28 Μαΐου 2010

locked inside


  • Πόσο εντάξει είναι να την πέφτεις σε ταμία τράπεζας; Όχι και πολύ υποθέτω, ειδικά όταν έχεις πάει για να κλείσεις το λογαριασμό σου, αλλά έτσι είναι αυτά τα ξεκάθαρα σημάδια ότι το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά (κι αλίμονο, τα έχουμε ανάγκη -οι γυναίκες είναι σχεδόν το μοναδικό όμορφο πράγμα σ' αυτή την πόλη). Ειδικά όταν μου είπε πως μου παρακρατήθηκε 1 λεπτό (ναι, 0,001€) υπέρ του κράτους, μου έσκασε ένα χαμόγελο που με καθήλωσε. Λέω να ξαναπάω να πάρω καμία πιστωτική (δίνουν ακόμα;).
  • Στ' ακουστικά ο δίσκος της Janelli Monae σε repeat. Έχω κολλήσει μ' αυτό το κομμάτι. And when I look into your pretty eyes I almost want to cry, I think about my life and I don't want to live a lie, How I need you baby, I need you right by my side, I need you tonight, I need you tonight (διάβασε)
  • Ανεβήκαμε και Θεσσαλονίκη, ήταν πολύ όμορφα (αν και ο καιρός μας τα χάλασε και δεν πήγαμε για μπάνιο τελικά), ωραίος κόσμος, πολλή μουσική, ποτά (αν και κάποιοι κατέληξαν να χορεύουν στην Τσιμισκή κατά τις 8 με 9 το πρωί), μια χαρά. Να θυμηθούμε να κάνουμε τη βόλτα με το καράβι την επόμενη φορά (και να έχουμε αρκετό χώρο στ' αυτοκίνητο για να πάρουμε προμήθειες!).
  • Πίσω στην Αθήνα, βαρεμάρα στη δουλειά, χλιαρά σχέδια για διακοπές (με 200€ πόσες μέρες κάμπινγκ την βγάζουμε;), ιντερνετικές διαμάχες: καλό ή μαλακία το τέλος του Lost; / ήταν πετυχημένο το live των Κόρε.Ύδρο.; / χρεοκωπία ή μέτρα; (κλάσικ) / ντούβλη ή τζούλια (νέα προσθήκη) και η ζωή συνεχίζεται.
  • Η ενημέρωση από το ίντερνετ κι ακόμα περισσότερο οι συζητήσεις έχουν αρχίσει να γίνονται απίστευτα ενοχλητικές. Οι περισσότεροι είναι τόσο απόλυτοι για τις απόψεις τους (και κυρίως τόσο βέβαιοι για την αναγκαιότητά τους) που σου προκαλούν αποστροφή. Παίρνω το μερίδιο της ντροπής που μου αναλογεί και αποσύρομαι. Καμιά φορά το να διαβάζεις το βήμα και την καθημερινή είναι καλύτερο. Μ' αυτή την κατάσταση θυμήθηκα μία διαπίστωση φίλου πριν χρόνια, ο οποίος έλεγε ότι οι συζητήσεις και ο διάλογος εν γένει είναι υπερεκτιμημένα εργαλεία σκέψης. Καλά και άγια, ωστόσο μην περιμένετε και πολλά, εξάλλου τις περισσότερες φορές επιχειρηματολογούμε υπερασπιζόμενοι τον εαυτό μας. Κυνικό; Μπορεί, αλλά σίγουρα σου δημιουργεί ελεύθερο χρόνο.
  • Εφόσον αυτή η κινηματογραφική σεζόν είναι από τις χειρότερες της πρόσφατης ιστορίας (έχετε δει καμία εξαιρετική ταινία τους τελευταίους μήνες;;;), ξανάρχισα τα βιβλία που είχα αφήσει μισοτελειωμένα και τα απολαμβάνω καθημερινά. Ολοκλήρωσα τα Τηλεφωνήματα του Bolano (που με ηρέμησαν απίστευτα) και συνέχισα με την αγγλική μετάφραση του 2666 (δεν υπάρχει ελληνική ακόμα) που λογικά θα μου φάει όλο τον Ιούνιο - Ιούλιο (900 σελ.), αν και σε μία σύντομη παρένθεση ρούφηξα την μισή Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους του Ραφαηλίδη (γιατί, ως γνωστόν, οι λαοί δεν έχουν μόνο ήρωες, έχουν και καθάρματα). Αύριο θα ψάξω και το νέο βιβλίο του Ράμφου για το οποίο μιλούσαμε στο προηγούμενο ποστ.
  • Οι φίλοι μου στην Αθήνα έχουν μανία να χρησιμοποιούν νέους όρους. Στην επαρχία δεν θυμάμαι να χωρίζουμε την μουσική σε mainstream και εναλλακτική. Μόνο οι μεταλλάδες ξεχώριζαν (μόνοι τους). Ούτε θα ψάχναμε να βρούμε τι σημαίνει hipsters (ο oksikemia μου είπε ότι είναι οι πρώην indie που θέλουν να γίνουν τρέντι, πιασ' τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή). Ή μπορεί να ήμουν μικρός και να μην είχε αρχίσει το άθλημα, τι να πω (δεν είχαμε και free press τότε, ούτε twitter), πάντως όσο με θυμάμαι άκουγα και λαϊκά και ροκ και κλασική και τζαζ (ok, λίγο αργότερα ετούτα δώ), οπότε βάλτε ό,τι ταμπέλα θέλετε. Το σίγουρο είναι πως για ό,τι κι αν με ρωτήσετε, η αγαπημένη μου απάντηση θα έρθει πριν από 40(++) χρόνια.
  • Οι επόμενες ώρες θα περάσουν απλά ως οι ώρες πριν την εμφάνιση του Dylan.
  • Αν ξέρετε κανένα ωραίο μέρος για φθηνό κάμπινγκ, σας χρειάζομαι.
  • Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο; Χλωμό το βλέπω, αλλά θα προσπαθήσουμε και φέτος.


*pic

12 σχόλια:

  1. 1. ορισμο του χιψτερ θα δωσω μεσα στο σκ. οπως εγω το αντιλαμβανομαι ειναι ο μεταιντι.
    2. 0,1 όχι 0,001. :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eksairetikes tainies: fantastic mr fox kai shutter island.
    wraio meros gia tsampe camping: agkistri

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλη η νότια κρήτη. τσάμπα!

    πιο ειδικά, αν δεν φυσάει.. σε γεωγραφικό πλάτος 35° 8'31.44"Β και γεωγραφικό μήκος 24°31'21.92"Α υπάρχουν 3 χαρουπιές που κάνουν τέλεια σκιά. θα είσαι μόνος και η θέση μοιάζει με μπαλκόνι. η θάλασσα είναι ρηχή και δεν έχει τσούχτρες.
    δες http://www.panoramio.com/photo/31785527

    υγ. διαβάζω το λαοί της Ευρώπης από τον Ραφαηλίδη, το οποίο επίσης φεύγει σφαίρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. * όσο εντάξει είναι να την πέφτεις και σε μπαργούμαν/σερβιτόρα υποθέτω ;)
    * +1. προσωπικό κόλλημα το (σχεδόν badalamenti-κό) sir greendown
    * ποιά κωλόπαιδα χορεύανε στην τσιμισκή?? να συλληφθούν πάραυτα :Ρ
    * κάτσε, τώρα με το μαντέλη θα έχουμε μπόλικο υλικό
    * ο διάλογος πρέπει πλέον να περάσει στο επόμενο επίπεδο για να συνεχίσει να έχει ενδιαφέρον: μπουκέτα και καρπαζιές, σαν επαρχιακό καφενείο στα 80s γεμάτο νεοδημοκράτες και πασόκους
    * μη φοβάσαι, έρχεται το inception το καλοκαίρι να τα σαρώσει όλα στο πέρασμά του
    * πέρι χίψτερ, ένας επιφανειακός όρος σαν αυτόν δεν μπορεί παρά να οριοθετηθεί με βάση τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. χοντρικά, αν η εμφάνισή σου διαθέτει 2 τουλάχιστον από τα παρακάτω, είσαι χίψτερ, πάει και τελείωσε: μουστάκι, τσουλούφια, καπέλα κάθε είδους, γυαλιά terry richardson ανεξαρτήτως χρώματος, vintage σακάκια, οποιαδήποτε φωσφοριζέ μαλακία. κι αν σου κακοφαίνεται που σε λένε χίψτερ, σκέψου πως κι εσύ όποιον έχει ράστα και ταγάρι τον λες γκρούβαλο. it's only fair, right?
    * κι αυτός τώρα που εβδομηντάρησε ώρες μετράει, μη νομίζεις
    * για κάμπινκ θα σου πω από κοντά ;)
    * τι να πρωτοσώσει κι αυτή η κακομοίρα η ομορφιά... εγώ εναποθέτω όλες τις ελπίδες μου πλέον στην καύλα.

    σόρι για το σεντόνι, είναι που ζηλεύω και με τρώει να γράψω καμιά μλκια πάλι ρε γμτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gia camping soy proteinw oli tin notia kai dytiki peloponiso.
    kai arketo free csmping apo lakoubardo kai katw.
    opoiodipote biblio tou nikolo amaniti
    kai na akous apenoxopoihmena tom petty pou kanenas hipster den ton kserei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O fantastic mr fox ήταν καλός, ενώ το shutter island απλά είχε καλή σκηνοθεσία imho.

    Μου αρέσουν οι προτάσεις σας για κάμπινγκ, θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρω να πάω κάπου, και μάλιστα μέσα στον Ιούνιο! Το καλοκαίρι με έχει χτυπήσει ήδη και χρειάζομαι διακοπές γρήγορα. (ο φαντασμένιος βλέπω έχει ξεχωρίσει μέχρι και τα αγαπημένα του δέντρα!! that's the spirit...)

    Σωστό αυτό με την σερβιτόρα (θυμάμαι έναν φίλο που μου έλεγε τα ίδια για 30' στο προηγούμενο πάρτυ του σταθμού!). Αλλά μην μιλάς για Τσιμισκή, γιατί ακόμα ψάχνουμε τη ντουντούκα εξαιτίας σου!

    Γκρούβαλο (που πάλι δεν έχω ιδέα) λέω όποιον ακούει μόνο Μάνου Τσάο, Μπομπ Μάρλευ και Λοκομόντο. Το 'χω; Πάντως είναι τρομερά βαρετή δουλειά να φτιάχνεις νέες κατηγορίες.

    Μ' αρέσουν οι προτάσεις σας για βιβλία, θα τα ψάξω μόλις μπορέσω, συνεχίστε! Εξάλλου, τα 'χουμε ξαναπεί, αν πτωχεύσουμε οριστικά, θα χρειαστούμε καλά βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. hipsters ονομαζονταν οι αμερικανοι νεοι της δεκαετιας του 60 που φορουσαν στενα, χαμηλοκαβαλα παντελονια. οι νεοι αυτοι ταυτιστηκαν με τη λεγομενη γενια των μπιτ, αλλα και με το μπιμποπ. περα απο τη συγκεκριμενη ενδυμασια, τους χιψτερς χαρακτηριζαν επισης εντονη χρηση της αργκο, σαρκαστικο χιουμορ, χαλαρα σεξουαλικα ηθη για τις νορμες της εποχης και χρηση κανναβης.
    via
    http://www.amazon.com/Blues-People-Negro-Music-America/dp/068818474X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. tha orkizomoun oti o oros hipster prwtoemfanisthi sta 40's mh sou pw k telh 30's.
    genikws to ti esti hipster allazei analogws me ta symfrazomena.
    to vasiko xarakthristiko tou hipster opws noeitai shmera einai to stoixeio "irony" me thn ennoia foraw mplouza mikro mou pony xwris na to ennow, afhnw mousara xwris na to ennow, akouw vlaxoamericana xwris na to ennow k diafora tetoia poikilhs spastikothtas.

    sthn ellada vevaia opws k se olous tous tomeis eimaste poly pisw se sxesh me eksw.
    an ksereis pou na psakseis sto ekswteriko mporeis na vreis bar pou an metatrepseis th dithenia pou vrisketai mesa tous se thermikh energeia kineis vapori.

    vevaia dn isxyei en genei oti hipster = dithen.
    anyway poly to anelysa :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τρομάζετε...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hipster_(contemporary_subculture)

    (γιατί ακούγεται τόσο άσχημα όμως;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για να τελειωνουμε με τη μαλακια, ηρθε στην επικαιροτητα στη χωρα μας απο ενα αρθρο που εγινε (νομιζω) για το περιοδικο free. και πολυ το αναλυσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. inverted_a έχω θάψει και μια βότκα εκεί κοντά. αν πας πες να σου στείλω το χάρτη..

    υγ για τους hipsterολάγνους: http://hipsterhunter.com/HIPSTER_HUNTER_HOME.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πω πω, 35° 8'31.44"Β και γεωγραφικό μήκος 24°31'21.92"Α είναι γαμώ!!! Το βρήκα στο google earth! τέλειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή