
31 Ιουλίου 2007
r.i.p. 2

30 Ιουλίου 2007
(short) notes on a summer

- το καλοκαίρι όλες οι γυναίκες μου φαίνονται όμορφες.
- το Our Love To Admire των Interpol είναι πολύ καλό (ειδικά το ά μέρος).
- το Tromatic Reflexxions των Von Sudenfed είναι ίσως ακόμα καλύτερο, αλλά για έναν περίεργο λόγο δεν μπορώ να το ακούσω πάνω από 2 λεπτά αυτή τη στιγμή. αργότερα.
- ο Τομ Ρόμπινς είναι σπουδαίος συγγραφέας.
- η Πραγματεία Περί Αθεολογίας του Onfray είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα από την ίδια την επιτυχία της (καθόλου πρωτότυπο, ε;)
- το Fountain έβαλε πολλά στοιχήματα για μία ταινία, προσωπικά πάντως με κέρδισε.
- ο Πληροφοριοδότης πάλι, δεν μου άρεσε καθόλου. μετά κοροϊδεύουμε τα Αρίων...
- το Πλάνο Εξόδου του Χαλβατζή με μπέρδεψε πολύ. τελικά θα έλεγα ότι δεν μου άρεσε, περιμένω όμως με ενδιαφέρον τον επόμενο δίσκο του. προσεχώς καλύτερα (που λέει κι ο Ζήκος).
- έβγαλε νέο δίσκο ο Νταλάρας. σοβαρά!
- το live του Springsteen από το Δουβλίνο είναι πολύ καλό και έχει τουλάχιστον 2 κομματάρες, το How can a poor man stand such times and live και το O Mary don't you weep.
- μέτρια τα πράγματα για τους Cinematic Orchestra, αλλά και εκεί υπάρχουν όμορφα κομμάτια (λέγε με Breathe).
- καλούτσικοι και οι !!! (live είναι καλύτεροι πάντως).
- οι Justice δεν μου άρεσαν. ούτε και οι Manic Street Preachers (φυσικά!).
- μεγάλη εφεύρεση ο κλιματισμός (πάντως μικρότερη από τον καφέ -επιμένω στο τελευταίο κάστρο της παγκοσμιοποίησης, τον αθάνατο ελληνικό frappe).
- μην αγοράσετε mp3 players με μπαταρία.
- ξανακούω τελευταία το Modern Times του Dylan. γιατί είναι δισκάρα.
- όσο καλά και να παίζει ο Ντι Κάπριο, πάντα παιδάκι θα μου φαίνεται (και, κόψτε κάτι σε 'κείνες τις 2,5 ώρες του Blood Diamond!).
- σταμάτησα να βλέπω τηλεόραση. εντελώς.
- επόμενος στόχος οι εφημερίδες.
- η Σώτη Τριανταφύλλου είναι ένα μικρό διαμάντι στα ελληνικά κείμενα (στα ελληνικά γράμματα δεν λέγανε παλιά;).
- όχι άλλο Ταραντίνο -έλεος! η καλύτερη ταινία του ήταν η πρώτη του.
- πότε θα βγεί ο καινούργιος δίσκος του Κ.Β.; η Monika γιατί αργεί; (καλά αποτελέσματα στην εξεταστική btw, τι μαρτύριο να διαβάζεις με 46 βαθμούς!)
- οι Matisse προσπαθούν πολύ να κάνουν επιτυχία (και αυτό δεν είναι καλό...).
- έγινε Live Earth; γιατί;
- ωραίο κομμάτι: Books From Boxes (Maximo Park).
- τα βίντεο του Mika έχουν γίνει πολύ ενοχλητικά.
- τελικά, ο Χάρης Πόττερ, ζει;
// part two
27 Ιουλίου 2007
summercase mix

από το mailing list των belle and sebastian.
25 Ιουλίου 2007
23 Ιουλίου 2007
εκδίκηση

"Ο Ρέμος διαφημίζει πατατάκια, η Πρωτοψάλτη στεγαστικά δάνεια, η Παπαρίζου κινητά τηλέφωνα και ο Ρουβάς αμερικάνικο αναψυκτικό. Το τραγούδι έγινε βαποράκι για ποτά, αυτοκίνητα, παγωτά και γιαούρτια.
Η νεοφιλελεύθερη αγορά αποδομεί όχι μόνο τις εθνικές οικονομίες, αλλά και τις κουλτούρες. Το τραγούδι, εξαιρετικά ευαίσθητο, δεν μένει ανεπηρέαστο. Βασικό μέσο η ιδιωτική τηλεόραση. Αρρηκτα δεμένη με την εμπορική διαφήμιση, ευνοεί το είδος τραγουδιού που είναι συμβατό με ριάλιτι σόου, κουτσομπολιά, μόδα, τζόγο, ζώδια και χαβαλέ. Με τραγουδιστές, ωραίους και πάντα ευδιάθετους για πρωινάδικα, «γκαλά» και σόου. Κι όταν δεν βρίσκει έτοιμα μοντέλα, τα «ανακαλύπτει» μιμούμενη κουτσά-στραβά το «American Idol».
Οι νοικοκυρές και ιδίως οι πιτσιρικάδες, βασικό target group της αγοράς, έγιναν ρυθμιστές της μουσικής παραγωγής. Με αυξημένο χαρτζιλίκι, μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και περισσότερες καταναλωτικές πρωτοβουλίες, επηρεασμένοι από τα πρότυπα της τηλεόρασης και των λάιφ στάιλ περιοδικών που δελεάζουν με μαλακό-έως-σκληρό πορνό, γκλαμουριά και σκάνδαλα μικροαστών νεόπλουτων, εισέβαλαν στη νυχτερινή διασκέδαση, άλλαξαν τη σύνθεση της πελατείας και επέβαλαν μία φαστ φουντ εκδοχή του τραγουδιού. Κατάλληλο για κινητά τηλέφωνα, μπουτίκ, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα.
Για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, οι επιχειρηματίες άνοιξαν υπερμεγέθη κέντρα διασκέδασης χωρητικότητας χιλιάδων ατόμων, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα από τη σαρωτική αποβιομηχάνιση κτίρια των αστικών κέντρων και περιφράσσοντας παράνομα τις ακτές. Μαγαζιά-αποθήκες ακατάλληλα για το χαρακτήρα και τη λειτουργία του λαϊκού τραγουδιού.
Οι νέες τεχνολογίες διευκόλυναν τις αλλαγές. Προγραμματίστηκαν οι ενορχηστρώσεις, δημιουργήθηκε ένα τυποποιημένο στιλ, με στοιχεία από σκυλάδικο, λιβανέζικη ντίσκο και αγγλοσαξονική ποπ. Από το λαϊκό κρατήθηκαν κάποια εξωτερικά γνωρίσματα. Με τα ψηφιακά αρχεία εφαρμόστηκε το playlist στα ραδιόφωνα, όπου τα τραγούδια επιλέγονται κεντρικά και παίζονται χωρίς εκφωνητή. Και οι δισκογραφικές, έχοντας γυρίσει την πλάτη στους δημιουργούς για χάρη των τραγουδιστών, επένδυσαν στο τραγούδι που προβάλλεται από ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα «ευκαιρίας», εξαρτήθηκαν, και, ύστερα από μια σύντομη περίοδο ευφορίας... αυτοκτόνησαν ομαδικά."
big

22 Ιουλίου 2007
21 Ιουλίου 2007
chrome children

20 Ιουλίου 2007
velocity girl

double dolphins on a dime

θα συμφωνήσω με το Drowned in Sound ότι το φετινό άλμπουμ των mice parade ακούγεται εύκολα και σε αυτό νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο η εκτεταμένη χρήση φωνητικών (συμμετέχουν οι τραγουδίστριες των mum και stereolab). το mice parade (fat cat) είναι ένας πολύ καλός δίσκος στο γνωστό και αγαπημένο στυλ του adam pierce που όμως δε φτάνει τα επίπεδα του obrigado saudade. για όσους δεν έχουν ξανακούσει, αναφερω μερικους χαρακτηρισμους απο τα media: electronica, folktronica, post rock, experimental. όπως πάντα η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα. στα θετικά του άλμπουμ η μικρή διάρκεια, λέει ότι έχει να πει σε μισή περίπου ώρα χωρίς να κουράζει.
'o karen

never mind of montreal, here´s yeah yeah yeahs!!
ps. η karen 'o είναι μακράν η πιο σέξυ τραγουδίστρια.
ps2. ναι, είναι φετινό αυτό το ep!
18 Ιουλίου 2007
the official labrador summer sampler of 2007

ps. και το φθινόπωρο πάλι η labrador θα μονοπωλήσει το χρόνο μου! νέοι radio dept το νοέμβριο!
ps2. επειδή ο server της εταιρίας τα έπαιξε (12 ώρες το κατέβαζα χθες το αρχείο!) εδώ δίνουν link για το love-to-hate rapidshare.
Stafrænn Hákon

a sorta fairytale
17 Ιουλίου 2007
coat check dream song

edit: μόλις διάβασα ότι το ep που περιέγραψα έχει βγει το 2004! άλλο ep βγήκε φέτος. άρα επανερχόμαστε σε ότι έλεγα στο αρχικό ποστ. επίσης, μπορείτε να σταματήσετε να δίνετε σημασία σε ότι γράφω ώστε να μην μπερδεύεστε.
τούρινγκ

και ένας ωραίος τρόπος για να γίνει αυτό κατανοητό, είναι το βιβλίο “τούρινγκ, μαθήματα αγάπης” (εκδοτικός οίκος λιβάνη) του χρίστου παπαδημητρίου. για το συγγραφέα θα πω απλώς ότι είναι κορυφαίος ερευνητής στην πληροφορική διεθνώς. περισσότερα στη σελίδα του.
ο τούρινγκ είναι ένα μυθιστόρημα για τον ίαν και την έθελ που γνωρίζονται στην κέρκυρα κάποιο καλοκαίρι. κατά την εξέλιξη της ιστορίας τους αποκαλύπτεται στον αναγνώστη ένα μεγάλο κομμάτι της επιστήμης των υπολογιστών και έννοιες όπως αλγόριθμος, υπολογισμός, πολυπλοκότητα αλλά και προγραμματισμός, κρυπτογραφία, τεχνητή νοημοσύνη εξηγούνται με πολύ απλή γλώσσα και με παραδείγματα που αναφέρονται στην καθημερινότητα, ώστε να μπορεί να καταλάβει ακόμα και ο αναγνώστης που μπερδεύει τον αλγόριθμο με το λογάριθμο και τον κώδικα με τον κωδικό! πρόκειται δηλαδή για την ιστορία της πληροφορικής η οποία αποκαλύπτεται καθώς εξελίσσεται η ιστορία του ζευγαριού. το μόνο αρνητικό στο βιβλίο είναι το τέλος του, μου φάνηκε κάπως απότομο και όχι ξεκάθαρο. βέβαια, σαν γενική κρίση έχω να πω ότι είναι ενδιαφέρον βιβλίο και μόνο η αποσαφήνιση των επιστημονικών ορισμών αξίζει το χρόνο που θα του αφιερωθεί.
για το τέλος παραθέτω ένα απλό ως προς τη διατύπωση του ερώτημα που καλό θα ήταν να αναζητήσετε την απάντησή του πριν ξοδέψετε παααάρα πολύ από το χρόνο σας κάνοντας δοκιμές. λοιπόν,
“μπορεί ένα αλογάκι στο σκάκι να επισκεφτεί όλα τα τετραγωνάκια της σκακιέρας, το ένα μετά το άλλο χωρίς επαναλήψεις, κάνοντας μόνο νόμιμες κινήσεις αλόγου;”
το παραπάνω αποτελεί ένα (λυμένο) πρόβλημα πληροφορικής!
16 Ιουλίου 2007
αποκλειστικό

περισσότερες φωτογραφίες.
δίσκος της ημέρας

Αφού λοιπόν ξεχάστηκα και τ' όμορφο καράβι
καιρό πια ταξιδεύει μακριά χωρίς εμένα,
εσύ που πίνεις χρόνια από του χρόνου το πηγάδι
πιές ενά ποτήρι και για μένα.
Αφού λοιπόν ξεχάστηκα στην όμορφή σας πόλη
που πλέει μέσ' στη νύχτα με τα φώτα αναμένα,
θα βγώ να περπατήσω, θα βρω που πήγαν όλοι
όσοι ξεχάστηκαν απόψε σαν εμένα.
Αφού λοιπόν ξεχάστηκα και πρέπει να τα σβήσω
τα φώτα του θεάτρου που αφήσατε αναμμένα,
θα πάω στην τελευταία σειρά και θα καθίσω
στη θέση που κρατήσατε για μένα.
κρίμα να μην είσαι εδώ
η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά: ο Μύθος του Σίσυφου του Καμύ είναι ανοικτός στο τραπέζι ανάμεσα στα τασάκια...
μα μερικές φρενάρουν
Με παίρνουν στην καρότσα τους
κι όμορφα με βολτάρουν
Γελούν με τα φτιασίδια μου
χαϊδεύουν τις πληγές μου
Μεθάνε και μου δίνονται
και γίνονται δικές μου
Φεύγουνε κοκκινίζοντας
και μ’ αποχαιρετάνε
Και μένω πάλι μόνος μου
να σε ξαναθυμάμαι
Κρίμα να μην είσαι εδώ
Τέτοιες μέρες αν με βρουν
Κρίμα να μην είσαι εδώ
Να γελάς και να σ’ ακούν
Μα αυτό που με ξεκάνει
και μου σταματάει το νου
Είναι που δεν είσαι
Που δεν είσαι καν αλλού
ο επόμενος δίσκος που θα αγοράσω

- Θα το παρομοίαζα με ένα παράθυρο που άνοιξε ξαφνικά εκεί όπου μέχρι τώρα υπήρχε μόνο ένας τοίχος, επιτρέποντας στον φρέσκο, δροσερό αέρα να μπει μέσα με ορμή, αλλάζοντας άρδην την εικόνα. Χάρης Συμβουλίδης [Avopolis]
- Σε μια Ελλάδα που δείχνει να κάνει βήματα "πίσω ολοταχώς" [...] το έργο του Socos είναι παραπάνω από καλοδεχούμενο. Θανάσης Παπαδόπουλος [MiC]
- [...] τέτοιες εκδόσεις δεν κυκλοφορούν.. συχνά στην Ελλάδα. Γεωργία Λαιμού [e-go.gr]
- Post-rock και progressive με ηλεκτρονικούς ήχους και έντονο λυρισμό, σε ένα avant garde έργο «καφκικής ατμόσφαιρας». M.Hulot [Lifo]
- Ίσως ν' ακούγεται παράξενο, όμως κανένα θέμα του "Kafka" δεν στερείται ενδιαφέροντος, ούτε ακούγεται παρωχημένο ή κολλημένο. Φώντας Τρούσας [Jazz & Τζαζ]
http://www.myspace.com/theliveprojectband
15 Ιουλίου 2007
45 δευτερόλεπτα
I'm flunking out, I'm flunking out
I'm gone, I'm just gone
But at least I author my own disaster
At least I author my own disaster
Performance breakdown and I don't want to hear it
I'm just not available
Things could be different but they're not
Things could be different but they're not... τα είπες όλα μεγάλε!
Chemical Brothers | We Are The Night

βετερανική επιστροφή
2/5
Do It Again Video (σου κολλάει, για λίγο όμως)
9 Ιουλίου 2007
Editors | An End Has A Start

άλλο ένα μέτριο δεύτερο άλμπουμ
2.5/5
Smokers Outside The Hospital Doors Video
1 Ιουλίου 2007
δίσκος της ημέρας

Δεν μιλάω για την αγάπη την ερωτική, αλλά για την αγάπη σαν ένα φως, μια προοπτική. Η σκέψη της αγάπης μας ανοίγει και μας κάνει πιο όμορφους και πιο δεκτικούς. Πολλές φορές μέσα στον δίσκο η αγάπη υπάρχει σαν μια ακτίνα του ήλιου. Σαν να κάτσεις έξω κάποια στιγμή και σε λούσει ο ήλιος και να αισθανθείς να λούζει το πρόσωπό σου...
themovement