3 Μαΐου 2009

Albums of the Week (18/52)

Bob Dylan
Together Through Life
Folk Rock, Blues
2009














Ο παλιόγερος το είπε μόνος του: “I know my fans will like it. Other than that, I have no idea.” Η τριλογία τελείωσε, αυτός είναι ένας δίσκος για τους οπαδούς του. Όσοι διαβάζουν κάθε μέρα το πιτσφορκ δεν έχουν θέση εδώ. Καλύτερα ή χειρότερα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Πολύ καλός δίσκος. (περισσότερα εδώ)

4/5

Αγαπημένα: Forgetful Heart, I Feel a Change Comin' On


Patrick Wolf
The Bachelor (Battle One)
Indie Pop, Electronica
2009














Τελικά δεν την παράτησε τη μουσική ο φίλος μας! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά συνεχίζει το δρόμο του, ανακατεύοντας τα μουσικά είδη περισσότερο από ποτέ. Είναι μία μικρή μουσική ιδιοφυία και νομίζω ότι σιγά - σιγά αρχίζει να το συνειδητοποιεί και ο ίδιος. Ο δίσκος ακούγεται σαν ηχητικό ποπ πείραμα του 21ου αιώνα, θα τολμούσα να πω ότι είναι ο καλύτερός του, αν και είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Έχει πολλά να μας πει ακόμα ο τύπος.

4/5

Αγαπημένα: The Bachelor, Count of Casyalty, Hard Times



Jarvis Cocker
Further Complications
Indie Rock
2009















Μ΄εχει μπερδέψει αρκετά ο δεύτερος δίσκος του Jarvis με τον Albini. Κάποια κομμάτια μου φαίνονται καταπληκτικά, αλλά συνολικά ο δίσκος κάπου μου φαίνεται να υστερεί. Στους στίχους ίσως; Για τα δικά του δεδομένα μάλλον είναι σωστό αυτό το τελευταίο. Αλλά και η μουσική δεν διεκδικεί όσκαρ πρωτοτυπίας... με λίγα λόγια, όπως και χιλιάδες άλλοι δίσκοι παρόμοιων καλλιτεχνών (π.χ. Morrissey), απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν ήδη αγαπήσει την προηγούμενη πορεία τους και δεν εντυπωσιάζει νεότερους ακροατές (επιστροφές σαν των Portishead δεν γίνονται κάθε μέρα βλέπεις). Δεν θέλω να είμαι άδικος, οπότε συναντιόμαστε κάπου στη μέση.

3/5

Αγαπημένο: I Never Said I Was Deep


Great Lake Swimmers
Lost Channels
Folk Rock
2009













Ξεκινάει όμορφα, αλλά χάνει το ενδιαφέρον από ένα σημείο και έπειτα, δείχνοντας έτσι μια απώλεια σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους του συγκροτήματος. Δεν παύει ωστόσο να είναι ένα δεμένο υλικό που ακούγεται αβίαστα και φυσικά: αυτό το είδος υπηρετούν, αυτή τη μουσική αγαπούν να παίζουν και το κάνουν καλά. Ειλικρινείς, αν και όχι στα καλύτερά τους.

3/5

Αγαπημένο: Palmistry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου