26 Δεκεμβρίου 2010

shortnotes on 2010

το θέμα δεν είναι ότι οι arcade fire και οι national στρογγυλοκάθησαν στην κορυφή της ελληνικής blogovision, ούτε το hype του kanye west και του gonjasufi. το θέμα είναι ότι όλο το γνωστό ίντερνετ κι αν κοιτάξεις, οι ίδιοι 50-70 δίσκοι παίζουν πάνω-κάτω στις λίστες. τι έγινε, εκεί μας έφτασαν 110 δις παγκοσμοποιημένης οικονομίας και 24mbps adsl συνδέσεων, ν' ακούμε παντού τα ίδια;

δηλ. σιγά την εντύπωση που κάνει το wire βάζοντας #1 έναν δίσκο που εσύ έχεις ακούσει πριν την κυκλοφορία του και τον έχεις στο νούμερο 37 της δικής σου λίστας. αφήνει αυτό κανένα εκατομμυριοστό credibility στο περιοδικό που διαβάζεις(;); δε νομίζω.

κάπου έχουμε φέρει τα πράγματα στα όριά τους μου φαίνεται.



πριν από 4-5 χρόνια λέγαμε ότι "το alternative είναι το νέο mainstream, γιατί το mainstream πέθανε." τώρα φαίνεται να έρχεται η ώρα να πεθάνει το alternative. για να δούμε. ίσως να 'ναι και καλύτερα έτσι, ίσως πρέπει ν' αρχίσουν πάλι συγκροτήματα σαν τους national και τους arcade fire να γεμίζουν στάδια σαν το οακά για ν' αρχίσουν τα πράγματα ν' ανανεώνονται.

-----

2010 Music Critic Top Ten Lists

8 σχόλια:

  1. Του Kanye πάντως ήταν κατά πολύ ανώτερο από τις μπούρδες που μεσουράνησαν στις λίστες, όσο για Γκόντζα, ούτε να τον εχέσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. you never know..μουσική είναι και γυρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... Άσε που ΚΑΙ οι δύο alternative και καλά, που αναφέρεις, είναι κομμένοι, ραμμένοι στα πρότυπα του mainstream... Όχι Bon Jovi φάση, αλλά ξέρεις. Τι κι αν δεν έχουν βγάλει καλό δίσκο οι U2 από το '93; Έχομε λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι αν το mainstream ραφτεί στα μέτρα του alternative, πώς αντιδράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το alternative πεθανε στα 90ς, στα 00ς ειχαμε το indie.

    το γεγονος οτι παιζουν 50-70 δισκοι με απασχολει κ εμενα, αλλα εαν οντως αυτοι ειναι οι καλυτεροι της χρονιας; καλα και σωνει να βρουμε καποιον αγνωστο;

    γιατι αφαιρειται credibility απο το wire επειδη εβγαλε για δισκο της χρονιας κατι που δε σου αρεσει; το λογικο συμπερασμα ειναι απλα να σταματησεις να το διαβαζεις γιατι δε σου κανει. παντως, imo το wire εβγαλε το καλυτερο ν1 απο οσα ειδα, ασχετα αν η λιστα του συνολικα ειναι αρκετα περιεργη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πάλι στις λέξεις κόλλησες εσύ.

    βγάλε το wire και βάλε κάτι άλλο στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπήρχαν χρονιές που ο τύπος διαφωνούσε στα 50 - 70 δισκάκια της χρονιάς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ναι, αλλά κυρίως υπήρχαν χρονιές που δεν είχαν ακούσει τόσοι πολλοί άνθρωποι αυτούς τους 50-70 δίσκους. Πέραν του αν αυτοί τελικά είναι οι "καλύτεροι", δεν ξέρω αν αυτό είναι περισσότερο ή λιγότερο υγιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή