14 Δεκεμβρίου 2006

το γεγονός της χρονιάς



Χωρίς καμία αμφιβολία, το 2 είναι ΤΟ καλλιτεχνικό γεγονός στην Ελλάδα το 2006. Δεν έχω δει ακόμα την παράσταση, και σιγά μην προλάβω να την δω βασικά αφού κι η κουτσή Μαρία έχει κλείσει εισιτήρια πριν από μήνες (για να δει βασικά χορευτική παράσταση για 1η φορά στη ζωή της και δημιουργία του Παπαϊωάννου για 2η)! Έτσι είναι η επιτυχία, αυτό είναι το mainstream που λέγαμε και νωρίτερα για το τραγούδι των Radiohead στη σειρά του Παπακαλιάτη.

Οι απόψεις για την παράσταση, φυσικά, διίστανται (από το 2-ίστανται!!!). Άλλοι λένε πως είναι χρόνια μπροστά, άλλοι πως μετά από τόσα χρόνια απουσίας περίμεναν κάτι πιο σύγχρονο (ανάλογα με το που ζει ο καθένας προφανώς). Άλλοι λένε πως "μιλάει" σε όλο το κοινό, που δεν είναι φύλα -αλλά άνθρωποι, και άλλοι πως πρόκειται απλά για μία γκέι παράσταση.

Τι από τα 2 λοιπόν ισχύει; Έλα ντε! Μάλλον θα πρέπει να περιμένω να βγει σε dvd η παράσταση για να απαντήσω!!! Από όσους έχω ρωτήσει πάντως που παρακολούθησαν το έργο, οι αλληγορίες του Παπαϊωάννου είναι απλές, αλλά βρίσκουν στόχο.

Εισιτήρια δεν βρίσκεις πάντως!

2 σχόλια: