11 Φεβρουαρίου 2010

egg hell

με αφορμή το νέο -τότε- δίσκο των xx λέγαμε με τον inverted_a πώς γίνεται σε χώρες όπως πχ η βρετανία να υπάρχουν πιτσιρίκια που τελειώνουν το σχολείο και δεν έχουν τι να κάνουν και για αυτό βγάζουν δίσκους. που μερικοί μάλιστα είναι πάρα πολύ καλοί. στη χώρα μας, αναρωτιόμαστε, γιατί δε γίνονται αυτά;

ας ξεκινήσουμε από την αρχή. υπάρχουν στην ελλάδα πιτσιρικάδες που ηχογραφούν στο δωμάτιό τους; η απάντηση είναι ναι, και με ένα τέτοιο παράδειγμα θα ασχοληθούμε σε αυτό το ποστ. γιατί αυτές οι ηχογραφήσεις δε φτάνουν στο κοινό είναι μια διαφορετική ιστορία που δε θα μας απασχολήσει τώρα.

οι egg hell λοιπόν, μία μπάντα που είδα πρόσφατα live και μου άρεσαν. ρώτησα και έμαθα ότι έχουν blog, όπου υπάρχει διαθέσιμο για free download ένα ep τους.

τα κομμάτια που θα ακούσετε εδώ, γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν στο δωμάτιο του jef maarawi (με καταγωγή από βραζιλία και συρία). ακουστικά, φολκ (?), που λέγεται ότι θυμίζουν έντονα elliott smith (θα διαφωνήσω στο έντονα). εμένα μου θύμισαν και ryan adams (blak and white shoes) και αυτό μόνο καλό σχόλιο είναι. το μαντολίνο (ίσως κάνω λάθος, οι μουσικοί ας μας δώσουν ένα hint plz) δίνει ταυτότητα και κάνει χαρακτηριστικό τον ήχο τους. αγαπημένα τραγούδια τα εξαιρετικά gingerhead και oll korrect. στα θετικά να σημειώσω τον πολύ καλό ήχο παρόλο που πρόκειται για lo-fi ηχογράφηση.

ενώ οι egg hell ξεκίνησαν σαν one man band, πλέον απαρτίζονται από τέσσερα άτομα. εδώ υπάρχει η πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή του πιτσιρίκου με καλεσμένο το (μισό) συγκρότημα.

6 σχόλια:

  1. To ντεμπούτο του όμως το έκανε στον poplie (ναι, με το gingerhead ;))

    http://www.facebook.com/photo.php?pid=4572445&id=630680128

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kavakinio legetai ayto p paizei o jef k akougetai sa mantolino - vrazilianiko einai.

    o jef einai theos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. epishs niko na s enhmerwsw oti symptwmatika ekanes post gi'ayton th mera twn gennethliwn tou :)
    gamato?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και να φανταστεις νεκ οτι ειχα το ποστ στο μυαλο μου (κ τις σημειωσεις μου :ρ) απο το λαιβ σας τοτε αλλα ολο κτ γινοταν και δεν το εγραφα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nek ki esy theos eisai.

    kamia periodeia tha kanoume?
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή