3 Μαΐου 2009

enemy | cheap science (self released)















enemy λοιπόν, το solo project του νικήτα από τις ρόδες. τον ρώτησαν από το avopolis greek για ποιό λόγο έβγαλε προσωπικό δίσκο και η απάντησή του ήταν «Για να έχω κάτι να κάνω! Γιατί για να υπογράψω το συμβόλαιο μου πήραν υπολογιστή, ηχεία και κιθάρα. Και για να μπορέσω να παράγω κάτι στη ζωή μου». θεωρώ ότι ο νικήτας είναι ειλικρινής, το cheap science είναι στην πραγματικότητα ένα πείραμα στο στούντιο. πολλοί ήχοι, άπειρα sample, στίχοι στα ελληνικά και στα αγγλικά -με την τουριστική προφορά. καλλιτεχνικά παρουσιάζει ενδιαφέρον όμως σε καμμία περίπτωση δεν ανοίγει δρόμους, ο νικήτας διοχετεύει τη δημιουργικότητά του και το αποτέλεσμα είναι απλά καλό. το cheap science δεν είναι ένας δίσκος που θα ακούσεις ξανά και ξανά, κουράζει. ένας τέτοιος δίσκος είναι καλός, τον επόμενο όμως τον θέλω POP. θεωρώ ότι αν ο νικήτας το βάλει σκοπό θα φτιάξει ένα αριστουργηματικό άλμπουμ, γιατί πραγματικά μπορεί να το κάνει. αρκεί να το θέλει βέβαια.. το cheap science κυκλοφορεί από την archangel αλλά καλύτερα κατεβάστε τον από εδώ.

19 σχόλια:

  1. Συμφωνώ 100%, είναι ο λόγος που ως τώρα δεν έγραψα κάτι (ή μήπως έγραψα και δεν το θυμάμαι; :P) Δεν θα πω κρίμα, θα πω οτι περιμένω ο τρίτος δίσκος που θα βγάλουν οι ρόδες να γαμάει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς αυτή την αίσθηση μου άφησε κι εμένα.
    Πάντως υπάρχει ταλέντο και ναι, ένας ποπ δίσκος από τον Νικήτα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με τον green onion τα έχουμε ξαναπεί, δεν εκτιμώ καθόλου τη μπάντα ρόδες και δεν περιμένω τίποτα από αυτούς. όλα τα λεφτά είναι ο νικήτας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι οκ, απλά καλώς ή κακώς νομίζω οτι αυτή τη μπάντα χρησιμοποιεί ως όχημα για τις πιο ποπ συνθέσεις του. εμένα δεν με ενοχλούν οι ρόδες, μου αρέσει η μουσική τους - κάποια κομμάτια πολύ, κάποια λίγο - αλλά με πειράζει πολύ που δεν μπορούν να παρουσιάσουν ένα σωστό live.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοίταξε, και εγώ live τους έχω δει δύο ή τρεις φορές και δε μου άρεσαν καθόλου. με αποτέλεσμα να μην έχω διάθεση να ακούσω τους δίσκους τους. μοιραία λοιπόν ξέρω όσα τραγούδια παίζει το ραδιόφωνο, τα οποία ομολογώ ότι μου αρέσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α εγω το έκανα ανάποδα! πρώτα άκουσα τους δίσκους και μετά τους είδα live. οπότε αποφάσισα να μείνω στους δίσκους! το κιούμπρικ είναι όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν τους έχω δει ζωντανά και μάλλον δεν θα τους δω εύκολα, αυτό το είδος μουσικής είναι δύσκολο να βγει καλά σε συναυλία. Το πάθος που έχει το κοινό των Active Member προσθέτει λίγο αλλά και εκείνων τα live πάλι δεν μου αρέσουν (ενώ έχουν καταπληκτικά κομμάτια και θρυλική πορεία στην ελληνική δισκογραφία). Οι Ρόδες τώρα, για τους παλιούς της λόου παμπ είναι οι 'προδότες' της κολεκτίβας και στο μουσικό φορμάτ εκείνοι που παραδόθηκαν στην ποπ μούσα (κι αυτό είναι κακό).
    Ο πρώτος τους δίσκος δεν μου άρεσε, αλλά στον δεύτερο βρήκα κι εγώ ενδιαφέροντα κάποια κομμάτια, ωστόσο αυτό το θέλω-να-παίζω-στο-MAD-και-να-βρίζω-και-την-Αρβανιτάκη στυλάκι τους με ενοχλεί και τέλος, εδώ που τα λέμε, όσες περισσότερες φορές τους ακούω μου αρέσουν λιγότερο, ενώ αντίθετα, όσο περισσότερο ακούω Active Member συνειδητοποιώ πόσο τεράστια μπάντα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πόσο τεράστια μπάντα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι. Ο τελευταίος τους δίσκος ήταν λίγο φλύαρος, αλλά... είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγώ δεν αντέχω τον foxmoor, μου φαίνεται σαν να ακούω τον πλιάτσικα να ραπάρει :) επίσης το 'λόγια λόγια' όσο κι αν είναι ποπ και εύκολο και whatever το θεωρώ απο τα πιο δυνατά κομμάτια στην ελληνόφωνη δισκογραφία των 00s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι ρε φίλε, τι κομματάρα! το είχα ξεχάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το κιούμπρικ μου αρέσει πολύ - κυρίως για το ηχητικό παιχνίδι που κάνει ο νικήτας με τους στίχους, ελάχιστοι χειρίζονται τα ελληνικά με αυτόν τον τρόπο - αλλά το 'λόγια, λόγια' είναι πολυ δυνατή και καλογραμμένη ποπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ποπ μπορεί να είναι, αλλά οι στίχοι του ειδικά μου φαίνονται ψιλοτραγικοί... δεν το συμπάθησα από την αρχή αυτό το κομμάτι, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ινβερτεντ θα μαλώσουμε...
    δε σου αρέσει εκεί που λέει όλα τα έκανες νωρίς αλλά σταμάτησες νωρίς ή κάπως έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μου φαίνεται πολύ δήθεν στίχος, δηλ. σαν να κάτσουμε εμείς να γράψουμε 2 αράδες για την αποξένωση του σύχρονου τρόπου ζωής και να το πάμε να βγάλουμε γκόμενα φοιτήτρια στην ΑΣΟΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ειναι επειδή δεν πέρασες νωρίς και δεν τα παράτησες νωρίς!!! :ΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άσε που είχα κονέ στην ΑΣΟΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο δισκος δεν ειναι ουτε προτοτυπος ουτε καν καλος(ισως ειναι ιδιαιτερος)... Παραυτα ο νικιτας ειναι ταλαντουχος... Και στιχουργικα(περιγραφει γλαφυροτατα εικονες κ συναισθηματα ενω παραλληλα παρανοει τα ελληνικα λεξιπλαθοντας) και μουσικα(τουλαχιστον πειραματιζεται ενελειπως) και κυριωσ ως mc(με ιδιαιτερη χρεια κ τονο σε unformated πλαισια)... Νιωθω ομως πως αυτο το unformated το διακατεχει τοσο που καποιες φορες τον καταβαλει κ τον απαξιωνει(live)... Οπως και ναχει η σφραγιδα του ειναι τοσο προσωπικη και η ελληνικη σκηνη τοσο φτωχη-μη καινοτομα που τον κανει αξιο να τον παρακολουθουμε για καιρο ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή