωτο θα τα σπασουν και την επομενη φορα,αδιαφορωντας αν σκοτωσουν καποιον,την αλλη μιση ευθυνη την εχει και ο ιδιος.Γιατι ανηκει στην αλλη τροικα ,αυτην που τρωει και επενδυει και παιρνει εργολαβια ολα τα κρατικα εδρα,ο σπονσορας καθε κυβερνησης που ζητα ελευθερες απολυσεις,μισθους στα ορια ενος πιατου φαγητου ή και καθολου,καμμια εισφορα στην ασφαλιση των εργαζομενων-σκλαβων του κλπ.Με λιγα λογια,θα πρεπει να ντρεπεται που κανει τετοιες δηλωσεις .Φταιει και ιδιος γιατι αυτος και η καστα του ειναι οι θιασωτες,το ταργκετ γκρουπ που φταιει 100% για την κριση και εξαιτιας του ειχε τους αδικοχαμενους υπαληλους του, για 800 πολυτιμα ψωροευρω και ποιος ξερει ποσες απειλες για απολυση αν εκαναν απεργια,να δουλευουν μια μερα που μπορει για τον χασαπη να ηταν μια καλη μερα αλλα για τις Τραπεζες ηταν Η απειλη.Δεν επρεπε να τους εχει να δουλευουν αλλα επισης επρεπε να εχει φροντισει και για την ασφαλεια τους επισης.Αλλα τωρα ξερετε.ουδεις αναντικαταστατος.αυριο η μαρφιν θα ξανακτιστει ,με νεους εργαζομενους,με τον ιδιο και παρακατω μισθο,καθολου δικαιωματα και με προοπτικη να πεθανουν και αυτοι απο πυρκαγια ειτε απο μολοτοφ ειτε απο τσιγαρο,μαζι με τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ.θα πρεπει να δικαστει και ο βγενοπουλος.Για ελλειψη υποδομης για εργατικα ατυχηματα.αν ηταν κρατικο το κτιριο καποιος υπουργος θα παραιτιοταν αλλα εδω απλα θα την ξανακτισει απο τα κερδη που θα εχει.ΑΙΣΧΟς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. την αριστερά εννοείς, τον φασισμό ή την απίστευτη επιπολαιότητα του ατομισμού;

    ή την απλή, κολάσιμη βλακεία;

    σήμερα τα είδαμε όλα.

    ηθικός αυτουργός είμαστε εσύ κι εγώ, αλλά προφανώς δεν θα συμφωνήσεις. παραείναι εύκολο για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αλήθεια ξ, πριν αφήσεις άλλο ένα εντυπωσιακό σχόλιο που θα καταδείξει την ανυπαρξία μας, ποια είναι η γνώμη σου για τους φυσικούς αυτουργούς;

    μόνο σ' αυτό θα ήθελα να μας διαφωτίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλά φασιστάκια είναι και τα αναρχοτιναναι κουκουλοφορακια.. και θα θιχτούν απ το δημιοσιογράφο αν τους πει ποινικούς, παιρνιούνται για πολιτικοποιημένοι ή μάλλον ιδεολογικά ένοπλοι κι όχι τζάμπα θυμωμένα ατομάκια που δε θ άντεχαν πίξελ απ την ουτοπία που ονειρεύονται.. αλήθεια, ήταν απ τα πολλά πράγματα που πέρασαν απ το μυαλό μου, το πνευματικά ανάπηρο τιποτένιο ον που πέταξε το μπουκάλι, απο ποιόν καναπέ παρακολούθησε το εκτενές ρεπορτάζ αργότερα; θα κρατήσει αποκόμματα απ τ αυριανά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων; το ίδιο μακάβρια η σκέψη παρακρατικής ενέργειας.. αλλά επιμένω πως ήταν απ τα βλαμμένα.. συχνάζω στα εξάρχεια και "παρακολουθώ" θέλοντας ή μη τον κόσμο.. τον "καλό" και τον "κακό".. οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας που κλίνουν προς τον "χώρο" και τρελαίνονται για μπάχαλα γιατί διάβασαν κάποιον εναλλακτικό αναρχικό θεωρητικό που χαίρονται αν δεν ξέρεις, γιατί αυτός σε αντίθεση με τους αναγνωρισμένους κλασσικούς και σύγχρονους θεωρητικούς που δεν έχει ασχοληθεί ΔΕΝ είναι "ρεφορμιστής".. ότι κι αν σημαίνει στο μυαλό του ο όρος.. κι επακόλουθα ο παραλληλισμός αναρχικών με χριστιανούς επαληθεύει τον σοφό.. και σέβομαι τις ειρηνικές πορείες όσο οργισμένος και να μαι και φτύνω την τζάμπα καραμέλα του ο καθείς αγωνίζεται όπως θέλει, σήμερα ίσως ένιωσα για πρώτη φορά συμπάθεια για το κκε.. περί περιφρούρησης ο λόγος.. όταν αυτή θ άφηνε έξω από μια διαδήλωση ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διαβάστε αυτό

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1163959


    κι αυτό

    http://old-boy.blogspot.com/2010/05/n.html

    Όλα είναι ένα κύκλος και μια αλληλένδετη αλυσίδα. Ανυπαρξία κράτους, κατάρρευση θεσμών, αδικία, εκμετάλλευση, τρελά φαγοπότια, πλουτισμός, ανοχή από όλους μας. Και φτάσαμε σ'αυτό το χάλι. Και πραγματικά δεν ξέρω αν θα έρθουν και χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_2696.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οι εφημερίδες όλων των αποχρώσεων γράφουν σήμερα για μελετημένη ενέργεια στην Marfin προιόν σχεδιασμού. Άρα το παραμύθι για έναν μουρλό που στην φούρια του έκαψε ανθρώπους ας τελειώνει. Δύο ενδεχόμενα μένουν μόνο να διαλέξουμε.Η μια ομάδα αναρχικών η οτιδήποτε κάθησε και σχεδίασε χτύπημα σε συγκεκριμένο στόχο και απο όλα τα κτήρια της Αθήνας επέλεξε την Marfin ή...νιαου νιαου στα κεραμίδια. Να ρωτήσω τα ΜΜΕ. Εκτός απο μια οργανωμένη επίθεση με νεκρούς έγινε οτιδήποτε άλλο στην Αθήνα χτές? Καμμια διαδήλωση? Δεν άκουσα τίποτα. Θα γίνουν κι άλλες μπορεί αυτές να τις ακούσω. Αν και φοβάμαι να κατέβω. Αφού οι πορείες ΜΟΝΟ σε επεισόδια καταλήγουν. Σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Λίγο πιο κάτω η Α.Μπ. μου λέει ότι η πυροσβεστική έστειλε στους συντάκτες ότι έχουμε τρεις νεκρούς στην τράπεζα. Παγώνω. Παίρνω τηλέφωνα, για κάποιο λόγο θέλω να το πω και σε άλλους. Δεν είναι θέμα ενημέρωσης, θέλω να μοιραστώ κατά κάποιο τρόπο το βάρος. Ο Α. είναι στα προπύλαια. Το έχει ακούσει. Μου λέει: Όταν περνούσα από κει, είχε ανάψει μια μικρή φωτιά στην τράπεζα. Κάποιοι είχαν βγει στα μπαλκόνια. Ως συνήθως οι διαδηλωτές τους έβριζαν, λέγοντας τους ότι θα έπρεπε να απεργούν. Ένας άντρας απ’ το μπαλκόνι, λέει: «όχι έτσι ρε παιδιά. Θα καούμε ζωντανοί». Ένας ηλικιωμένος λίγο πιο μπροστά φωνάζει «να καείτε μουνάκια»."
    (από εδώ: http://tovytio.wordpress.com/2010/05/05/eksw-5-5/)

    το πόπολο διψάει για αίμα, τα λέγαμε και τις προάλλες. κι όσο κανείς δεν δικάζεται και δεν τιμωρείται, το ξεσπάσματα βίας θα συνεχιστούν και εξαπλωθούν και στις γειτονιές. αν θέλουν κοινωνική συνοχή, ας τιμωρήσουν κάποιους, έστω κι έναν-δυο αποδιοπομπαίους τράγους, για τα μάτια του κόσμου. αλλιώς, την επόμενη φορά δε νομίζω να σταματήσουν (σχεδόν ξαφνιασμένοι από την ευκολία του εγχειρήματος) στα σκαλιά της βουλής.

    άσχετο αλλά σχετικό: την ιστορία με τα χαμένα σχέδια των τριων σημαντικότερων κυβερνητικών κτιρίων της χώρας (βουλή, προεδρικό μέγαρο, μέγαρο μαξίμου), την οποία έθαψαν τα περισσότερα μμε, τη θυμάται κανείς; http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=145728
    εγώ εξακολουθώ να φοβάμαι τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ξ, το δευτερο πληθυντικο παιρνει ε, οχι αι. δλδ, εσεις χρησιμοποιείτε γραφεται με Ε, ενω αυτο χρησιμοποιείται γραφεται με αι.

    σπιραλ, υποτιθεται οτι αποκαλυφθηκε τι εγινε, κ καλα αμελεια.

    λοιποι συνομιλητες, indymedia και troktiko αρνουμαι να διαβασω, οποτε δε μπορω να συμμετεχω στην κουβεντα.

    ανωνυμε, σορρυ αλλα δε μπορω να σε παρακολουθησω.. πιστευεις τις εφημεριδες ή οχι; ηταν προβοκατσια ή οχι; από ποιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προβοκάτσια για να απαξιωθεί η πορεία και να φοβάται ο κόσμος να κατεβαίνει στο δρόμο. Απο ποιον δεν ξέρω. Πολλούς βολέυει μια τέτοια κίνηση. Απίστευτο ότι κάποιος με εξουσία θα θυσίαζε ζωές για να πετύχει το στόχο του? Καλως ήλθατε στο ΣΑΠΙΟ πολιτικό σύστημα της Ελλάδος. Πιο σάπιο απο κάθε φαντασία. Έχουν ξαναγίνει και σε πιο προηγμένες χώρες αυτά μην τα απορρίπτεται (βεβαια εκεί τελικά τιμωρήθηκε κάποιος).Δεν μπορεί κανένα μέσο να μην ασχολείται γιατι κατέβηκε τόσος κόσμος στους δρόμους και χαρακτηρίζουν την πορεία απο ένα άτομο μέσα στις 200 000.Ε ΔΕΝ γίνεται αυτό! Και να γράφουν για δήθεν επαναστάτες χαρακτηρίζοντας έμμεσα το σύνολο αυτών που διαδηλώσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ανακοίνωση στό indymedia:
    "Η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση και πορεία σήμερα Τετάρτη 5 Μαϊου μετατράπηκε σε έναν κοινωνικό χείμαρο οργής. Τουλάχιστον 200 χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας στο δρόμο (εργαζόμενοι και άνεργοι, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ντόπιοι και μετανάστες) επιχειρούσαν επί ώρες σε διαδοχικά κύματα να περικυκλώσουν και να καταλάβουν τη Βουλή. Οι δυνάμεις καταστολής σε πλήρη διάταξη στο γνώριμο ρόλο τους, αυτόν της προάσπισης της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Οι συγκρούσεις πολύωρες και εκτεταμένες. Το πολιτικό σύστημα και οι θεσμοί του στο ναδίρ.

    Αναμέσα σε όλα όμως, ένα περιστατικό τραγικό που καμιά λέξη δεν μπορεί να το περιγράψει: 3 άνθρωποι νεκροί από αναθυμιάσεις στο υποκατάστημα της Marfin Bank στην οδό Σταδίου που τυλίχθηκε στις φλόγες.

    Το κράτος και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός συρφετός, χωρίς καμία αιδώ απέναντι στους νεκρούς και τους οικείους τους, μιλούν από την πρώτη στιγμή για δολοφόνους-κουκουλοφόρους, επιχειρώντας να αξιοποίησουν το συμβάν για να κατευνάσουν το ρεύμα κοινωνικής οργής που ξέσπασε, για να αποκαταστήσουν το κουρελιασμένο τους κύρος, για να επιβάλλουν ξανά τον αστυνομικό στρατό κατοχής στους δρόμους, για να καταστείλλουν τις εστίες κοινωνικής αντίστασης και ανυπακοής στην κρατική τρομοκρατία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

    Οι κυβερνήτες, οι κρατικοί αξιωματούχοι, το πολιτικό προσωπικό, τα τηλεφερέφωνα και οι έμμισθοι κονδυλοφόροι επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να καθάρουν το καθεστώς τους και να εγκληματοποιήσουν τους αναρχικούς και κάθε ακηδεμόνευτη φωνή αγώνα. Λες και υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα αυτοί που επιτέθηκαν στην τράπεζα να γνώριζαν πως μέσα υπήρχαν άνθρωποι και ωστόσο να την πυρπόλησαν

    Ο πραγματικός αυτουργός του σημερινού τραγικού θανάτου των 3 ανθρώπων είναι ο “κύριος” Βγενόπουλος, που με τους γνωστούς εργοδοτικούς εκβιασμούς (απειλή απόλυσης) ανάγκασε τους υπαλλήλους του σε ημέρα απεργίας να εργάζονται στα υποκαταστήματα της τράπεζάς του, ακόμα και σε αυτά, όπως της Σταδίου, απ' όπου θα περνούσε η διαδήλωση."

    ο βγενόπουλος φταίει...αν τα παιδία που δουλεύανε εκει μέσα έχουν ανάγκη τα λεφτά γιατί κάποιος δικός τους άνθρωπος είναι στο νοσοκομείο τι να κάνουνε, να μη δουλέψουνε? και ναί δυστυχώς έτσι είναι το σύστημα και πρέπει να αλλάξει γιατί οι άνθρωποι/εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και ο ιδιωτικός τομέας δε τα σέβεται, αλλά πρέπει να σκοτώσεις κόσμο για να το υπενθυμίσεις στον κόσμο γύρω σου αυτό? πρέπει σαν ηλίθιος να δείς αίμα για να καταλάβεις ότι πρέπει να αλλάξει ο κόσμος?


    δε ξέρω ποιος το έκανε.....και δε στοχοποιώ αλλά όλοι πλέον παίζουν το λάθος παιχνίδι....στην ελλάδα ο ένας κατηγορεί τον άλλον και κανείς δε κάνει τίποτα....ούτε οι 200.000 στην πορεία δεν σταμάτησαν ένα δευτερόλεπτο να πούνε "θέλουμε αλλαγή και όχι αίμα" "ακούστε μας και μη μας πολεμάτε...αλλά τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν....κανένας από τους ανθρώπους στην πορεία όταν βλέπανε κόσμο να σπάει τζάμια με σφυριά δεν είπε "μην το κάνετε αυτό δεν είναι σωστό χαλάτε τον αγώνα μας" γιατί φοβούνται....ο κόσμος πεινάει και θα βρεί δύσκολα χρόνια μπροστά του αλλά αυτό δεν τον κάνει αυτομάτως ζώο όπου ξεχνάει την ιστορία του και επιτρέπει στον εαυτό του τόσο στεγνά να ζητάει άιμα....όλοι φταίνε...

    με τη βία στην ελλάδα κανένας αγώνας δε δικαιώθηκε...το μπάτσο που σκότωσε το παιδί δεν είδα να τον φυλακίζουνε το επόμενο πρωί....τα μέτρα δεν είδα να τα σταματάνε με τη βία τους όλοι....

    και εγώ πεινάω...και εγώ έχω γονείς που χάνουν τη δουλειά τους και φοβούνται να περπατήσουνε έξω.....αλλά δεν σημαίνει ότι θα πάψω να σκέφτομαι και να περιμένω να βγώ στους δρόμους για να σπάσω κάτι ή να σκοτώσω κάποιον για να βρω το δίκιο μου.

    εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ναι να μην κάνεις τίποτα απο αυτά. αλλα να κατέβεις στο δρόμο όμως. Μην φοβίζουν τον κόσμο. Να κατέβουμε όλοι και να τους απομονώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ανωνυμε, επιτελους καταλαβα τι θες να πεις.

    ο Βγενοπουλος τους σκοτωσε. οχι μονο εφταιγε που τους εστειλε για δουλεια, αλλα πληρωσε για να τους σκοτωσουν.

    για κλαματα ειμαστε ολοι.. καμμμια σωτηρια. ινβ, κλεισε το μπλογκ και παμε εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Με τέτοιους κατοίκους, καλά να πάθει η χώρα.

    Δεν αξίζουμε μία. Να πάμε να χαθούμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. σωστά τα λέει ο spiral. γιατί "ομοψυχία" τη στιγμή που η ατιμωρησία και η ασυδοσία είναι εμπεδωμένες στις συνειδήσεις μας;
    Οι αντιθέσεις γεννούν αντιθέσεις όπως το αποτρόπαιο χτεσινό.
    Και ο καπνός πνίγει τα θύματα, την αντίληψη του αυτόκλητου τιμωρού, αλλά και την ουσία
    δύσκολο επάγγελμα η αισιοδοξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ωπα άλλος ανώνυμος είναι αυτός. Λογικό που μπερδευτήκατε. Αυτός που έγραψε indymedia δεν έχει γράψει κανένα άλλο ανώνυμο σήμερα. Το ξέρω γιατί είναι δικά μου. Εγώ διαφωνώ με indymedia. λεω α π λ α θα είναι τεράστια μαλακία να σταματήσει κάποιος να διεκδικεί και να αποξιωθεί η πορεία απο μια προβοκάτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. βαλτε ονοματακι ρε μαγκες να ξερουμε ποιον βριζουμε καθε φορα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ελα ρε σεις ξυπνάτε επιτέλους. Εντολή της κυβέρνησης είναι. Αν δεν είχαμε νεκρούς θα έπρεπε να συζητάμε για την πορεία. Για φαντάσου! Ωχ θεέ μου, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΤΕ? Φιουυυυ, κάτι ήξερα να έχω και μπράβους της νύχτας στο payroll μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. καληνύχτα στον ωραίο σας κόσμο
    στον δικό μας κόσμο αθώοι καίγονται ζωντανοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. στο δικό μας καίγονται αθώοι ζωντανοί απο ενόχους που βγαίνουν μετά στην τηλεόραση και το παίζουν αθώοι. Κρίμα και συλληπητήρια αλλά τα γουρούνια πάλι ψεύτικα λόγια είπαν. Της ασυλίας τους τον χαβά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. πάντα οι ίδιες μαλακίες, προβοκάτσιες, παρακράτος και άλλα ανόητα...ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας πάψουν να παρέχουν πολιτική κάλυψη σε στυγνούς δολοφόνους. δεν γίνεται στο όνομα της ευημερίας του λαού, να ανεχόμαστε δολοφονίες αθώων...πανω απ' όλα η ανθρώπινη ζωή!!!!! ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αν και το "ποιοι" έκαναν ένα τέτοιο έγκλημα υστερεί μπροστά στο αποτέλεσμα, μια φίλη σήμερα έκανε μια λογική σκέψη: αν δεν τους βρουν και τους πιάσουν, υπάρχει πιθανότητα να είναι "δικοί" τους.

    Κάποιο σχόλιο για το μέγεθος της πορείας; Αυτό που έγινε είναι φριχτό και δε θέλω να είμαι κυνική, αλλά τι γίνεται με όλους αυτούς που κατέβηκαν εκεί χωρίς να είναι μπάχαλοι ή ασφαλίτες; Πάλι τους έφαγε η μαρμάγκα ;

    Κάποια κυβερνητική δήλωση; Ή μήπως ονειροβατώ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. επίσης να προσθέσω πως παρά τη μαζικότητά τους, μήπως οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν πολύ αργά . . . ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τρία πράγματα:
    -θέλετε πραγματικά να κάνετε συζήτηση για ότι συμβαίνει ή απλά να γράφετε το μακρύ σας και το κοντό σας?διάβασα όλα τα σχόλια και στο τέλος δε "πήρα" τπτ...κλείστε τις τηλεοράσεις,αφήστε τα blog,θυσιάστε τα ποτά του π-σ-κ και μαζευτείτε σε σπίτια,με δικούς σας ανθρώπους,βρείτε επιχειρήματα και κάντε προτάσεις για αλλαγές στη καθημερινή μας ζωή.είναι μια καλή αρχή.
    -μην οχυρώνεστε σε στρατόπεδα,δημόσιος vs ιδιωτικού,φτωχός vs πλούσιου,δεξιός vs αριστερού,εγώ-δεν-έφαγα-τπτ vs αυτοί-τα-φάγαν-όλα κ.ο.κ.όποιον και να βγάλουμε από την εξίσωση όσο σκεφτόμαστε έτσι,ποτέ δε θα καταλήγουμε πουθενά γιατί πολύ απλά δε θα χουμε ορίσει σωστά το πρόβλημα.πάμε όλοι ένα βήμα πίσω,εκεί που είναι το πρόβλημα...σε όλους μας.
    -για όσους σκέφτονται να τη κάνουν,στο καλό.δε θα μας είναι χρήσιμοι ούτως η άλλως αν σε κάθε αναποδιά σκέφτονται έτσι.μόνο να ξέρουν πως το ωραίο παραμυθάκι που θα χτίσουν στις "άλλες πολιτείες" αργά ή γρήγορα θα γκρεμιστεί κι αυτό.ίσως όχι γι αυτούς,σίγουρα όμως για τα παιδιά τους ("καλή" ώρα..)

    πιστεύω σε καλύτερες μέρες όχι γιατί είμαι αιθεροβάμων αλλά γιατί δε μπορώ να κάνω αλλιώς εδώ που φτάσαμε.τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για να αποφύγουμε το ΔΝΤ μπορεί να είναι κάπως αργά (δεν είμαι κ σίγουρος)
    Για να παρθούν τα συγκεκριμένα λεφτά που απαιτεί το ΔΝΤ απο άλλους πόρους (εκκλησία, μεγάλους φοροφυγάδες και πολλά άλλα) και τα μέτρα να έχουν κοινωνικό χαρακτήρα ΔΕΝ είναι αργά.
    Για να καταργηθεί η ασυλία και να τιμωρηθούν συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα ΚΑΘΟΛΟΥ αργά. Μας έχουν πρήξει με το παραμύθι για το ΑΝΑΓΚΑΙΟ των μέτρων. Το ΑΝΑΓΚΑΙΟ της ατιμωρησίας, της ασυλίας και της διατήρησης προκλητικών μισθών σε υπαλλήλους της βουλής θα μου το εξηγήσει ΚΑΝΕΝΑΣ? Και αυτό μέτρο που μας επιβάλλεται είναι??
    Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει αλλά αν δεν γίνει αυτό δεν θα ηρεμήσει ο κόσμος. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν. Χτές παρά την τεράστια τρομοκρατία των ΜΜΕ πάντως είχε κόσμο. Σιγά σιγά όλο και περισσότερο. Πέρα απο καπιταλισμό, κουμμουνισμό και οποιαδήποτε άλλη θεωρία ΔΕΝ θα έχουμε να φάμε. Δεν θα υπάρχει καμμία ανάπτυξη και καμμία ευκαιρία για δουλειά. Ο κόσμος έτσι κι αλλιώς θα βγεί στο δρόμο. ΔΕΝ θα έχει ΤΙΠΟΤΑ να χάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μια ερώτηση ρε παιδιά. Όσοι λένε ότι πρέπει να στηρίξουμε τα μέτρα γιατι αλλιώς καταστρεφόμαστε, έχουν την εντύπωση ότι με τα μέτρα δεν θα καταστραφούμε? Τα μέτρα απλά δίνουν 2 μήνες ζωή. Μετά και άλλα μέτρα και στο βάθος το αναποφευκτο. Δηλαδή απλά εθελοτυφλούμε. Είναι μεγάλο το πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Τώρα γιατί σε δύο μήνες πάλι τα ίδια θα γίνουν και χειρότερα. Δηλαδή πιστέυουν ειλικρινά ότι η παρούσα κυβέρνηση (και αντιπολίτευση) με τόσα χρόνια απάτης και κλεψιάς είναι ικανή να σώσει την χώρα? Δηλαδή δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και στηρίζουμε τις ελπίδες μας στο Γιωργάκη? Να τους δω τι θα λένε σε δύο μήνες. Οκ κάθε άποψη δεκτή..Ας μην αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, ας εθελοτυφλούμε, ας στηρίξουμε απόλυτα αυτά τα μέτρα και τον Γιωργάκη και σε δύο μήνες που θα καίγεται η χώρα θα λέμε έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα νωριτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μου θυμίζει εκείνον τον ινδικό μύθο που τελειώνει λέγοντας "και ποιός σου είπε ότι υπάρχει λύση;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. να γραψω κατι που απλα θα με βρισετε. εξαλλου εχω χασει τη διαθεση για διαλογο γενικα, ποσο μαλλον απο εδω.

    οκ η πορεια ηταν μαζικη, συγκρινεται με εποχες γιαννιτση. τοτε που δεν αλλαξαμε το ασφαλιστικο και το βρισκουμε μπροστα μας. ποιος ειπε οτι παντα οι περισσοτεροι εχουν δικιο; οσο πιο μεγαλη μια πορεια τοσο πιο δικιο εχουν; δεν υιοθετω πληρως το παραπανω, αλλα με απασχολει εντονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οι περισσότεροι δεν έχουν απαραίτητα δίκιο, σίγουρα όμως έχουν πρόβλημα...

    Και κυρίως, υπάρχει πρόβλημα στο να ακολουθήσει κάποιος μία σειρά μέτρων όταν δεν βλέπει φως στο τούνελ. Λείπει η προοπτική δηλαδή, ίσως να γίνονται όλα μάταια (και κάπου εκεί τρελαίνεσαι, σκέφτεσαι πόσο σε έχουν κλέψει και εξοργίζεσαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 54 comments με διάφορες απόψεις αλλά στο τελευταίο των 4 γραμμών νομίζω έχει πιαστεί σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό η κατάσταση inverted. Όποιος διαφωνεί με αυτό το κόμμεντ μπορεί να μιλήσει, αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. περί πτώχευσης (για 102η φορά):

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1812539

    Η πτώχευση συνεχίζει να περιλαμβάνεται στο μενού, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για το αντίθετο. Η αλήθεια είναι ότι οι συγκυρίες το επιβάλλουν, την ώρα που οι αγορές δίνουν ήδη πιθανότητες 50-50 στο ενδεχόμενο διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους. Η πτώχευση θα έδινε στη χώρα την ευκαιρία για μια νέα αρχή.

    Η πτώχευση, όμως, δεν είναι απλή υπόθεση. Ακόμη και μετά τη διαγραφή του μισού χρέους, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει το 4% του ΑΕΠ της σε έξοδα για τόκους, το οποίο βέβαια είναι καλύτερο από το 8%. Στην πορεία όμως, η φήμη της χώρας θα αμαυρωθεί και οι κεφαλαιαγορές θα την μποϋκοτάρουν για πολλά χρόνια, ενώ η οικονομία της θα συνεχίζει να συρρικνώνεται αφού θα έχει χάσει την υποστήριξη των ξένων. Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, τα πράγματα ίσως να μην γίνουν καλύτερα για την Ελλάδα.

    Η άλλη επιλογή είναι η εγκατάλειψη του ευρώ και η υποτίμηση. Μια νέα δραχμή, όμως, θα έχανε, για παράδειγμα, το ένα τρίτο της αξίας της. Με αυτό τον τρόπο, η ανταγωνιστικότητα θα αποκαθίστατο άμεσα, οι εξαγωγές θα αυξάνονταν και οι εισαγωγές θα μειώνονταν. Η ψαλίδα του εμπορικού ελλείμματος, το οποίο βρίσκεται σταθερά άνω του 10% επί του ΑΕΠ, θα έκλεινε. Η υποτίμηση, όμως, θα οδηγούσε και σε κατάρρευση του χρέους σε ευρώ που θα προέκυπτε μετά τη μετατροπή του σε δραχμές. Μια εξευτελιστική πτώχευση θα σήμαινε το τέλος της υποστήριξης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους συμμάχους της.

    Χωρίς την πειθαρχία που επιβάλλει το ενιαίο νόμισμα, θα ήταν πιο δύσκολο να καταπολεμηθούν οι θεσμικές αδυναμίες της χώρας –διαφθορά, ισχυρά και ανεδαφικά συνδικάτα και ανεπαρκής διακυβέρνηση. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε σπιράλ υποτιμήσεων χωρίς τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. δεν ειναι λιγο νωρις για να συμπερανουμε αν υπαρχει προοπτικη;

    by default, ναι υπαρχει. αυτο το νοημα εχει η βοηθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δεν υπάρχει τπτ σίγουρο. Ελπίιιιιζουμε ότι εάααααν τηρήσουμε 100% το πρόγραμμα, ίιιιισως από το 2013 - 2014 να αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα.

    Αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει οι πολιτικοί να γίνουν πιο πειστικοί. Και πιο ουσιαστικοί.

    Και κυρίως να πιέσουν κι αυτούς που έχουν κάτι κραυγαλέα κέρδη-μονοπώλια τα τελευταία χρόνια κι όχι να κατεβάζουν τον α' μισθό στα 520 ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πιστεύω οτι αν υπήρχε μια έστω επιφανειακή δικαιοσύνη στα μέτρα (π.χ. να πιάσουν ουσιαστικά και τους βουλευτές/υπάλληλους της βουλής) μεγάλο μέρος αυτών που διαμαρτύρονται θα έκαναν περισσότερη υπομονή.

    δηλαδή έχεις αυτούς που τα τρώνε τόσα χρόνια, και τώρα σου ζητάνε να πληρώσεις (μόνο εσυ) τα σπασμένα τους.
    ε άντε και...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. προσωπικα θα προτιμουσα να βαλουν μερικους φυλακη, αλλα αυτο γνωριζουμε πολυ καλα οτι ικανοποιει μονο ενα αισθημα δικαιοσυνης. επι της οικονομικης ουσιας, μηδεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @ oksikemia. μα δεν έχει αυτό το νόημα η βοήθεια όπως λές. Επειδή θέλουν τα λεφτά που τους χρωστάμε απλά δεν μας αφήνουμε να πνιγούμε μεχρι να τα πάρουν τοκογλυφικά και χωρίς καμμία έννοια για ανάπτυξη. Θα τα πάρουν(αφού έχουμε εξαθλιωθεί και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για λίγο ψωμί) και μετά θα φάμε την οριστική κλωτσιά. Άρα ελπίδα υπάρχει μόνο σε αυτούς για να μην χάσουν τα λεφτά που "βλακωδώς" βρέθηκαν να επενδύσουν σε μας. Ελπίδα για τον πληθυσμό να ζήσει? Καμμία και ήδη φαίνονται στον ορίζοντα σκηνές post apocalyptic movie στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. A επίσης δεν πειράξει, εκεί που ασχολείται με οικονομία ας κάνει και κάτι για το αίσθημα δικαιοσύνης,δεν κάνει κακό.Έχουμε χάσει κάθε ηθική πια. Αυτή είναι η δικαιολογία που δεν το κάνει?ότι δεν προλλαβαίνει γιατί ασχολείται με την οικονομία και σώζει την χώρα? Θα πρέπει να σκεφτεί κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ναι δικιο εχεις, μας δινουν τη βοηθεια για να τα παρουν πισω και τοκογλυφικα.
    ΑΛΛΑ, δε θεωρω πιθανο να καταφερουμε να αποπληρωσουμε τα δανεικα χωρις να υπαρξει αλλαγη στην οικονομικη κατασταση της ελλαδας.

    θελω να πω, με φορους μονο δεν παιρνουν πισω τα λεφτα τους. πρεπει να αλλαξουν κ αλλα που σαν αποτελεσμα -θεωρω- θα βοηθησουν την κοινωνια σα συνολο.

    η διαφορετικα , περιγραφεις το αιτιο και εγω ενα αισιοδοξο αποτελεσμα της βοηθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Εγώ έχω καταλάβει ότι περισσότερο από τη χασούρα τους, δεν θέλουν να μας βγάλουν οφ όσο έχουν το ευρώ εκείνοι. Αν αρχίσουν να εγκαταλείπουν την ιδέα της ΕΕ όπως είναι σήμερα, θα μας σουτάρουν το άλλο πρωί.

    Το ερώτημα είναι, μπορούμε εμείς στον όποιο χρόνο έχουμε να κάνουμε κάτι ή όχι; Χωρίς να είμαι σίγουρος, θα έλεγα να προσπαθήσουμε, ξεκινώντας όμως από αυτούς που φταίνε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ναι αλλά που βασίζεται αυτή η αισιοδοξία προσπαθώ να καταλάβω. Αν δηλαδή εκμεταλλευτούν πλήρως τις πηγές τις Ελλάδας, υπάρχει φτώχια στον πληθυσμό και δουλεύουμε όσοι ζούμε σε sweatshops με 5 ευρώ την μέρα υποστηρίζεις ότι ΔΕΝ παίρνουν τα λεφτά τους πίσω? Σε τόσες χώρες το έχουν εφαρμόσει και μέχρι στιγμής φέρνει και αποτελέσματα και λεφτά.
    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μας λυπηθούν ή θα προτιμήσουν τον δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης?
    Εκτός αν πιστεύεις ότι θα μας προστατεύσει η πολιτική μας ηγεσία.χαχαχα. Δεν είμαι απόλυτος αλλά το θεωρώ πιθανό μέλλον για την χώρα. Το πρόβλημα είναι ότι και να ΜΗΝ ισχύει πες, το έχει πιστεψει πολύς κόσμος γι αυτό και αντιδρά. Αν πίστευε ότι θα οδηγήσουν όλα στην μελλοντική του ευημερία δεν θα αντιδρούσε. Ζητείται ελπίς λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Βασικά το "Ζητείται ελπίς" με κάλυψε...

    Τι να σου πω, και το "στιβαρό" σχέδιο θα μπορούσε να δουλέψει υπό προϋποθέσεις, οπότε, ιδιοσυγκρασιακά, δεν θα τα τίναζα στον αέρα χωρίς προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Διαβάζω τόση ώρα...Διαφωνούμε και συμφωνούμε όλοι σε ένα πράγμα. Ζητείται ελπίς και άμεσα. Και νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι με κάποιο γενναίο βήμα σε ξεκαθάρισμα και φυλάκιση κάποιων προσώπων κάτι θα αλλάξει στον κόσμο (γι αυτό είναι σημαντικό oksisemia). Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν αυτοί στη βουλή; ότι όχι μόνο επιβάλλεται να γίνει και σύντομα αλλά και ότι οσο καθυστερεί τόσο απογοητέυεται και χάνει την ελπίδα του ο κόσμος. το 99% του πληθυσμού ζητάει άρχη ασυλίας και μείωση βουλευτικών μισθών και δεν αντιπροσωπεύεται αυτη η άποψη απο την βουλή. Επομένως τι να σεβαστούμε την βουλή και τους θεσμούς; μόνο χούντα μπορείς να το πείς αυτό που γίνεται. Υπάρχει ένας δρόμος εύκολος και άμεσος μπροστά τους για να δωθεί ελπίδα και να συνεργαστούμε και δεν τον βλέπουν ενω σκοτώνεται κόσμος. Η επιλέγουν να μην τον δούν για να μην χάσουν τις Lexus τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αν δεν μειώσουν τον αριθμό των βουλευτών, τις αποδοχές τους και δεν ερευνήσουν σοβαρά τα τόσα σκάνδαλα, είναι προφανές εδώ που φτάσαμε ότι μόνο σε κακό θα τους βγει.

    Θα πέσουν όλοι πάνω τους να τους φά(με).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ανωνυμε διαφωνω, αν φυλακισουν 10 βουλευτες δε θα αλλαξουμε νοοτροπια. απλα ενα -ισως και παραπλανητικο- αισθημα δικαιωσης θα δημιουργηθει, το οποιο συμφωνω οτι ειναι καλο.

    επισης, η βασικη μας διαφορα ειναι οτι εξαρχης καταδικαζεις σε αποτυχια το εγχειρημα ενω εγω του δινω μια πιθανοτητα. το βλεπω εστω σαν ευκαιρια.

    αν τωρα θες να πω τι πιστευω πραγματικα, οχι δε νομιζω οτι θα τα καταφερουμε. δε μου αρεσει ομως η υποθετικη κ εκ των προτερων κριτικη των πραγματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Κακώς δεν τα διάβασες oksi...κι εγώ αποφεύγω να τους διαβάσω, αλλά τα συγκεκριμένα λινκ έπεσαν στα χέρια μου εμμέσως και είναι απόψεις αναγνωστών τους, πραγματικά ενδιαφέρουσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή