17 Οκτωβρίου 2008

ελεύθερος χρόνος

  • Άτιμο κόνεξ, μ’ έχει πετάξει έξω όλη τη βδομάδα, «δεν συγχρονίζει καλά η γραμμή σας» κτλ., κτλ… Αυτό το ίντερνετ στην Ελλάδα τελικά θα μας ταλαιπωρεί μέχρι να βάλουμε όλοι προσωπικό fiber ως την πόρτα μας (αν και πάλι τους φοβάμαι -κάτι θα βρουν αυτοί).
  • Οι μέρες της θητείας τελειώνουν σιγά-σιγά και απολαμβάνω το βασανιστικό προνόμιο του άφθονου χρόνου παρατηρώντας τους γύρω μου, ανακεφαλαιώνοντας και προβλέποντας. Αυτό ήταν εξαρχής το μεγαλύτερο πρόβλημα στο στρατό: έχεις τόσο άχρηστο χρόνο στα χέρια σου που σε καταπίνει. Παρατηρώ λοιπόν φίλους από παλιά (ή όχι και τόσο), εκεί στα mid20s, στα μετέωρα βήματα του «εγώ» και του «εμείς»: άλλος κυνηγάει το μεταπτυχιακό έξω, άλλος ψάχνει για δουλειά, άλλη ψάχνει για γκόμενο (φςςςς, μεγάλη υπόθεση αυτό, πού να βρίσκεις τώρα…), άλλος (που τον ξέρεις 20 χρόνια) τον ρωτάς στον ενικό και σου απαντάει στον πληθυντικό.
  • Ξέρετε τώρα, τον ρωτάς π.χ. «θα βγούμε το βράδυ;» και σου απαντάει «εμείς (==αυτός και η γκόμενά του, την οποία γνώρισε πέρσι ας πούμε) θα δούμε μία ταινία και θα κοιμηθούμε νωρίς» /// «θα πάμε να φάμε» /// «θα πάμε διακοπές» /// «θα βγούμε με μία φίλη μας» (==φίλη της κοπέλας του, αγνώστων λοιπών στοιχείων) /// και το χειρότερο όλων: «δεν ξέρω, θα το συζητήσουμε και θα δούμε»!!!! (Ποιοί θα συζητήσουμε τι ;)
  • And it’s a hard, it’s a hard, it’s a hard, it’s a hard rain a-gonna fall…
  • Πέραν της κοινωνικής κρίσης που περιέγραψα παραπάνω, η περιβόητη οικονομική κρίση ανάγκασε τους Αμερικάνους να ξαναδιαβάσουν το Κεφάλαιο και να σκεφτούν πως τελικά ο σοσιαλισμός δεν είναι και τόσο κακό πράγμα. Δεν είμαι ο κατάλληλος για να αναλύσω το θέμα, αλλά το ότι εκλιπαρούσαν για την ψήφιση του σχεδίου που έδινε δισεκατομμύρια σε τράπεζες στελέχη των οποίων έκαναν διακοπές ξοδεύοντας $50.000 σε μασάζ και σάουνες είναι πιο αστείο κι από το ότι ο μονή Βατοπεδίου πούλησε όχι μία, αλλά δύο φορές(!), την λίμνη Βιστωνίδα στο κράτος με αντάλλαγμα ολυμπιακά ακίνητα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ… Όμορφος κόσμος, πουλημένος απόλυτα στο χρήμα. Κοιτάζεις τριγύρω και δεν βλέπεις τίποτ’ άλλο.
  • Ψέματα, βλέπεις βιντεάκια στο YouTube, όπως αυτό που κυκλοφόρησε αρχικά στα mails και αργότερα παίχτηκε στην τηλεόραση και δείχνει έλληνες γιατρούς να αφαιρούν δονητή από ολικά ναρκωμένο ασθενή και πέραν της αναμενόμενης πλάκας, φωνάζουν μέσα στο χειρουργείο το μισό προσωπικό του νοσοκομείου, γυναίκες και άντρες και αποθανατίσουν την σκηνή με κινητά τηλέφωνα, κάμερες κτλ. Και φυσικά, το ανεβάζουν και στο ίντερνετ για να δούνε όλοι την εφαρμογή του όρκου του Ιπποκράτη. Αυτοί οι αλήτες του 19,9 στα λύκεια ή του 12,5 που συνεχίζουν τις φοβερές σπουδές τους σε χώρες της Βαλκανικής και σου ζητάνε 400€ φακελάκι για μία απλή εγχείρηση κόκκυγα. Περιττό να σας πω εδώ τι συμβαίνει όταν στη θέση του εγχειριζόμενου βρίσκεται μία ξανθιά με καμπύλες και ωραία πόδια. Όπως μου έλεγε φίλη μου νοσηλεύτρια, «μην παραξενευτείς αν αλλάζουν την σύνθεση του χειρουργείου τελευταία στιγμή για να μείνουν μόνο άντρες μέσα στο δωμάτιο». Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει…
  • γμ##@%! το κέρατό μου… συγχύζομαι τόσο πολύ που το σκέφτομαι.
  • Μέσα σ’ όλα αυτά, ήθελα να δω κάτι ευχάριστο, όσο πιο ανάλαφρο γίνεται. Πήγα λοιπόν και πλήρωσα 9€ εισιτήριο στην πρεμιέρα του Vicky Christina Barcelona. 9 ευρώ; 9 ευρώ;;;;; Είναι σοβαροί οι άνθρωποι; Έτσι περιμένουν να γεμίσουν οι αίθουσες; Θυμήθηκα τώρα την έρευνα του sonik που ρωτάει μεταξύ άλλων ποια πιστεύουμε ότι είναι η λογική τιμή για την αγορά ενός νέου cd. Απαντάω λοιπόν συνολικά: 3 ευρώ για ένα εισιτήριο κινηματογράφου και 5 ευρώ για ένα καινούργιο δίσκο. Και πολλά είναι κύριοι. Things have changed, you know?
  • Πίσω στην ταινία του Γούντι Άλεν λοιπόν, ήταν πραγματικά καλοκαιρινή –κρίμα που δεν την είδαμε 2 μήνες νωρίτερα! Το κλίμα είναι ανάλαφρο, οι πρωταγωνιστές είναι καταπληκτικοί και φυσικά απαγγέλουν όλοι με την σειρά τους τις βγάζουν-μάτι-από-χιλιόμετρα-μακριά γουντιαλενικές ατάκες τους. Ο σκηνοθέτης πετυχαίνει διάνα όταν αποκαλύπτει τις αδυναμίες τόσο του αμερικανικού όσο και του ευρωπαϊκού τρόπου σκέψης, ενώ η επιλογή της Πενέλοπε Κρουθ κατά γενική ομολογία απογειώνει την ταινία (λες να πάρει καν’ Όσκαρ;). Η Σκάρλετ είναι -όπως πάντα- πανέμορφη και αμήχανη (και πάντως παίζει καλύτερα από την προηγούμενη ταινία της The Nanny Diaries, η οποία διεκδικεί τον τίτλο της πιο γελοίας ταινίας της χρονιάς). Συνολικά και μιλώντας με νούμερα θα έδινα στην ταινία ένα 3,5/5 (αλλά αν την έβλεπα τον Αύγουστο θα έπαιρνε ένα 4,5/5 άνετα, οπότε… καταλάβατε).
  • Συνεχίζοντας στον δρόμο της ελαφρότητας, είδα και το You Don't Mess With The Zohan και έσκασα στα γέλια απ’ την αρχή ως το τέλος!!! Υποθέτω ότι οι περισσότεροι θα την λοιδορήσουν ως γελοία, υπερβολική κτλ., αλλά πραγματικά, αν ψάχνεις κάτι για κάνεις χαβαλέ με τους φίλους σου, τι θα δεις; Το Στάλκερ; Καλά, δεν είναι και Μπόρατ, αλλά όποιον κι αν έχω ρωτήσει, γέλασε αρκετά.
  • Λίγες μέρες πίσω, πήγαμε στην συναυλία του MTV στο καλλιμάρμαρο, η οποία μάλλον θα έπρεπε να έχει τον υπότιτλο «λαϊκό προσκύνημα στους R.E.M.», μιας και ήταν φανερός ο λόγος για τον οποίο ήμασταν όλοι εκεί. Η μπάντα ήταν εκπληκτική (κι ας μην είπε το Everybody Hurts, κάτι που περίμεναν όλοι), σίγουρα το μάθατε αυτό, να σχολιάσω μόνο στα γρήγορα ότι οι C-Real ήταν καλύτεροι από την Gabriela Cilmi (που είχε μηδενική σκηνική παρουσία), ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν οι Kaiser Chiefs, που κατάφεραν να ξυπνήσουν ένα παγωμένο σαν την Αρκτική κοινό με μία εμφάνιση 30 λεπτών. /// Ατάκα μεσήλικης κυρίας δίπλα μου: «αγόρι μου, σε παντρεύομαι!» (όχι για μένα, για τον frontman των Chiefs)
  • /// Ατάκα φίλης μου (25 χρονών) για την καινούργια ταινία με Πατσίνο – Ντε Νίρο που είδε μαζί με φίλες της, γυναικοπαρέα: «τι να σου πω για την ταινία, παίζει αυτός ο Πατσίνο που είναι 70 χρονών και είναι… (???)… ΚΑΥΛΑ! Τον κοιτάγαμε όλη την ώρα…»
  • 550.000 έλληνες λέει, έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια για να δουλέψουν στο εξωτερικό. Και λίγοι είναι. Εγώ πέρσι είχα 2 γνωστούς στην Αμερική (Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια), 1 στην Ολλανδία, 1 στο Βερολίνο, 2 στο Ντουμπάι, 3 στην Ιταλία και αρκετούς στην Αγγλία. Φέτος κάποιοι γύρισαν για να μπουν στρατό, αλλά πιθανόν να ξαναγυρίσουν. Τι να κάνουν δηλαδή; Να γραφτούν σε 3 κομματικές οργανώσεις για να βρουν δουλειά; Όχι ότι έξω είναι η χώρα της Εδέμ βέβαια, αλλά συνήθως αν δουλέψεις σκληρά, ανταμείβεσαι. Εδώ πρέπει να βρεις καμία λίμνη για να πουλήσεις…
  • Έβλεπα στο Κουτί της Πανδώρας μία εκπομπή για την μεγάλη αύξηση των ψυχολόγων στην Ελλάδα και την ισχυρή θέση της αστρολογίας ακόμα και σήμερα, 2008(!!!), και θυμήθηκα αυτό που έλεγε ο Νίκος Δήμου, ότι στους αστρολόγους πρέπει να ασκείται ποινική δίωξη (ή κάπως έτσι). Άντε πες το αυτό στους εκδότες ακόμα και σύγχρονων εντύπων (βλέπε LifO, Athens Voice κ.α.) που σπεύδουν από το πρώτο κιόλας φύλλο να έχουν στήλη όλοι αυτοί οι ειδικοί για το μέλλον και το παρελθόν μας. Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει μοίρα κι ακόμα περισσότερο ότι είναι γραμμένη στ’ αστέρια, στα φλιτζάνια ή οπουδήποτε αλλού είναι… άξιοι της μοίρας τους. Όσο για τους ψυχολόγους, φαίνεται ότι η κατάσταση τώρα διαμορφώνεται στην Ελλάδα. 3 γνωστά μου άτομα τους τελευταίους μήνες πήγαν ή σκόπευαν να πάνε σε ψυχολόγο (μία μάλιστα ήθελε να επισκεφτεί κατευθείαν έναν ψυχίατρο!) και πραγματικά παραξενεύτηκα. Το έδαφος φαίνεται ότι έχουν προετοιμάσει οι εφημερίδες και οι εκπομπές στην τηλεόραση που βγαίνει ο καθένας και λέει τον πόνο του, για να ακολουθήσει το ψυχογράφημα -on air- από τον έγκριτο «επιστήμονα». Εδώ να σχολιάσω ότι η ψυχοθεραπεία δεν είναι επιστήμη /*δεν είναι επιστήμη*/, δεν αποδεικνύει ποτέ τίποτα, είναι μία μέθοδος (και γέννημα της σκέψης ενός μόνο ανθρώπου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα) έτσι ώστε να μπορέσει ο «ασθενής» να έρθει σε επαφή με τους φόβους και τις επιθυμίες του (το είπα λίγο ποιητικά). Το κύριο γνωστικό πεδίο της ψυχολογίας δε, είναι η λειτουργία του εγκεφάλου, οι μηχανισμοί μνήμης, μάθησης κτλ. (και φυσικά απέχει έτη φωτός από το να αποδείξει ένα ολοκληρωμένο πρότυπο λειτουργίας).
  • Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία να μιλήσεις μερικές φορές για κάποια πράγματα που σε πιέζουν συναισθηματικά (και δέχομαι φυσικά την ιατρική επέμβαση όταν απειλείται η ζωή κάποιου ή του συνόλου), αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων που συζητάμε, ο κόσμος ζητά ένα μαγικό κουτί με απαντήσεις, που θα το ανοίξει και όλα τα προβλήματα θα λυθούν. Εκτός του ότι δεν υπάρχουν τέτοια κουτιά, δεν είναι θλιβερό να παίρνουν άλλοι δικές σου αποφάσεις; (ομηρική διαλεκτική ήταν αυτό)
  • ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Έχω ένα μικρό mp3 player 2GB της Philips, το οποίο ναι μεν μου έχει παρουσιάζει αρκετά προβλήματα, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα έκανε το ακατόρθωτο: ξεχάστηκε σε μία τσέπη παντελονιού και μπήκε στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα και δεν έπαθε τίποτα! Λειτουργεί κανονικά και δεν έχασε ούτε έναν φάκελο. Αυτή είναι εγγύηση λειτουργίας, όχι αστεία…
  • Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε ήδη, το vencerem είναι το καλύτερο ελληνικό blog της χρονιάς! (ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕ, ΘΕΣ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ)
  • If the world could vote // λες και θ’ αλλάξει τίποτα…
  • Αθάνατα ελληνικά βίντεο κλιπ: για τα μάτια του κόσμου (πρέπει να τα μαζέψουμε όλα αυτά κάποια στιγμή σε ειδικό ποστ)
  • Παντελώς άσχετο: ισχύει η φήμη για μία εμφάνιση του Σώτη Βολάνη στον Πρωινό Καφέ όπου η Μενεγάκη τον ρώτησε αν είναι αλήθεια πως είναι αθίγγανος, αυτός την έβρισε και μετά έπεσε ο γενικός και έδειξε διαφημίσεις (κάπως έτσι); Υπάρχει τέτοιο βίντεο;
  • Έχω κολλήσει τελευταία με ένα τραγούδι του Δεληβοριά (γενικά δεν είμαι φαν) που λέγεται Και του Χρόνου (!) – μάλλον φταίει που απολύομαι σε λίγες μέρες και μου φαίνεται ότι είναι Χριστούγεννα. Τέλος πάντων, πάει κάπως έτσι: Γιατί ο χρόνος δεν υπάρχει/Γιατί ο χρόνος είσαι εσύ και οι άλλοι/Και κανείς δεν γνωρίζει η ζωή που θα βγάλει/Κι όλο αυτό είναι μια μεγάλη γιορτή…
.
.
.
Για να μην φλυαρώ τόσο πολύ ανάμεσα στα άλλα ποστ, σκέφτομαι να καθιερώσω αυτή τη στήλη με τα άσχετα και αταξινόμητα θέματα ας πούμε κάθε Κυριακή, παράλληλα με ένα συμμάζεμα των δίσκων που άκουσα τις προηγούμενες μέρες. Θα το δουλέψουμε από τον επόμενο μήνα καλύτερα. Ελπίζω να ξεκινήσει και ο oksikemia το αφιέρωμα που ήθελε να κάνει στα παλιά λαϊκά, χεχεχε!!!

19 σχόλια:

  1. Ως υποτίθεται ψυχολόγος θα έπρεπε ίσως να σε βρίσω, αλλά δεν με παίρνει γιατί έχεις τα δίκια σου. Σε ένα σωρό περιπτώσεις αυτό που (θα έπρεπε να αρκεί) είναι ένας καφές με τον κολλητό ή την κολλητή. Τι να λέμε, ακόμα και ένα μάθημα κεραμεικής ίσως αρκεί. Ο ψυχολόγος μαγικές συνταγές δεν έχει για να σε κάνει καλύτερο, πιο όμορφο, πιο δημοφιλή κ.λπ.

    Αλλά θα είχε ενδιαφέρον να σχολιάσει κάποιος που το ασκεί το επάγγελμα κι όχι κάποιος που απλώς πήρε το πτυχίο (και που ακόμα κι έτσι μια μεσημεριάτικη ισοπέδωση την ένιωσε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μου φταίνε οι ψυχολόγοι (τουλάχιστον όχι οι περισσότεροι), όπως δεν μου φταίνε πχ οι ποδοσφαιριστές, κι ας θεωρώ πλήρως απαράδεκτο το ότι παίρνουν εκατομμύρια ευρώ για να παίζουν μπάλα, τους υποδέχονται στο καλλιμάρμαρο σαν ήρωες κτλ...

    ένα σχόλιο για τον κόσμο κάνω που καλλιεργεί διάφορες "ανάγκες" σε πολλά πεδία. αναρωτιέμαι αν είναι τόσο ζωτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για αυτό και καταλήγω να μη διαφωνώ μαζί σου. Για παράδειγμα, λένε όλοι ότι τα ποσοστά κατάθλιψης ανεβαίνουν κ.λπ. κ.λπ. Εγώ πιστεύω ότι η σχετική συζήτηση μπορεί και να βάζει κάτω από την ταμπέλα της κατάθλιψης αρνητικά συναισθήματα που όλοι μας πρέπει να τα βιώσουμε σε ορισμένες περιόδους, και οδηγεί στο να αναζητήσει κανείς μια εύκολη (φαρμακευτική) λύση αντί να το αντιμετωπίσει. Η αύξηση άρα ίσως να μην είναι τόσο πραγματική. (Δεν μιλάω εδώ για όντως σοβαρές περιπτώσεις αλλά για φυσιολογικά συναισθήματα στον κύκλο της ζωής που μάλλον γίνονται απαγορευμένα πλέον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι ακριβώς.
    θέλουν όλοι να μεγαλώνουν με συννεφάκια και μαξιλαράκια, "μην πάθει τίποτα το παιδί", μη ρισκάρει, μην πληγωθεί, μην πιεστεί κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω παλι θα διαφωνησω ως προς το "αχρηστο" του επαγγελματος. φυσικα και πολλες απο τις αναγκες που ωθουν εναν ανθρωπο στη ψυχοθεραπεια καλλιεργουνται απο media κ.λ.π.. Αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι με πραγματικες αναγκες και σιγουρα ο καφες με τους φιλους δεν τους βοηθαει ουσιαστικα. το θεμα ειναι το σε ποιον απευθυνομαστε. και επισης η δουλεια ενος καλου ψυχολογου δεν ειναι να σου δωσει τη λυση ετοιμη, αλλα να σε βοηθησει να φτασεις μονος σου σε αυτη, κατι οιυ μπορει να παρει πολλα χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (για να κάνω και λίγη πλάκα): εξαρτάται από τον καφέ!!!

    (κι όπως είπε κι ένας ψυχολόγος στην εκπομπή): αν είναι να συζητάς 10 χρόνια για κάτι που σου συνέβη...

    τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.
    (και να σκεφτείς ότι περισσότερο για τα ζώδια στις εφημερίδες ήθελα να γράψω περισσότερο... 3 σελίδες ποστ έκανα! lol...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν ειναι να απελευθερωθει ενας ανθρωπος, ας παρει και 15 χρονια, γιατι πολλοι ειναι αυτοι που πραγματικα βασανιζονται καθημερινα. και δεν ειναι λογω ενος γεγονοτος που τους συνεβη, εχει να κανει με το πως το ενσωματωνουν το γεγονος στην καθε εκφανση της ζωης τους. τελος παντων, οντως πολυ το αναλυσαμε!
    θελω να δω πολυ τηνταινια του Γουντι Αλεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να την δείτε, προσπαθήστε πάντως να βρείτε έναν φτηνότερο κινηματογράφο απ΄ότι εγώ!

    Κρίμα ρε γμτ, γιατί πραγματικά μου αρέσει να πηγαίνω κινηματογράφο και να μην βλέπω τις καινούργιες ταινίες σπίτι, αλλά δεν γίνεται να δίνεις 50 ευρώ το μήνα για να βλέπεις 1 ταινία την εβδομάδα!!! [και παραπάνω αν βάλεις μεταφορικά + λίγο ποπ κορν]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ εγω το ιδιο παθαινω και πλεον κανω μια αυστηροτατη επιλογη του τι βλεπω στο σινεμα-που συχνα δεν ειναι και η καταλληλοτερη οπως αποδεικνυεται- δε γινεται αλλιως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. [@filmlover: για να καταλαβαινόμαστε, δεν είπα σε καμία περίπτωση άχρηστο το επάγγελμα, απλώς διαφωνώ να παρουσιάζεται ως πανάκεια ή trend - αυτάααααααα :-)]

    Όσο για το σινεμά έχετε απόλυτο δίκιο. Αλλά εδώ που τα λέμε ακόμα και το να αναπνέεις σε λίγο θα κοστίζει. Τι είναι φτηνό σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το σεξ // Και η ψήφος (!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βριζεις το connx, αλοιμονο απο καποιους που σε αυτη τη χωρα μπουρδελο επελεξαν ιδιωτη παροχο. η γαμοaltec τρεις μηνες εχει κατεβασμενο ακουστικο και εχει προσωρινο προβλημα! Μπηκα με κλασσικη dial up συνδεση στα 9,6 kb!!!!! Αυτά είναι!
    Inverted_a αυτό το ποστ δεν το περιμενα από ένα τοσο προοδευτικο (sic) μπλογκ σαν το δικο μας! Μολις επιστρεψω στις γρηγορες ταχυτητες θα σβησω την αναρτηση σου (για να επαληθευσω ετσι την πρροδευτικοτητα!).
    εν μερει συμφωνω για τους ασθενεις, μην ξεχνας όμως ότι υπαρχουν ατομα που δε βλεπουν τηλεοραση και δε διαβαζουν lifestyle περιοδικα και πανε σε ψυχολογο όπως επισης και ατομα που εχουν οντως προβλημα. Σας παρακαλω να μην αρχισετε τωρα τα politically correct σχετικα με το προβλημα που εγραψα, το λεω ετσι για να συννενοουμαστε.
    Επισης, γιατι η φυσικη για παραδειγμα να είναι επιστημη και όχι η ψυχολογια; Επειδη ορισαμε ότι η επιστημη βασιζεται στο πειραμα και την αποδειξη κτλ κτλ; Δεν ξερω αλλα νομιζω ότι κτ αναλογο κανει και η επιστημη της ψυχολογιας. Στο κατω κατω οι φυσικοι τοσα χρονια τσακωνονται για το ποιος εχει δικιο και προσπαθουν (ματαια) να αποδειξουν πειραματικα οσα ισχυριζονται. Moreover, βρισκω ξεπερασμενη την αντιληψη που δαιμονοποιει τους ψυχιατρους!
    Η κριση στο σινεμα είναι οντως μεγαλη όπως και στη μουσικη βιομηχανια, βλεπε και ποστ για vm και resonant. Είναι μεγαλη κουβεντα..
    Το αφιερωμα στα παλια λαικα αναβαλλεται για την ωρα.
    Επισης, ακουσε sixto Rodriguez ρεεεεεεεεεεεε!
    10 λεπτα για να κανω κοπι πειστ από γουορντ και να ανεβασω το κομεντ, αλλα τα καταφερα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. oksikemia θα διαφωνίσω με την άποψη σου για το post του inverted_a. Είμαστε πολλοί πιστεύω, που περιμένουμε να δούμε παρόμοια post από εσάς τους bloggers και αντ αυτού διαβάζουμε "στεγνούς και αποστειρωμένους" κατά το δοκούν σχολιασμούς για δίσκους και μουσική.
    Θα συμφωνήσω μαζί σου για το θέμα των ψυχολόγων, υπάρχει κόσμος πολύς και κυρίως νέα παιδιά που έχουν όντως πρόβλημα σ αυτή την κωλόχωρα που ζούμε. Είναι λίγοι πιστεύω εκείνοι που επειδή το επιβάλλει το lifestyle πηγαίνουν σ ένα ψυχολόγο. Υπάρχουν εξάλλου τόσα ανούσια πράγματα να κάνεις αν ανήκεις σε αυτήν τη συνομοταξία. Όσο για το internet "κάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός" όπως θα έλεγε και ο φίλος Μπιθικώτσης. p.s να το κάνετε τελικά αυτό το post για τα παλιά λαίκα..... θα το περιμένω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι το αντι-προοδευτικό βρήκες?

    Η Αλτεκ "κατέβασε" και 3000++ κρατικούς φορείς και υπουργεία!!! Η κατάσταση ξεκαθαρίζει και από τις 20 εταιρείες στο χώρο θα μείνουν μόνο 4, οι υπόλοιπες θα κλείσουν - συγχωνευτούν.

    Η φυσική, επιβεβαιώνεται. Κάθεσαι σε ένα δωμάτιο, γράφεις 3-4 εξισώσεις και τίποτα μέσα στο σύμπαν δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτές. Είναι το παν. Φιλοσοφικά, ξέρεις όσα και ο ""θεός"". Δεν υπάρχει ούτε υποψία σύγκρισης.

    Τώρα που διαβάζω αυτό που έγραψα, 3 και 5 ευρώ για σινεμά και δίσκους αντίστοιχα σκέφτομαι ότι η ανιψιά μου, 9 χρονών, μάλλον δεν θα πληρώσει ποτέ τίποτα και για τα δύο. Οδεύουμε σε έναν κόσμο χωρίς πνευματικά δικαιώματα? Ίσως... Ίσως η λύση είναι να σταματήσουν να παράγουν τόσοι πολλοί μουσική. Ειδικά αν το κάνουν από επάγγελμα, ή για λεφτά ή για φήμη -και μόνον. Οι νέες γενιές δεν θα πληρώνουν για τίποτα.

    Ξεκίνα τα ελληνικά γρήγορααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανωνυμε (θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν εβαζες ένα ονομα να ξερω πού
    απανταω) δεν καταλαβαινω πού ακριβως διαφωνουμε. Ισως δεν το διατυπωσα
    σωστα. Διαφωνω καθετα στο κομματι του ποστ που γραφει σχετικα με τους
    ψυχολογους. Και φυσικα εννοειται ότι δε θα το σβησω, (κακο) χιουμορ
    εκανα. Inverted_a αυτά που γραφεις είναι προσβλητικα απεναντι στους
    ανθρωπους που κανουν ψυχοθεραπεια. Εχουν τη σκοτεινη πλευρα τους,
    εχουν και εσενα να τους τη λες! 

    Επισης, μου προκαλει εντυπωση πώς μετα από τοσες συζητησεις δεν ειχε
    προκυψει το θεμα αυτό. Η ψυχολογια είναι οσο επιστημη είναι η φυσικη,
    τα μαθηματικα, η πληροφορικη και η κοινωνιολογια. Αυτό παλι με τις
    πεντε εξισωσεις ξερεις ότι δεν παιζει! Και το νευτωνα να παρεις θα σου
    πει σε ποση ωρα θα βρεθεις αθηνα αν κινεισαι με σταθερη ταχυτητα (λεμε
    τωρα) αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολειται μαζι του τωρα. Και για να το ξεσκισω
    λιγακι, ποιος σου λεει εσενα ότι και η εννοια των εξισωσεων είναι
    σωστη; Τα εχουμε ξαναπει, χρησιμοποιυμε γλωσσες που περιγραφουν οσο το
    δυνατο καλυτερα οσα βλεπουμε. Δεν ειμαστε βεβαιαοι αν καποια είναι
    σωστη.

    Υγ. αντιπροοδευτικο βρισκω το μηδενισμο / γενικευση στη σκεψη σου! 
    υγ2. I know about altec. Το υπολοιπο όμως συστημα βρισκεται στα σωστα χερια ! ;)
    υγ 3. τα ελληνικα θα αργησουν πολυυυυυ!
    Υγ4. green onion σορυ που απανταω εδώ αλλα δεν παιζει να ανοιξει η
    σελιδα για τον q-tip συντομα! Ακουσε εσυ sixto Rodriguez ρε γιατι ο
    ινβερτεντ με γραφει! :ρ
    Υγ5. δε θα μου προκαλεσει εντυπωση αν σε πολλα χρονια δουμε την
    αστρολογια να θεωρειται επιστημη. Δεν παρακολουθω, δεν ξερω τι
    ακριβως λεει αλλα αυτό με την ενεργεια (σαν φυσικη εννοια) δε με
    αφηνει να το προσπερασω επιπολαια. εξαλλου καμμια καινοτομια δεν εγινε
    χωρις να ανατραπει καποια παγιωμενη αντιληψη. Ποτε δεν ξερεις..
    βλεπετε εξαλλου τι γινεται με την ομοιοπαθητικη τελευταια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. >ΕΙΜΑΣΤΕ βέβαιοι.
    >Απ' όσες αναφέρεις, μόνο η φυσική είναι επιστήμη (τα μαθηματικά είναι η γλώσσα της επιστήμης).
    >Αστρολογία==$%#$#$%#@@!!!!!
    >Οι ψευδοεπιστήμες και η παραφιλολογία σχετίζονται με την ημιμάθεια που έλεγα νωρίτερα σχετικά με το Cern κτλ.
    >Δεν θα το λύσουμε αυτό μέσω σχολίων, το συζητάμε από κοντά σε λίγες μέρες που θα απολυθώ.
    >Ποιος είναι αυτός ο Rodriguez ρε παιδιά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @inverted_a πολύ ενδιαφέρον όλο το ποστ,συμφωνώ για σινεμά,μουσική,τεράστιο και όμορφο το μπλοκ "ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕ, ΘΕΣ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ",ήδη κατέβασα της Σ.Γιαννάτου:"Τα τραγούδια της Μεσογείου".
    Καλό υπόλοιπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ναι καλα inverted_a. ο touring
    πχ δεν ηταν επιστημονας επειδη δεν ηταν φyσικος. που αν δεν υπηρχε δε θα καναμε καν αυτη την κουβεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ξέρεις καλά ότι ο τούρινγκ και γενικότερα η πληροφορική έχει να κάνει με την θεωρία της μελέτης πληροφορίας / υπολογισμών / πολυπλοκότητας. ο προγραμματισμός π.χ. είναι προσεγγίσεις για υπολογισμούς, βασισμένος στην Λογική (αλγόριθμος).

    χρησιμοποιούμε μαθηματικά μοντέλα (που βασίζονται στην Λογική) και τα υλοποιούμε μέσω ηλεκτρονικών διατάξεων (φυσική) ή και χημικών (βιολογικοί υπολογιστές - Χημεία) για να μεταδώσουμε πληροφορία και να εκτελέσουμε υπολογισμούς.

    τα θεμέλια της επιστημονικής μεθόδου και το κριτήριο της επιστημονικότητας (βλέπε Καρλ Πόππερ) είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες (ή και αιώνες αν θες, και στην αρχαία ελλάδα υπήρχαν παρόμοιες μικρο-διαμάχες) αλλά μέσα στην ραγδαία παραγωγή γνώσης των τελευταίων χρόνων και την εξειδίκευση σε επιμέρους επιστημονικά πεδία είναι χρήσιμο να επαναδιατυπώνουμε τις βασικές αρχές της.

    διαφορετικά ο επιστημονικός μανδύας μπαίνει πάνω από οτιδήποτε και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

    end of topic for me /// εξάλλου μέσω τέτοιων μικρών σχολίων υπάρχουν παρεξηγήσεις και δεν εκφράζει κάποιος ολοκληρωμένη άποψη. το ξανασυζητάμε και επανατοποθετούμαστε ολοκληρωμένα αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή