14 Αυγούστου 2010

chiilwave





νομίζω ότι οφείλω μια εξήγηση ή καλύτερα ένα update σε προηγούμενη ανάρτηση. η μη συστηματική ενασχόλησή μου με την επικαιρότητα οδήγησε σε ανακρίβειες, η ουσία δε θεωρώ ότι αλλάζει αλλά ας πάρουμε από την αρχή την ιστορία.

όλα ξεκίνησαν στο περίφημο άρθρο του περιοδικού wire σχετικά με τη hypnagogic pop, τη μουσική που φτιάχνουν πιτσιρίκια τα οποία επηρρεάζονται από τη δεκαετία του 80. χαρακτηριστικές μπάντες που ανέφερε ήταν οι pocahaunted, οι wavves και προσθέτω ότι κάποια τραγούδια του ariel pink μπορούν να συμπεριληφθούν στο "είδος".

όμως, καλοί φίλοι popliars με ενημέρωσαν ότι αυτό είχε πάει παραπέρα, hip blog του εξωτερικού εφηύραν το chillwave, χαρακτηριστικό δείγμα του οποίου είναι ο washed out (και όχι hypnagogic που έγραψα). ωστόσο, το chillwave ήδη πέθανε, ζήτω το witch house και το grave wave που δεν έχω ιδέα τι είναι.

με δύο λόγια, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, το wire καλώς η κακώς με αυτή τη "δημιουργία είδους" έκανε γνωστότερες μπάντες όπως pocahaunted, best coast και επαγωγικά τους washed out. στη συνέχεια ήρθαν τα μπλογκ και του γάμησαν το σπίτι, καθιστώντας για εμένα τα παρακλάδια που αναφέρω πιο πάνω, απλά και μόνο ένα directory μέσα στο φάκελο με τις κυκλοφορίες του 2010 στον υπολογιστή μου.

2 σχόλια: