4 Ιανουαρίου 2009

Shortnotes of the Week (1/52)

Takeshi Murakami
Flower ball (3D), 2002
(klick to enlarge)
  • Internetικός σάλος (sic) έχει ξεσπάσει μετά την συνέντευξη της Monika στους CrackHitler. Χαρακτηριστικό το post στο louder than all bombs, που το buzzαρα μάλιστα. Στο θέμα αναφέρθηκε και το otherside. Ακούγονται όλες οι απόψεις (=οι μισοί βρίζουν τους άλλους μισούς), στο τέλος θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε (για άλλη μα για άλλη μα για μετα-άλλη μία φορά) ότι άλλο η τέχνη και άλλο ο καλλιτέχνης. Η Monika έβγαλε έναν καλό δίσκο. Αυτά που λέει στη συνέντευξη είναι λίγο τραγικά (και αρκετά θλιβερά). Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ας χαράξει η ίδια την εικόνα της. Δεν θα το κάνει κανένα blog/site/free press αυτό.
  • Who need critics? ε; ε; Το πασιφανές ερώτημα έγινε αρχικά πρωτοσέλιδο από το Sight & Sound και προκάλεσε πολλές συζητήσεις, κυρίως μετά την επιτυχία εμφανέστατα ηλίθιων ταινίων, όπως π.χ. οι 300. Στο θέμα επανήρθε το περιοδικό Σινεμά στο προηγούμενο τεύχος του και μπορείτε να διαβάσετε το εκτενέστατο άρθρο του εδώ. Τέλος, επειδή το ερώτημα δεν απασχολεί μόνο τον κινηματογράφο, το περιοδικό muzine προσπαθεί να προσεγγίσει μουσικά το θέμα στο (για ακόμα μία φορά πολύ καλό) τεύχος 6 που κυκλοφορεί. Όσοι είστε στην Αθήνα, στο βιβλιοπωλείο Πολιτεία θα το βρείτε αρκετά φθηνότερα (και αυτό δεν είναι διαφήμιση, όλοι ξέρουν ότι το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο βιβλιοπωλείο της Αθήνας).
  • Ποιό Pirelli Calendar; Η Campari φωτογράφισε την Jessica Alba 12 φορές, μία για κάθε μήνα του 2009 (εδώ σε HQ). Το εξώφυλλο όμως που έκλεψε όλες τις εντυπώσεις ήταν αυτό εδώ της Jennifer Aniston (7 more). Διαλέξτε και πείτε μας.
  • Τα 125 πρόσωπα του 2008 από το Ποντίκι. Με τα περισσότερα συμφωνώ, αλλά όπως με όλες τις λίστες, οι διαφωνίες μας είναι κυρίως με όσα δεν συμπεριλαμβάνουν.
  • Οι 5 "καλύτερες" ατάκες και τα πιο λογοκριμένα θέματα στην Ελλάδα για το 2008 από το TVXS.
  • A new hero.
  • Μπουζούκια: Ο δεκάλογος της αποτυχίας (μακάρι Παναγία μου!) + Ο 10ος λόγος από τον elawyer. Na kai ti shmainei skiladiko.
  • Έρευνα: από τα 13 εκατομμύρια τραγούδια που ήταν διαθέσιμα για κατέβασμα το 2008, τα 10 εκατομμύρια δεν τα πλησίασε ούτε άνθρωπος!
  • Η εκδίκηση της ξανθιάς: Britney Spears. Λίγο μετά τους αντέγραψαν και στο Rolling Stone. Μακάρι λέω εγώ (αν και δεν με πείθει αυτή η επιστροφή ακόμα), βλέπετε πάντα μου άρεσε η Britney!
  • Τι ωραία τρομάρα σου; γαμώ τα hi5/αλλαξοκωλιές/facebook μου μέσα... πώς τους αρέσει αυτό το μπανιστήρι;

9 σχόλια:

  1. "Έρευνα: από τα 13 εκατομμύρια τραγούδια που ήταν διαθέσιμα για κατέβασμα το 2008, τα 10 εκατομμύρια δεν τα πλησίασε ούτε άνθρωπος!"

    Γιατί, τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια τα 'αγόρασε' κάποιος;;
    Βρε, τι γίνεται στον κόσμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλο και κάποιος τα αγόρασε, έστω και 1 φορά. οι ψηφιακές πωλήσεις έχουν παρουσιάσει τεράστια άνοδο μεν, αλλά υπολοίπονται φυσικά πολύ στα νούμερα των φυσικών δίσκων προ δεκαετίας ας πούμε.

    αυτό που καταλαβαίνω εγώ από αυτό είναι ότι α) κανείς δεν κατεβάζει -νόμιμα- παλιά άλμπουμ, ενώ β) από τα καινούργια κατεβάζει μόνο τα χιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή, η πειρατεία σκοτώνει τα ..μη-hits.
    Ο νόμος της ζούγκλας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό γίνεται ήδη.
    επιστρέφουμε ταχύτατα στην προ-Elvis εποχή, όπου δεν υπήρχαν ολοκληρωμένοι δίσκοι, μόνο τραγούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι ακριβώς..
    Και για να πω την αλήθεια, το προτιμώ για διάφορους λόγους (εξαιρούμε φυσικά, τα concept album).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εννοείται, το ξαναλέγαμε άλλωστε.
    θάνατος στα φιλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κάποιοι βέβαια αυτά ακριβώς (τα concepts) ήθελαν να γλιτώσουν! χαχα!

    θέλω να πιστεύω πάντως ότι ακόμη και στη νέα εποχή κάποιοι καλλιτέχνες θα νιώθουν την ανάγκη να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μουσικό σύνολο, κι ας μην το λένε δίσκο, ας το λένε κάπως αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (Παράδειγμα)
    Pink Floyd χωρίς concept album, δεν υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά, σε κάποιους δεν αρέσουν οι floyd καθόλου [εγώ τους λάτρεψα μικρός], πάντως, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν concept, τα οποια κουράζουν αρκετές φορές, σίγουρα κάποια συγκροτήματα δεν θα αντέξουν να βγάζουν σκόρπια τραγούδια. θα θέλουν να δώσουν κάτι ολοκληρωμένο, μία μουσική πρόταση, οπότε θα ηχογραφούν κάποιους κύκλους τραγουδιών, πόσο μικρούς ή πόσο μεγάλους θα το δούμε στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή