13 Ιουνίου 2009

Albums of the Week (24/52)

/*4 γλυκόπικροι δίσκοι για την αρχή του καλοκαιριού*/


Barzin
Notes to an Absent Lover
Singer/Songwriter, Acoustic
Norman Records
2009













Μοιάζει εφηβικός δίσκος γεμάτος τρυφερές μπαλάντες χωρισμού από το τίτλο και το εξώφυλλο και πράγματι, δεν πέφτεις και πολύ έξω, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνεται κάτι που τον παρασέρνει στο βυθό. Ίσως γιατί εν μέρη παραμένει ποπ και δεν γίνεται μελοδραματικός. Δεν σε πλακώνει ο ήχος του δηλαδή, οι μελωδίες του παραμένουν γλυκές. Και πάντα έχουμε ανάγκη από ειλικρινείς μπαλάντες. Ωραίος δίσκος, περισσότερα καλά τραγούδια χρειάζεται.

3/5

Αγαπημένα: When It Falls Apart, Stayed Too Long in This Place




Halley
Forget the Leaves, Autumn Will Change Us
Post-Rock, Shoegaze, Pop
2002














Ξεχασμένος δίσκος από το 2002, μιας μπάντας που έδρασε την περίοδο 1998-2005. Αυτό ήταν το πρώτο και το τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν. Shoegaze με ενδιαφέρουσες προσμίξεις, ακούγεται με ενδιαφέρον ακόμη και τώρα (τουλάχιστον από τους οπαδούς του είδους). Δεν ξέρω που οφείλεται η εξαφάνισή τους, υποθέτω πάντως ότι κάποιοι θα βρήκαν αυτό το ηχητικό φράγμα του δίσκου υπερβολικά φορτωμένο. Oksikemia, have a look.

3,5/5

Αγαπημένα: Kites Are Slow Downers, Herkimer Battle Jetne (Record Player Pt 2)




Sophie Madeleine
Love. Life. Ukulele
Singer/Songwriter, Pop
selfrelease
2009













Άκρως καλοκαιρινό. Και D.I.Y. (ακούς κι αν θες αγοράζεις εδώ). Love.Life.Ukulele is an album made up of mostly ukulele-based songs, and they all run on the themes of love and/or life (funnily enough!). There’s even a song specifically about my first ukulele! I made it last summer during my MA in Songwriting and it is currently unreleased. You can hear some of the tracks from it on my myspace profile. (interview) Υποψιάζομαι ότι μόνο καλοκαίρι θα μπορούσα να ακούσω 10 συνεχόμενα τραγούδια σε ίδιο κι απαράλαχτο ύφος! Το ενακτήριο κομμάτι πάντως ξεχωρίζει.

2,5/5

Αγαπημένο: Take Your Love With Me (The Ukulele Song)




The Tumbled Sea
melody/summer
Ambient
Future Recordings
2009














Κλασικός δίσκος κάθομαι-και-κοιτάζω-τα-κύματα-ακούγοντας-ένα-πιάνο-να-παίζει (το κατέστρεψα εντελώς;), το δεύτερο άλμπουμ του one man project The Tumbled Sea περίεχει 11 συνθέσεις για πιάνο με τίτλους όπως summer ii, iii, iv, melody i, ii, iii κτλ. κτλ. Μελαγχολικά ηχοτόπια, συγκρατημένη ένταση και στο βάθος, φως! Θα μπορούσες να το πεις και modern classical, αλλά αυτή ακριβώς η κρυμμένη αισιοδοξία είναι που το κάνει να διαφέρει απ' τον κλασικισμό.

3,5/5

Αγαπημένα: 0, melody iv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου