12 Δεκεμβρίου 2008

q-tip | the renaissance

παρακολουθώ το hip hop όσο μπορώ, δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά αλλά σαν μουσικό είδος προκαλεί το ενδιαφέρον μου. τα τελευταία χρόνια δύο είναι οι κυρίαρχες κατευθύνσεις -έτσι όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, διορθώστε με αν κάνω λάθος. από τη μία πλευρά έχουμε το εμπορικό, macho, μαλακοφαλλοκρατικό hip hop που προσπαθούν να μιμηθούν και οι έλληνες μουσικοί και από την άλλη έχουμε δίσκους με μεγαλύτερη εστίαση στην παραγωγή παρά στους στίχους και το mcing (βλέπε madlib, buck 65 etc). ο δίσκος του q-tip the renaissance (universal motown) δεν ακολουθεί καμμία από τις προαναφερθείσες κατευθύνσεις, είναι ένα hip hop album τόσο old school όσο και σύγχρονο, alternative θα το χαρακτήριζα. ο q-tip φαίνεται να γνωρίζει άριστα το παρελθόν της μαύρης μουσικής το οποίο περνάει μέσα από το δικό του φίλτρο με αποτέλεσμα αυτόν τον αριστουργηματικό δίσκο! το καλύτερο rap album που άκουσα εδώ και χρόνια! εδώ ο φίλτατος green onion -που μου τον σύστησε- καταθέτει τη δική του άποψη.

2 σχόλια:

  1. Μου αρέσει που διαφωνούμε :)
    Εγω ουσιαστικά rap ακούω τον τελευταίο 1.5 χρόνο, οπότε έχω ακούσει τρελές δισκάρες και γι' αυτό ίσως δεν μου φάνηκε τόσο σημαντικό το Renaissance. Επιμένω οτι οι δίσκοι των tribe δεν συγκρίνονται, αν και παίζει να τον βάλω στους αγαπημένους δίσκους για το 2008 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοιταξε, δε μπαινω στη διαδικασια συγκρισης με tribe. εξαλλου νομιζω οτι ειναι διαφορετικος ο ηχος του q-tip τωρα πια. και ναι, δεκαδατος δισκος φιλε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή