18 Ιανουαρίου 2010

clutchy hopkins meets lord kenjamin | music is my medicine (ubiquity)



τον clutchy hopkins τον γνώρισα από αυτό εδώ το ποστ του green onion. για ανεξήγητο λόγο, κατέβασα μεν τους δίσκους του αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί του. χθές βράδυ ο spiral στην εκπομπή του έβαλε ένα κομμάτι που μου άρεσε. και έτσι από το πρωί ακούω το περσινό music is my medicine. πολύ ενδιαφέρον σαν άκουσμα, ξέρετε από αυτές τις παραγωγές που -έχουν γίνει πάρα πολλές τελευταία και- συνδυάζουν ηλεκτρονικά με sample από μαύρες ηχογραφήσεις (πνευστά, κρουστά, wah wah guitar licks (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό!)).

για όσους βαρέθηκαν να ανοίξουν το παραπάνω λινκ, να γράψω και εγώ δύο λόγια. υποτίθεται ότι ο clutchy hopkins είναι γιός μηχανικού της motown, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αναρίθμητες ηχογραφήσεις χωρίς να φαίνεται το όνομά του στα credit, ταξίδεψε ανά τον κόσμο για να εμπλουτίσει τα μουσικά του skill και πλέον μένει σε μια σπηλιά στην έρημο mojave όπου ηχογραφεί τους δίσκους του!

ο αστικός μύθος εικάζει ότι πίσω από αυτό το όνομα ενδεχομένως να κρύβεται ο mf doom, ο cut chemist, ο madlib ή ο dj shadow. επειδή οι εικασίες μας αρέσουν, το seagazing συμμετέχει στην ονοματολογία και προτείνει τον -πανταχού παρών τα τελευταία χρόνια- shawn lee ως ακόμα μία υποψηφιότητα για το ποιός μπορεί να είναι ο μυστηριώδης κύριος clutchy hopkins.

7 σχόλια:

  1. Aσχετο σχολιο αλλα βολοδερνω εδω http://hangoverdamour.blogspot.com/.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αρκετά προκατειλημμένα δεν περίμενα να ανακαλύψω κάτι αξιόλογο απ τις προτάσεις του last.fm , οπότε ο κρινόμενος παραπάνω ήταν ευχάριστη έκπληξη.. να σου συστήσω μια αυτιά ή και περισσότερες στο walking backwards.. το θεωρώ καλύτερο απ αυτό που άκουσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα το ακουσω, θνξ. εγω δοκιμασα χθες πρωτη φορα να ακουσω ονομα που μου προτεινε το λαστφμ, τον mike slott και εχω παθει μεγαλη πλακα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα τον ψάξω κι αυτόν γιατί πολλοί τον έχουν τελικά σε εκτίμηση.. όχι πως δεν θα χετε τι ν ακούσετε, αλλά να μερικές αντιπροτάσεις-προσφατες ακροάσεις: το ost του moon [2009, μ άρεσε και η ταινία]-άλλη μια πολύ καλή δουλειά του clint mansell- και μερικές, περσινές κυρίως, εμμονές: black meteoric star [αστεράτη dfa], the kilimanjaro darkjazz ensemble [χλωμό να μην τους ξέρετε, το οφείλετε στ αυτιά σας αν δεν όμως] και apse [-ας το πούμε- post rock, με λόγω ύπαρξης όμως].. καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτα αγάπησα το ost του moon και μετά την ταινία! kilimanjaro darkjazz ensemble και apse πολύ καλοί, τους black meteoric star δεν τους ξέρω καθόλου, οπότε καταχωρήθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kilimanjaro ενω κατεβασα δεν ακουσα και δεν το βρισκω τωρα, αν μπορει να το ανεβασει καποιος πλζ το περσινο..

    clutchy ετσι κ ετσι μου φανηκε (βασικα θυμιζε πολυ αυτο που ειχα ηδη ακουσει) apse κατεβαινει τωρα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. α ναι, dfa σνομπαρω! δεν ακουω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή