28 Ιουλίου 2009

Albums of the Week (30/52)

jj
jj n° 2
Indie Pop
Sincerely Yours
2009














Όλα κλισέ: Άκρως καλοκαιρινό, Σουηδική Ποπ, αέρινο, υπνωτικό, ταξιδιάρικο, μελαγχολικό κτλ. Όλα αληθινά όμως!!! Και, μεταξύ μας, νομίζω ότι είναι μιά μικρή απάντηση στη συζήτηση που κάναμε πριν γιατί τα ελληνικά συγκροτήματα δεν έχουν καλύτερη μοίρα στο εξωτερικό. Γιατί δεν ακούγονται το ίδιο άμεσα με τα δύο πρώτα τραγούδια αυτού εδώ του δίσκου (και σε κάθε είδος αντίστοιχα).

3,5/5

Αγαπημένα: Things Will Never Be the Same Again, From Africa to Málaga




Various
(500) days of Summer
Soundtrack
Sire
2009














Η Σάμερ είναι κοπέλα, κι αυτό είναι το soundtrack της ταινίας της. 16 τραγούδια, με 2 συμμετοχές των Smiths, δηλαδή το There Is a Light That Never Goes Out και Please, Please, Please, Let Me Get What I Want. Κάπου εδώ θα μπορούσε να σταματήσει η περιγραφή βασικά, αφού ήδη η συλλογή υπερβαίνει κατά πολύ το μέτριο, αλλά τέλος πάντων, έχουμε και λέμε: Doves, Black Lips, Feist, She & Him, Simon & Garfunkel, Regina Spektor κ.α. Με λίγα λόγια, το indie soundtrack του 2009.

3,5/5

Αγαπημένα: πλάκα μου κάνεις;





Σοφία Παπάζογλου
Ένα Παράξενο Ταξίδι
Έντεχνο
Μετρονόμος
2009














Η «Παναγία των Πατησίων» του Χατζιδάκι, η «Πρωτομαγιά» του Σαββόπουλου, το «Παλιό το μονοπάτι» του Τσετίνη, το «Un ano de amor» των Ψηλών τακουνιών, οι «Μοναχικές γιαγιάδες» της Βιτάλη, και άλλα ιδιαίτερα και μοναδικά στο είδος τους τραγούδια πλέκουν την ιστορία αυτού του παράξενου ταξιδιού που ξεκίνησαν οι τρεις συνταξιδιώτες. Μαζί και δύο καινούρια τραγούδια το «Ταξίδι» σε μουσική Βασίλη Κετεντζόγλου και ποίηση Κωστή Παλαμά και «Ο παραμυθάς» σε μουσική Ντάσο Κούρτι και στίχους Ηλία Κατσούλη. Έχει ωραία φωνή και καλή διάθεση, εξού και η ευχάριστη ακρόαση του δίσκου. Χίλια μπράβο για την επιλογή της τραγουδάρας Δως μου πίσω το λουλούδι που πέρασε απαρατήρητο στην ώρα του.

3/5

Αγαπημένα: Βλέφαρό μου, Δως μου πίσω το λουλούδι




Μιχάλης Νικολούδης
Αρμενιστής
Από την Αιολία στη Σαϊτάμα
Έθνικ
Λύρα
2009










Ελληνικό Έθνικ; Με 12 ορχηστρικά κομμάτια και εξώφυλλο μπουκάλι στο πέλαγος καλοκαιριάτικα; Πολύ τούριστ μυρίζει και δυστυχώς ομοίως ακούγεται... Καμία σχέση με την Αιολία του 1995 δηλαδή. Μόνο το ακυκλοφόρητο Neda River μου τράβηξε την προσοχή.

2/5

Αγαπημένο: Neda River

4 σχόλια: