24 Απριλίου 2009

Albums of the -last- Week (του πάσχα)

*ένεκα διακοπών, συνεχίζω με μία εβδομάδα καθυστέρηση*

Mokira
Persona
Ambient, Experimental
Type
2009













Όπως και η ηρωίδα του Bergman στο πασίγνωστο αριστούργημά του, έτσι και ο δίσκος του Σουηδού Andreas Tilliander προτιμά τη σιωπή από τα πολλά λόγια (παρατηρεί εύκολα το cokemachineglow). Εκεί τα πράγματα βέβαια γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, αλλά το ημιτονοειδές ταξίδι ήχων του Tilliander δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις της πειραματικού ηλεκτρονικού ήχου. Ξεκινά ήρεμα και κλιμακωτά, περνά σε αναλογικούς δρόμους και κορυφώνεται με το επικό Oscillations and Tremolo, για να ξαναγυρίσει εκεί απ' όπου ξεκίνησε. Πολλούς τέτοιους δίσκους ακούμε τελευταία εδώ στο seagazing, αλλά αυτός θα είναι από εκείνους που θα κρατήσουμε.

4/5

Αγαπημένα: Oscillations and Tremolo, Lord, Am I Going Down?




Patrick Watson
Wooden Arms
Indie Pop
Peacefrog
2009











Οι έντεκα συνθέσεις του νέου δίσκου του Patrick Watson ποικίλουν μέσα στην έγχορδη ομοιομορφία τους, τόσο που κάποιος μπορεί να βρει το Wooden Arms πειραματικό δίσκο. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν στις προθέσεις του, ωστόσο είναι μάλλον αναμενόμενο από μουσικούς που ταξιδεύουν, περιοδεύουν ανά τον κόσμο και συμμετέχουν σε διάφορα σχήματα, όπως έκανε δηλαδή και ο ίδιος τελευταία. Μετά το βραβευμένο Close to Paradise του 2007, ο δίσκος αυτός έρχεται να καθιερώσει -αν όχι να αυξήσει- την εκτίμηση που υπάρχει γι' αυτόν και τη μπάντα του εκεί έξω, κι αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό ακούγοντας π.χ. το Down to the Beach ή το τζεφμπακλεϊκό Man Like You.

3,5/5

Αγαπημένα: Down to the Beach, Wooden Arms


Wooden Wand
Born Bad
Folk
Mad Monk
2009












"As for the sound, imagine if Peter Grudzien had written Blood on the Tracks, Conway Twitty recorded an album for Siltbreeze, or Simon Finn attempted to recreate the Roger Miller discography on 4 track. Born Bad is chock full of songs about betrayal, doubt, disenchantment, despair, touring, nosy music journalists, abandonment, self-abuse, and even one song that name-checks Toth's favorite brand of conditioner (Hey, it can't be total fucking darkness)". [cd baby] Ο James Jackson Toth πέρασε πολλά με τη μπάντα του μέχρι να φτιάξει αυτό το άλμπουμ σκοτεινής φολκ, που μάλλον θα ακούσουν ελάχιστοι, αλλά θα εκτιμήσουν πολλαπλάσια. Μικρό μυστικό, συστήνεται ανεπιφύλακτα.

3,5/5

Αγαπημένο: Born Bad



Prince/Bria Valente
Lotusflow3r/MPLSound/Elixer
Rhythm & Blues
NPG
2009












Αυτό μας έλειπε τώρα: 3 δίσκοι με 31 νέα τραγούδια του Prince! Λες και δεν έχει ήδη μία αχανή δισκογραφία πίσω του. Από την μία, αυτή η υπερπροσφορά δείχνει διάθεση αναζήτησης και μουσικής περιπλάνησης, αλλά από την άλλη -όπως εύλογα υποπτεύεται κάποιος- η ποιότητα υποχωρεί στα επίπεδα του μετρίου (καθώς μιλάμε πάντα για το ίδιο άτομο που έβγαλε το Purple Rain και το Sing o' the Times μέσα σε 3 χρόνια). Περιγραφή; Μία προσπάθεια από το laist.com: "MPLSoUND is the one you dance to in the club, LotusFlow3r is the one you pop on when you're home from the club and ready to kick it, and Elixer is the one you put on when the stragglers won't go home and you want to go to bed". Το είδα περισσότερο σαν προσφορά στους φανς του (ειδικά με τη χαμηλή τιμή του). Btw, η κακομοίρα η Bria Valente προσπαθεί, αλλά κάτι μου λέει πως πάει για το Χρυσό Βατόμουρο της χρονιάς.

3/5

Αγαπημένα: Dance 4 Me, Boom, Dreamer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου