19 Ιανουαρίου 2009

Shortnotes of the Week (3/52)

The Starry Night, 1889
Vincent van Gogh
(click to enlarge)

  • Κάποιοι δίνουν τα λεφτά τους για να βοηθήσουν, κάποιοι αρπάζουν το μικρόφωνο για να βγάλουν τα κόμπλεξ τους... Ξέρουμε καλά πού να γράψουμε τον καθένα. 2078 ευρώ την Πέμπτη. Ευχαριστούμε.
  • Τώρα τελευταία παρατηρώ μία διαμάχη ανάμεσα σε bloggers και εφημερίδες, κυρίως free press, η οποια μάλλον θα εξελιχθεί σε πόλεμο, καθώς κάποιοι πιστεύουν ότι απευθύνονται σε "πελάτες". Σε διάστημα λίγων ημερών διάβασα από τους μεν και τους δε ότι: α)Η ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι για κλάματα και η έξαρσή της με τα γεγονότα του Δεκέμβρη ήταν απλώς ο επιθανάτιος βρόγχος ρόγχος της και β)Στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που γράφουν τα free press, μην τους ακούτε κτλ. Να μη μιλήσω για τις άλλες εφημερίδες... Η αλήθεια φυσικά (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα), είναι κάπου στη μέση.
  • Πέρσοναλ, εκτός από το ότι το 60% των σελίδων τους πια είναι διαφημίσεις με ενοχλούσαν πάντοτε οι πίπες περί αστρολογίας και γκομενικών στις τελευταίες σελίδες.
  • Νίκος Δήμου vs Τζίμη Πανούση. Συμφωνώ με όσα λέει, αλλά βάζω και τον παράγοντα χιούμορ στην συνάρτηση, όπως π.χ. και με την ελληνοφρένεια.
  • Το τελευταίο μεγάλο κόλλημα με τους υπολογιστές: DROPCLOCK | best screensaver ever.
  • Η επιστήμη του αοράτου.
  • Νέο -δυναμικό- site της Ελευθεροτυπίας.
  • Μία πολύ όμορφη φωτογραφία του Django Reinhardt.
  • 182 τα comments στο crack για την monika. Στα περισσότερα βρίζει ο ένας τον άλλον. Έγραψε σχετικά ακόμα και ο Δουμάνης στην τελευταία LifO. Τώρα πια, ακόμα και η Γαλάνη θα την διαβάσει. Θα καταλάβει τουλάχιστον γιατί δεν της την δίνουν στα τηλέφωνα!
  • Οι απόψεις για τον δίσκο των Animal Collective ανταλλάσσονται με εκθετικούς ρυθμούς... Δεν είναι ο δίσκος της δεκαετίας, αλλά θα προκαλέσει μεγαλύτερη φιλολογία κι από το in rainbows.
  • Blog από τον Προκόπη Δούκα (Welcome).
  • Θαύμα! Θαύμα!
  • 42
  • +11

7 σχόλια:

  1. ο αγαπημένος μου πίνακας... μαγεία.

    εντάξει ρε παιδιά όλοι μεταξύ σοβαρού και αστείου δεν κράζουμε τους εβραίους? δεν είναι κάτι καινούριο. και πάντα πιάνεσαι από κάτι για να το πεις όπως και σε αυτή την περίπτωση.
    δεν το βρίσκω ρατσιστικό. θα με πείραζε αν τα έλεγε κάποιος που ούτε αναγνώριζε τα βασανιστήρια που πέρασαν στον β' π.π. αλλά τους έκραζε ως ξεχωριστό ανθρώπινο είδος.
    επίσης δεν νομίζω πως έχουμε αγαπημένους λαούς. απλά συμπονάμε όσους έχουν προβλήματα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
    στοιχηματίζω οτι το 99% αυτής της χώρας αν βρισκόταν σε μια παρέα που αποτελούνταν από έναν αμερικανό, έναν παλαιστήνιο, έναν κούρδο και έναν σέρβο, θα επέλεγε να κάνει παρέα με τον αμερικανό παρά με τους υπόλοιπους.

    ps. πως σου φάνηκε το mail?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'ρόγχος' δεν είναι ο επιθανάτιος; :P
    (σχόλια για τα υπόλοιπα όταν προλάβω να επεξεργαστώ τα λινκς!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σωστός Green Onion.....Inverted τι έγινε ξεχάσαμε τα Ελληνικά μας??? Αχ αυτή η δουλειά....σε λίγο θα μας λες, πως το λέτε εσείς στο Ελλάντα very very holoskasmeni......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήμουν ποτέ καλός στην ορθογραφία... :(

    @gilles: Και 'γω δεν νομίζω ότι είναι ρατσιστικό. Αλλά έχει δίκιο ο Δήμου σε ένα βαθμό, ότι οι αντιδράσεις δεν είναι ίδιες κι αυτό συμβαίνει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Αλλιώς θα συμπεριφερθούν στον πόλεμο στο Ιράκ, αλλιώς στη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλιώς στη σφαγή στο Σουδάν κτλ, αλλά κι αυτό είναι ως ένα βαθμό λογικό, γιατί διαφορετική είναι η ιστορική μνήμη (καλώς ή κακώς υπάρχει), διαφορετική η ενημέρωση και άλλη η σφαίρα επιρροής σε κάθε περίπτωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω αγαπημένους λαούς και μη.

    //ωραία τα λινκς (τα είχα ήδη τα περισσότερα) // είδα τον Παλαιστή του Αρονόφσκι χθες, μου άρεσε αρκετά, την καινούργια του Μπόιλ θα την δω τις επόμενες μέρες...

    //αγαπημένος μου πίνακας του van Gogh είναι η καφετέρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. link για το dropclock:

    http://scr.sc/products/dropclock/


    @Maria:
    θα πάμε Σιγανίδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγκινηθηκα με τα ποστς για τον douglas adams :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μορφή, πραγματικά... Μία μικρή σημείωση για τον αριθμό 42 που είναι η απάντηση σε όλα: τον έχει (αντι)γράψει και ο Αρκάς, αλλά νομίζω είχε αλλάξει το νούμερο, είχε δώσει 34 ή κάτι άλλο τέλος πάντων, δεν το θυμάμαι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή